Merhaba arkadaşlar,
Uzun yıllardır kullandığım bir Three UK Pay As You Go (+44) hattım vardı. Türkiye’de kullanıyordum ve özellikle yurtdışı servislerindeki SMS doğrulamaları için işime yarıyordu.
Bir süredir SIM kart başka telefonda takılı olmadığı için 180 günlük kullanım süresini kaçırmışım. Three UK müşteri hizmetleriyle bugün görüştüm ve hattın 20 Temmuz 2026 tarihinde dormancy nedeniyle kapatıldığını söylediler.
Hattın kendisini tekrar aktive edemiyorlar ancak eski numaramı kaybetmemem için bana PAC kodu verdiler ve başka bir İngiltere operatörüne taşıyabileceğimi söylediler. PAC kodum 5 Eylül 2026’ya kadar geçerli.
Problem şu: Türkiye’deyim. Yeni bir UK eSIM alıp eski numaramı PAC ile bu eSIM’e taşımak istiyorum fakat birçok İngiltere operatörü ilk aktivasyonda İngiltere’de bulunmayı şart koşuyor.
Şu ana kadar giffgaff, spusu, EE, Vodafone, Lebara ve Lyca gibi firmalara baktım. Aradığım şey:
- Türkiye’den aktive edilebilen UK eSIM
- PAC ile mevcut +44 numaramı taşıyabilmek
- Numara taşındıktan sonra Türkiye’de roaming üzerinden SMS alabilmek
- Mümkünse PAYG / uzun süreli kontratsız olması
Daha önce Türkiye’den UK eSIM aktive edip PAC ile numara taşıyan oldu mu? Hangi operatörle yaptınız ve ilk aktivasyon için İngiltere şebekesine bağlanmanız gerekti mi?
Not: Herhangi bir hat satın alma ilanı değildir; mevcut numaramı resmi PAC sistemiyle operatörler arasında taşımaya çalışıyorum.
Tecrübesi olanların yardımını bekliyorum.
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 20
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 45)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
12 Yanıt
0