Kask Bedenleri, shoei nxr2 vs hjc rpha1
|
Yetkili Bayi Olmayan Bir Yerden Motor Alınır mı?
Çok yakında Honda 250CC bir motosiklet almayı planlıyorum, fiyat araştırması yaptığımda çoğu yer yetkili Honda bayileriyle aynı fiyatı biçiyor. Sarı sitede bazı yerler liste fiyatından aşağıda fiyat biçmiş, sorduğumda kampanyalı olduğunu söylüyorlar. Satıcı 19 yıllık bir satıcı ve google incelemeleri olumlu ancak bunun dışında ne kadar aradıysam da herhangi bir bilgi/yorum bulamadım.
İlk motorum olacağı için hiç tecrübem yok, Honda yetkili bayisi dışında bir yerden almak mantıklı mı? Yetkili bayiden almak mantıklı mı? Sıfır motosiklet alırken nelere dikkat etmemi tavsiye edersiniz?
İyi forumlar dilerim.
MSI B650 GAMING PLUS WIFI ile Uyumlu Sistem
Merhaba,
Bu zamana kadar hep laptop kullandım, laptopdan vazgeçip bir sistem toplamaya çalıştım ama aklıma takılan bazı sorular oldu (uyumluluk, dar boğaz vs).
Öncelikle kafamda kurduğum sistem şu şekilde idi;
AMD Ryzen 5 7600X (7500₺)
MSI MB B650 GAMING PLUS WIFI (7300₺)
Corsair Vengeance RGB 32 GB (2 x 16 GB) DDR5-6000 CL36 Memory
Samsung 980 Pro 1 TB M.2-2280 PCIe 4.0 X4 NVME Solid State Drive
MSI MPG A850GF 850 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply (5000₺)
Corsair iCUE 4000D RGB AIRFLOW ATX Mid Tower Case
Corsair iCUE H100i RGB ELITE 59.1 CFM Liquid
Ekran kartına karar veremedim
Biraz daha araştırdım ve CPU, M2 SSD, Güç kaynağı ve RAM kafamda kesin şekilde oturmuştu ama şunu farkettim;
Teknik detaylarda AMD Ryzen 7000 veya 8000 serisindeki neredeyse tüm CPU'larda RAM'in max 5200Hz olarak çalışabileceği yazıyor, burada CPU'yu mu RAM'i mi değiştirerek mi ilerlemeliyim emin olamadım,
1- Değiştirmeden ilerlersem uyumluluk konusunda herhangi bir sıkıntı yaşar mıyım?
2- Bu sisteme dar boğaz yaşatmayacak ekran kartı öneriniz ne olurdu? RTX 4060 8GB almak hem içime sinmiyor hem dar boğaz endişesi uyandırıyor.
Şu anda RAM'i değiştirip ilerlemek daha mantıklı gibi görünüyor çünkü piyasada AMD Ryzen 5 7600 gibi f/p bir işlemci bulmak zor, bütçe aşağı yukarı 50000₺.
Siz değerli forum üyelerinin görüş ve önerilerini almak istedim, şimdiden teşekkürler.
Meslek: Bilgisayar Mühendisi
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: geçen hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 15
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 560 (Bu ay: 228)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware