ACİL YARDIM ÜST DÜZEY BİLGİSAYARIM KAFAYI YEDİ
MERHABALAR
CPU: AMD RYZEN 5900X
MOTHERBOARD: MSI X570 ACE
RAM: CORSAIR 3200MHZ (16x4) 64GB RAM
GPU: MSI RTX 4080 GAMING X TRIO
SSD: SAMSUNG 980 PRO 1 TB SSD (2x)
HDD: WD 10TB HDD
LIQUID COOLER: ARCTIC LIQUID FREEZER 360MM
PSU: THERMALTAKE THOUGHPOWER GF1 1000W
CASE: THERMALTAKE CORE P6
***KASAYI ÖN CAM BULUNMADAN, AÇIK OLARAK KULLANIYORUM
ŞU ZAMANA KADAR HERHANGİ BİR ISI PROBLEMİ YAŞAMADIM
KASADA RADYATÖR FANLARI DIŞINDA HERHANGİ BİR FAN BULUNMAMAKTA***
Saymış olduğum donanımlara sahip bilgisayarımda son 2 ayda yaşamadığım problem kalmadı.
Üst düzey parçalardan oluşmasına rağmen girdiğim oyunlarda sürekli hata / çökme sorunu yaşıyorum.
Aldığım hatalar arasında GPU Driver'ını güncellemem gerektiği dışında başka bir hata kodu almadım maalesef.
Girdiğim uygulama / oyun sebepsiz yere belirli bir süre sonra kendiliğinden kapanıyor.
Bu süre bazen yarım saat bazen 10 dakika bazen 1 saat kadar sürüyor.
Hata Aldığım Oyunlar Listesi:
GTA V (Herhangi bir hata kodu almadan oyun donuyor herhangi bir işlem sağlanmıyor. Genelde uçak görevleri yada uçak kullanırken oyun çöküyor. Oyunda belirli bir süre geçirdikten sonra düzenli olarak bu hatayı alıyorum 15-20DK)
CS2 (Oyun direkt çöküyor herhangi bir hata almıyorum. Oyunda belirli bir süre geçirdikten sonra düzenli olarak bu hatayı alıyorum 20-30DK)
Valorant (GPU Driver'ımı güncellemem gerektiği hatasını alıyorum. Oyunda belirli bir süre geçirdikten sonra düzenli olarak bu hatayı alıyorum 20-30DK)
Forza Horizon 4 (Belirli bir süre geçtikten sonra oyun kendiliğinden beni atıyor yaklaşık 10-15DK)
League of Legends (Normalde böyle bir sorunum yoktu fakat son zamanlarda kendiliğinden oyun çöküyor. Oyuna giriş yaparken de hata alıyorum. Bir kaç defa görev yöneticisinden oyunu sonlandırdıktan sonra keyfi olarak bağlantı ekranını alabiliyorum.)
PUBG (Kendi crash ekranını veriyor herhangi bir hata almıyorum)
Denediğim Çözümler Listesi:
Hataları ilk almaya başladığımda Windows 11 kullanıyordum. Öncelikle oyunları silerek tekrardan yüklemeye başladım. Herhangi bir çözüm bulamadıktan sonra bilgisayara komple format attım.
Bu şekilde de herhangi bir çözüm bulamayınca bilgisayarı Windows 10'a düşürdüm. Şu anda Windows 10 üzerinden hatalar almaya devam ediyorum
GeForce Experiance uygulaması üzerinden en güncel ekran kartı sürücüsünü kullanıyorum. Sürücüyü manuel olarak internet üzerinden indirdim otomatik olarak kontrol ettim, ekstra herhangi bir sürüm güncelleme bulunmamakta.
BIOS üzerinden çeşitli ayarlar yaptım. Bu sorunlara ait üretilen neredeyse her çözümü harfiyen denedim fakat herhangi bir sonuç alamadım.
Konuyla alakalı bilgi sahibi arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim.
İletişim
Instagram - @yigitefecorgunlu
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 82 (Bu ay: 31)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Teknik Yardım