Çocuklarda Yürüteç Kullanmanın Faydaları ve Zararları
Bebeklerin yürüme sürecinde en sık tartışılan konulardan biri de yürüteç kullanımıdır. Aileler özellikle 4-7. aylar arasında, biraz da çevrenin baskısıyla çocuklarına yürüteç alırlar ve kullandırırlar. Yürüteç bebeğin doğal yürüme dönemleri sırasında (refleksler dönemi, tam basamadığı çökme dönemi, tekrar ayakları üzerine bastığı istemli ayağa kalkma dönemi ve sıralama - yürüme dönemleri) duraklamaya ve kesintiye neden olur.
Yetişkinlerde Bacak Eğriliği Tedavisi ve Ameliyatı

SLAP lezyonu nedir, tedavisi nasıl yapılır?
SLAP lezyonu, omuz ekleminizin iç kısmındaki labrum adı verilen omuzu saran kapsülü yırttığınızda meydana gelir. Yırtığın sebebi genellikle bir travmadan veya omuzu sportif faaliyetlerde aşırı kullanmaktan kaynaklanabilir. SLAP lezyonu oluştuktan sonra omzunuzu ve kolunuzu hareket ettirmek acı verici veya zor hale gelebilir. Tedavi edilmediği takdirde bu yırtıklar kronik (geçmeyen) ağrıya neden olabilir, kolunuzu ve omzunuzu daha az kullanmanıza ve daha ciddi omuz sorunlarına yol açabilir.
Osteoporoz (kemik erimesi) önlenebilir mi?

Hamilelikte Görülen Ortopedik Problemler
Hamilelerde en sık görülen problem artan vücut ağırlığıyla birlikte bel ağrısıdır. Bu ek olarak bacak ağrısı, kramplar ve kaslarda kronik ağrılar görülebilir. Burada temel problem alınan kilolarla birlikte gebenin yeni yaşam koşullarına uyum sağlamada zorluk yaşamasıdır.

Kalça Ağrısı Neden Olur?
Vücudun en büyük ve en hareketli organı olan kalça, kişinin hareket yükünün de büyük bölümünü karşıladığı için ortaya çıkan en ufak rahatsızlık günlük yaşamı ve bireyin hareket alanını olumsuz yönde etkiler. Eklem sorunları, travmalar, yaralanmalar ve yaşlılığa bağlı ortaya çıkan nedenler yaygın görülen kalça ağrısının meydana gelmesine sebebiyet verir ve yürüme-oturma gibi eylemlerde büyük rol üstlenen kalçanın temel işlevinin sekteye uğramasına neden olur.

Kas Krampları
Kas krampları neden olur?
Omuz Çıkığı Ne zaman İyileşir?
- Omuz çıkığı ameliyatından sora yapılan cerrahi işlemin detaylarına göre genellikle sınırlı hareket aralığında hafif bir egzersiz programı verilir.
- Genel olarak, hastalar ameliyattan 2-3 hafta sonra günlük yaşamda zorlayıcı olmayan hareketler yapabilirler. Kolun omuz askısı benzeri korumalı şekilde tutulması önerilir.
- Hastalar ameliyat sonrası yaklaşık 1 ay boyunca günlük yaşam, alışveriş ve araba kullanma gibi konularda yardıma ihtiyaç duyabilirler.
- Otomobil sürüşü için hasta gerekli işlevleri rahat ve güvenli bir şekilde yerine getirene kadar beklemelidir. Omuz çıkığı ameliyatı sağ omuzda yapılmışsa vites değiştirme kolunun aynı omuz olması nedeniyle bu süre daha da uzayabilir.
- Ortopedi ve Travmatoloji uzmanının onayının ardından hastalar ameliyattan 6 hafta sonra aşırı zorlamamak kaydıyla spora dönebilirler.
- Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı, omuzun sertleşmesini önlemek için ameliyattan 2-3 hafta sonra omuz hareketliliğini kontrol eder.
- Genellikle iyileşme süreci, fizyoterapist eşliğinde ameliyattan 4-6 hafta sürmektedir. Ameliyattan birkaç ay sonra hastaların birçoğu omuzlarını normal aktiviteler için kullanabilmektedir.
- Temaslı sporlar veya omuzu yüksek yerinden çıkma riski taşıyan hareketler genellikle yaralanma sonrası 4-6 ay boyunca devam etmemelidir.
Son Giriş: 8 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 8 sa.
Mesaj Sayısı: 0
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.010
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 9.903 (Bu ay: 1.307)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 6 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sağlıklı Yaşam

