Gazi Üniversitesi / Savunma Sanayi
Arkadaşlar merhaba, gazi elektrik elektronik mühendisliği %30 kazandım. Gaziden savunma sanayiye giden çok oluyormuş. Savunma sanayi işe alım kriterleri %100 ingilizce okuyanların ielts, toefl vs. ingilizce yeterlilik sınavlarına girmesine gerek olmadigini fakat %30 okuyanların ingilizce seviyelerini belgemeleri gerektigini söylüyor. Bu durum gazi üniversitesinde de geçerli olur mu yoksa üniversiteden dolayı herhangi bir ayrıcalık vs. oluyor mu? Ingilizce seviyem B1-B2 arası kötü de değil iyi de değil. Aselsan ielts 6 ve üzeri, tai 6,5 ve üzeri istiyor. Bunlar da upper intermediate, advanced ve proficieny (B2+, C1 ve C2) seviyelerine denk geliyor. Pek kolay elde edilecek puanlar değil açıkçası. Bu yollardan geçmiş, özellikle gaziden mezun arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.
HAZIRLIK İÇİN KAYIT
Hazirlik icin ayriyeten kayit yaptirmaya vs. gerek var mi? E kayitta da e devlette universite e-kayit kismindan okuduma "EVET" onaliyoruma "EVET" yazmak dışında bir şey yapmadim. Biraz basit olunca insan şüpheye düşüyor. Eksik kalan bir sey var mi?
ÜNİVERSİTE KAYIT HAKKINDA
Arkadaşlar kayıt yaptırdıktan sonra telefona veya maile mesaj geliyor mu? ÖSYM aiste gözükmesi gerekiyor mu? Bende sadece e devletten üniversite e kayıt belge sorgulamada gözüküyor. Bir de üniversite e kayıt belge doğrulama var, oraya girdim barkod numarasıyla tcmi yazdim fakat sonrasinda bunu sadece kurum ve kuruluşlar goruntuleyebilir, okuyup onayliyor musunuz diye ibare gozuktu ben de yapmadan çıktım. Bundan dolayı da bir sıkıntı olur mu?
Gazi Üniversitesi Hazırlık
Arkadaşlar merhaba, ingilizcem B1 civarı hazırlığı atlamayı deneyebilirim fakat başarılı olabilir miyim bilmiyorum. Gazide hazırlıkta okuyan Arkadaşlar varsa eğitim nasıldır?
Bir de en önemlisi ben Ankarada yaşıyorum keciorende aile evindeyim. Yurtta veya evde kalma seçeneğim yok, keciorenden orasi 2 otobus gidiş 1.5 saat geliş 1.5 saat toplamda 3 saat. 2 gün sabah 9da 3 gün 13.10da başlıyor. Sizce çok yorar mı, benim gibi uzaktan golbasina giden var mi?
%85 devam zorunluluğu var, bir yarıyılda 16 hafta ders, haftalik 24 saat.
Hangisi Gelir? (Gazi Ee-Makine)
Gazi Makine vs Gazi Endüstri
TERCİH YARDIMI / GAZİ MÜHENDİSLİK
Arkadaşlar merhaba, sıralamam 31.237 sadece Ankara'da tercih yapacağım. Tercihlerim şu şekilde.
Sizin ayrıyeten öneriniz neler olur? Özellikle gazide mühendislik okuyan arkadaşlara bir sorum olacak. Tercih listesine göre büyük ihtimalle endüstri mühendisliği gelecek. Bölüm %30 ingilizce, gazinin başka hangi bölümüne baksam 3-4. Sinifinda en azindan 7 dersin 2-3ü ingilizce. Endustride 3-4. Sınıf tamamen Türkçe. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim. Sizce %100 makineyi üste almak daha mantıklı mı? Bölüm olarak endüstri kafama yattı makine çok zor dedikleri için pek yanaşasım yok açıkçası.
31K SAYISAL BÖLÜM ÖNERİSİ
Arkadaşlar merhaba, sınava 2. girişim sıralamam bu şekilde.
Ankara'da yaşıyorum tıp dışında Ankara dışına çıkma ve özelde okuma imkanım yok.
Bu sıralamaya öneriniz ne olur? Benim aklımdaki tercih listesi şöyle:
Tyt de yanlış kodlama
Arkadaşlar forumda ilk defa konu açıyorum herhangi bir şeyi yanlış yaparsam kusura bakmayın.
Benim için ciddi bir konu olduğundan dolayı troll olan ve kendini komik sanan arkadaşlar cevap vermezse sevinirim.
Tytde sınav kitapcik numarasının son hanesi 9du ben 0 olarak kodlamıştım, ardından farkettim hemen silip düzelttim. Baya sildim, çok az bir karartı gibi vardı yakından bakıldığında ama içim rahat değil. Ösymyi aradığımda bu tür durumlarda karekod ve kişiye özel optik sayesinde bir sıkıntı olmayacağını söylediler.Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 73
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.893 (Bu ay: 81)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar