C dili yardımcı olabilir misiniz?
aşağıdaki kodda nerede hata yaptığıma dair yardımcı olabilir misiniz?
soru :Klavyeden iki sayı tam sayı ve char türünde işlem operatörü girlecektir. (+, -,*, / ve mod alma % gibi).
iki sayı için girilen işleme uygun biçimde işlemi yaparak sonucunu döndüren fonksiyonu ve fonksiyonu kullanan ana programı (driver) yapınız
benim kodum:
#include<stdio.h> int toplam(int a,int b); int mod(int a,int b); int cikarma(int a,int b); int carpma(int a,int b); int bolme(int a,int b); int main() { int a,d; char islem,t,c,x,b,m; float sonuc; printf("1. degeri giriniz -> "); scanf("%d\n",&a); printf("2. degeri giriniz -> "); scanf("%d\n",&d); printf("yapmak istediginiz islem icin islemin yanindaki harfi giriniz :\n topla -> t \n cıkar -> c\n carp-> x\n bol-> b\n mod al -> m\n"); islem = getchar(); if(islem==t) sonuc = toplam(a , d); else if(islem==c) sonuc =cikarma(a , d); else if(islem==x) sonuc =carpma(a , d); else if(islem==b) sonuc =bolme(a , d); else if(islem==m) sonuc =mod(a , d); printf("%f",sonuc); } int toplam(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a+b; return sonuc; } int cikarma(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a-b; return sonuc; } int carpma(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a*b; return sonuc; } int bolme(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a/b; return sonuc; } int mod(int a,int b) { float sonuc; sonuc= a%b; return sonuc; }Kod
Yığını:
teşekkür ederim.
Aşağıdaki soruyu çözmemde yardımcı olabilir misiniz?
Farklı şubelerinde satış yapılan bir züccaye firmasının bir haftada 5 gün çalıştığı varsayılarak 4 haftalık satış bilgileri rastgele belirlenecektir.Her hafta toplam en çok satış yapan şubeyi bulan programı üç boyutlu dizi ve optimum döngü kullanarak yazınız.
bios sıkıntısı
asus rog strix g513qy marka laptop kullanıyorum biosumu default ayarlara getirdikten sonra performans düşüşü yaşıyorum 180 190 fps oynadığım oyunlar 110 lara kadar düştü ne yapmalıyım
c dilinde
girilen sayıya kadarki sayıların küpleri toplamını yapmam lazım aşağıdaki şekilde yaptım ama çalışmıyor hatam nerede yardımcı olabilir misiniz?
#include<stdio.h>
#include<stdlib.h>
int main()
{
int n,i=1,k=0;
printf("1 ile 15 arasi sayi girilebilir\n");
scanf("%d \n",n);
if(i==n)
printf("1den büyük bir sayı giriniz\n");
scanf("%d \n",n);
for(i=1;i<=n;i++)
{k = i^3+k;}
printf("Kupler toplami : %d \n",k);
return 0;
}
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 980 (Bu ay: 33)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Delphi / C++ /Vb