Bildirim
F
@furxtan
"er": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
Şebeke Almıyor (Modem IMEI 1'de Kilitlendi - Çözüm?)
İçerik:
Merhabalar arkadaşlar,
Cihazım yurt dışı çift fiziki SIM çekmeceli Samsung Galaxy S24 Ultra (One UI güncel). Çok garip ve içinden çıkamadığım bir şebeke kilitlenmesi yaşıyorum, tecrübesi olanlardan acil yardım rica ediyorum.
Durum ve Yaptığım Testler:
- Cihazın SIM 1 yuvasının 120 günlük yasal süresi bitti ve kapandı.
- BTK ile görüştüm ve e-Devlet'ten teyit ettim; IMEI 2 numaramın 120 günlük kullanım hakkı tamamen açık ve hiçbir yasal engel yok.
- Çapraz test yaptım: Cihaza BİMcell (Türk Telekom altyapısı) kart taktığımda SIM 2 yuvasında anında şebeke alıyor, 9333'ü arıyorum, mobil veri ve VoLTE sorunsuz çalışıyor.
- Ancak kendi Turkcell hattımı SIM 2'ye taktığımda cihaz sürekli "Sadece acil durum aramaları" / servis yok uyarısı veriyor.
- İşin en ilginç yanı: SIM Yöneticisi ekranında BİMcell takılıyken sistem onu doğru şekilde "SIM 2" olarak tanırken, Turkcell kartı hangi yuvaya takarsam takayım sistem inatla kartı "SIM 1" etiketiyle görüyor ve modemi kapalı olan IMEI 1 üzerinden baz istasyonuna çıkarmaya çalışıyor.
- Turkcell'e açtırdığım arıza kaydına gelen cevap: "Doğru yöntemle IMEI 2'yi seçmelisiniz" oldu. Fakat Samsung One UI menüsünde fiziksel karta manuel "Şu IMEI'yi kullan" diye bir seçenek bulunmuyor.
Denediğim ama işe yaramayan yollar:
- Mobil ağ ayarlarını ve ağ operatörlerini sıfırlamak.
- Şebeke modunu zorla 3G / LTE yapmak, manuel operatör aratıp Turkcell seçmek.
- Uçak modu aç-kapa, cihazı yeniden başlatmak.
- SIM 1'e eski hat, SIM 2'ye Turkcell takıp çaprazlamak.
Sorularım:
- S23 Ultra veya S24 Ultra'da Turkcell'in bu şekilde hafızada kapalı IMEI 1'e çakılı kalma sorununu yaşayıp çözen var mı?
- Modemi zorla IMEI 2'ye geçirecek çalışan bir servis kodu (dialer code), test eSIM taktiği veya kesin bir yöntem biliyor musunuz?
- Bayiden yeni bir yedek fiziksel SIM veya eSIM çıkarsam bu kart kimliği (ICCID) hafızasını kesin kırar mı, yoksa boşuna masraf yapmış olur muyum?
Destek ve tecrübelerini paylaşacak herkese şimdiden çok teşekkür ederim.

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Samsung
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 22)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Samsung
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok