2. Defa yoklama kaçağı
Geçen sene yoklama kaçağı olarak muayene olmuş ve 1 yıl erteleme almıştım.Bu yıl 8 temmuzda erteleme tarihim bitti ama hastanelerdeki yoğunluktan dolayı bir türlü sağlık kurulu randevusu alamadım (Konya'daki hastaneler randevusuz bakmıyor) . Dolayısıyla aile hekimine gidip işlemleri başlatmadım zira ilçeden merkeze gitmek 3 saat . Geçen sene idari para cezası kesildi kendim gidip teslim olduğum için ona göre ödemedim.
Bu yıl da biraz geç gideceğim muayeneye galiba. Benim aklıma takılan bir kaç nokta var.
1. E devlette yoklamayi tamamlamanıza 5 ay 9 gün var yazıyor.
2. Yoklama başvurusu betonuna tıklayınca ilk ekran resmindeki uyarı çıkıyor askerlik şubesine müracaat ediniz diye.
3. Şimdi ben yoklama işlemlerini yaptırırsam ki yine kilodan erteleme alacağımdır. İdari para cezası mı yerim yoksa daha önce para cezası yediğim için adli dava mı açılır?
1 veya 2. Maddelerdekinden hangisini dikkate almalıyım?

Yoklama kaçağı cezası ve ertesi yıla erteleme
Ben bugün heyetten ertesi yıla bırakma aldım boy ve kilodan dolayı. 2 yıldır yoklama kaçağıydım. Muafiyette ceza yazılmıyor yazılırsa siliniyor ama ertesi yıla bırakmada da ceza yazılıyor mu geçmiş 2 sene için?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 894 (Bu ay: 92)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic