Netspeed, 7 gün 0 saat destek. Sıfır çözüm.
Sanırım dört yıldan uzun süredir netspeed kullanıyorum. Sorunsuz kullandığım gün sayısı çok az.
netspeed ve müşteri destekleri konusunda tecrübelerimi anlatacağım.
2023 yılından önce bu firmaya geçtim, ilk başlarda hiç problem yoktu.
bu yılın sonlarına doğru bakım yapıyoruz diye uzun süre internetsiz bıraktılar. 1mbps altında geliyor, sürekli kopuyordu.
Yanlış hatırlamıyorsam 9 mbps dosyayı, iki saatten fazla sürede upload edebildim.
Sözde bakımları bittikten sonra, internet halen problemliydi, sürekli crc oluşuyor, internet 15-20 saniye gidiyor, dsl ışıkları sönmeden internet tekrar geliyordu.
modem ara yüzünden baktığımda, kısa sürede ciddi manada crc yükseldiğini görüyordum. dsl ışıkları sönmediği için, sistemlerinde görmüyorlarmış.
Modemin H658c v2, bunun problemli olduğunu söylediler. Aynı modem, bakımda önce problem yoktu demeye rağmen, "olsun modem değiştir" diyorlar.
TD-W9970 modem vardı, bununla denedim, bu modemin eski olduğunu söylediler beğenmediler :)
Modemimi aldım, arkadaşımın evinde 10 saatten fazla kullandım, problem olmadığını söyledim, kabul etmediler, kendi adresimde farklı modem kullanmalıymışım.
bir süre sonra internet komple gitti 4 gün boyunca, telekoma bildirdiklerini söylediler ama gelen giden olmadı.
bu 4 gün içerisinde koşumunda interneti gitmişti, onun internet turktelekom olduğunu için, onunkini çözmek için, direkteki kutuya müdahale ettiler. sorumun ancak böyle çözüldü :)
dört gün sorunun faturamdan düşün dediğimde, "Müşteri memnuniyeti" adı altında, 20tl düştüklerini söylediler, kesinlikle günlük ücreti bile karşılamıyordu o zamanlar.
sanki bir lütufmuş gibi "müşteri memnuniyeti" diyorlar.
bu arada evimde altyapı falan yok, telekomun çektiği siyah kablo direk pencereden giriyor, ucuna rj11 olan bir kablo takıp modeme bağlıyorum.
bunu defalarca değiştirdim, modem kutularından çıkan ince kablodan değil, gayet iyi bir kablo.
tüm bunlardan sonra tabii ki sorunum çözülmedi.
ciddi crc almaya, genelde akşam saatlerinde internet kesilmeye devam etti.
bir süre sonra artık çok sıkındım, şubat 2024 tarihinde keenetic extra dsl satın aldım.
sorun çözüldü mü kesinlikle hayır. aynen hiç bir şey değişmeden internetim kopmaya devam etti.
artık bana yaptıracakları her şey bittikten sonra, beni aramaya başladılar.
"bakıyoruz, ilgileniyoruz, deniyoruz, bildiriyoruz" gibi gibi şeyler söyleyerek, Beş ay kadar oyaladılar.
"hızınızı düşürelim deneyelim", düşürüyorlar aynı problem devam.
Kayıt açıyorum, mesaj geliyor "aldık" 1 saniye sonra mesaj geliyor "çözümlendi". ben açıyorum onlar kapatıyor.
başka bir şikayet sitesine yazıyorum, müşteri temsilcisi güzel güzel koşuyor, iki güne bir arıyor, bir hafta sonra yıldız istiyor.
yıldız verdikten sonra, arayan soran kalmıyor.
şikayet sitesindeki yıldızlara aldanmayan, benim sorunun çözülmediği halde iki defa 5 yıldız verdim.
beş ay sonunda, bir temsilci arayıp "Modem bozuk" dedi
genelde kullandıkları yöntem bu, oyalayıp duruyorlar, sonra konuşma tekrar başa dönüyor.
nereden mi biliyorum, çünkü yine aynı şey yaptılar :)
bir süre sonra artık yıldım bunlardan, thh verdim.
o kadar şey yazdım, thh ne kayıtlara falan bakmadı.
ve ne yazık ki, bilirkişi gelmeden önce adres değiştirmek zorunda kaldım. aynı mah. hatta aynı sokakta köşe başına taşınmam gerekiyordu.
belki adres taşındıktan sonra yeni yerde sorun yoktur diye düşündüm, arayıp adrese kaç mbps gelir diye sorum, 100/20 dediler.
adrese taşından bir ay sonra bilir kişi aradı, tabi artık sorunum yok.
Neymiş bilir kişi gelip anlık görmesi gerekiyormuş.
Sorunu çözmüşte alabilirlerdi, daha önce aramalarım var, bıraktığım arıza kayıtları var, onlara gönderdiğim raporlar.
yok, illa bilir kişi gelip, görmesi gerekiyormuş. tabiki thh boşa gitti.
peki sorun çözüldü mü, ilk dört beş ay kadar evet. ama sonra tüm hızıyla devam.
Adrese taşındığımda telekomun kablosu yoktu. telekom gelip yeni kablo çekti
Yine aynı, duvara bir delik, telekom kablosu buradan içeriye giriyor, rj11li kısa bir kabloyu buraya takıp, direk modeme takıyorum.
dediğim gibi ilk zamanlar 0 problem, 100mbps dediler 80 geliyor ama umurumda değildi. yine beş altı ay sonra crc ve kopma sorunları tekrar başladı :)
yine uzun süre beni oyaladıktan sonra ne dediler :) "Kablo bozuk"
"telekom kabloyu yeni çekti" diyorum, "olsun değiştir" diyorlar. niye 100 mbps gelmiyor diyorum, kablodan diyorlar.
ilk başlarda 80 mbps sorunsuzken, hızı 75 düşürmeyi teklif ettiler. düşürdüler yine hiç bir şey çözülmedi.
Şuan yine yapıyor, geçen ay yeni bir modem kutusundan çıkartım, crc problemleri devam ediyor.
siteleri kayıt açıyorum kesinlikle çözmüyorlar, çözüldü deyip geçiyorlar.
şikayet sitesinde açmıştım, "sizde bir süre sonra yıldız isteyip, selamı sabahı kesersiniz" dedim. bir daha aramadı :d
aşağıya farklı tarihlerden rastgele seçtiğim crc hataları kattım.
Kablo, modem, pc hatta ev bile değişti, ama sorun çözülmedi :d
Yani;
bulunduğunuz bölgede problem yoksa,
Aradığınızda kimsenin açmaması, umurunuzda değilse,
bıraktığınız kayıtların, size haber verilmeden kapatılmasını sorun etmiyorsanız
netspeed sizin içi ideal olabilir.
Ama sorun varsa, netspeed aramayın, dua edin, sorunun çözülme ihtimali daha yüksek.
Bunca zaman tek bir sorunumu bile çözmediler.

güncel destek kaydı, sadece 14 temmuzda açıldı :)

profilo üst taraf soğutuyor, alt taraf soğutmuyor.
Merhaba. profilo buz dolabım üst taraf karlanma, buzlanma oluyordu. bizde temizliyorduk ve bir sene kadar sorunsuz calısıyordu.
şimdi artık iki güne bir karlanıyor ve alt taraf soğutmuyor.
bende interneten biraz araştırma yaptım ve avometre ile kontrol ettiğimde iki parçanın bozulduğunu gördüm.
sorun şu ben bu parçaları ne olduğunu nasıl bulacağımı bilmiyorum.
bir yerde ntc gördüm satıcıya sorum bu ürün olmadığını söyledi, başka bir yerde ntc olduğu söylendi, defrost sensörü diyen var, ksu falan sensörleri gördüm yani kafam karıştı biraz.
resimlerde lazım olan parçaları işaretledim. lütfen bunların nasıl bulacağım konusunda yardımcı olursanız çok sevinirim.
ne olur olmaz diye üstünden yazanları söyle
Solda kırmızı ile işaretlediğim : ITW METALFLEX TV 433 C N 2/250~TF72 C (anladığım kadarıyla 72 derecelik termal sigorta.)
sağda kırmızı ile işaretlediğim : EPCOS 12/12 5KA310 V2 109986625 9000458148 M27/2012 TANSEL TEST OK
modeli.

sorun

Lazım olan parçalar.

parçaların socketleri

konuyu yanlış yere açtım pardon.
, yanlış olmuş sanırım çok pardon.
Son Giriş: 4 gün önce
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 127)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
4 Yanıt
0