32 GB Ram tavsiyesi
Arkadaşlar Merhaba;
Donanım özelliklerini yazarak başlayalım.
Anakart: B550-Plus
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Ram: Corsair Vengeance LPX 2x8 3000 mhz c18
2x16 rame geçmeyi düşünüyorum tavsiyelerinizi bekliyorum teşekkürler.
Cpu Over temperature Hatası
Arkadaşlar Merhaba;
Son 2 gündür bilgisayar kendiliğinden kapanıyor ve açılırken cpu over temperature hatası veriyor. Bilgisayar açıldıktan sonra afterburner ile kontrol yapınca boşta 80 derece gösteriyor.
İşlemci: Ryzen 5 5600x
Sıvı Soğutma: Thermaltake T240
Stock fan bile yeterli olmasına rağmen bu işlemciye ben sıvı soğutma ile hata alıyorum. yaklaşık 1 senedir kullanıyorum sistemi bu şekilde yeni yeni yapmaya başladı.
Anakart Tavsiyesi
Arkadaşlar Merhaba;
1 Aylık bilgisayar toplama maceramın sanırım son konusunu açıyorum.Öncelikle hepinize çok teşekkür ederim forumdan gelen tavsiyeler ile içimin tamamen rahat olucağı bir sistem topladım.
Bulunmasını istediğim özellikler ve donanımlarımın olduğu bir listeyi aşağı bırakıyorum.
Donanımlar:
İşlemci:Ryzen 5 5600x
Ekran Kartı:Sapphire Nitro rx 6700 xt
Sıvı Soğutma:Therlmaltake th240
Anakart:B450M Dragon
Özellikler:
Aura sync ile uyumlu bir sıvı soğutma ve fan seti seçtim onun için aura sync olması benim için önemli.Onun haricinde sistem parçalarımla uyumlu olması yeterli olur.
Bütçe olarak 4.5-5k'yı geçmezse çok memnum olurum şimdiden hepinize teşekkür ediyorum.
Sıvı soğutma için kasa tavsiyesi
Arkadaşlar Merhaba;
İlk olarak sistemimde bulunan ve konuyla alakalı olacağını düşündüğüm parçaları yazayım.
Kasa:Frisby 600 W FC-9320G
Sıvı Soğutma:Thermaltake TH240 ARGB 240mm
Ram:Corsair Vengeance LPX 8GB
Ekran Kartı:Sapphire Nitro RX 6700 xt
Sorunum şu şekilde. Sıvı soğutmam ramlere takıldığından kaynaklı kasanın üst kısmına oturmuyor. Yeni bir kasa almak istiyorum. sıfır olarak yeni bir güç kaynağı ve fan seti aldım.
Bütçe: 2k-3k'yı geçmesin lütfen
Ekran Kartı ve İşlemci Tavsiyesi
Arkadaşlar Merhaba;
Lafı uzatmadan konuya gireyim.Sistemime upgrade yapmayı planlıyorum aşağıda şuan kullandığım sistem bilgileri mevcut
İşlemci; Ryzen 5 2600x
Ekran Kartı; Rx 580
Anakart; B450M Dragon
Bu donanımlardan ekran kartı ve işlemci için yeni parçalar düşünüyorum.Kafamda rtx 3060 ti ve Ryzen 5 5600x var.Bütçe olarak 15.000 lira bütçem var.
Tüm tavsiyelerinize ve ekstra sistem için faydalı olabilecek bilgilerinize açığım.Şimdiden teşekkürler
Dipnot=Monitör için 1k ve 2k seçeneklerini değerlendirmekteyim.
Dipnot= Ekstra olarak ekran kartı için marka önerilerinizide duymak isterim.
Son Giriş: 11 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 11 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 16
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 944 (Bu ay: 24)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware