![er](/Static/forum/img/rozet/tegmen.png)
Merhabalar direk konuya gireyim, 23 yaşındayım ve bilkent endüstri müh. 3.sınıf öğrencisiyim. Üniversite sınavında güzel bir başarı elde ederek yarı burslu olarak bu bölümü kazandım. Normalde bu sene bitirmem gerekirken okulu 1 sene (veya 2 sene, bilemiyorum gelecek notlarıma bağlı) uzattım. Ortalamam 4 üzerinden 2 ve zoraki okuyorum gibi hissediyorum. Bu yaz için staj arıyorum ve ortalamam 2 olduğu için çoğu yere alınmıyorum, üniversitenin zor olmasına hiçbir firma dikkat etmiyor ve direk ortalamaya göre değerlendiriyor. Derslerimin neredeyse %90'ını sevmeyerek, istemeyerek çalışıyorum. Bu his sınav dönemlerinde iyice artıyor ve bilkenti bilen bilir sınavlar, projeler ve ödevler çok zor. Hayatım çok monoton ve neşesiz. Çevremdeki ve sınıfımdaki (hocalarım dahil) çoğu insan da mutsuz. Ders çalışmak için evden çıkmıyorum ve yine de derslerim düşük geliyor. Ailem hala sen yaparsın yeterince çalışmıyorsun demek ki diyerek beni iyice yetersiz hissettiriyor. Ailem endüstri mühendisliğinin iyi bir bölüm olduğunu düşünüyor ve mezun olunca yurtdışında yüksek yaparsın bırakma diyor. Şu okulu halen bırakmamamın tek sebebi senelerce ortaokul, lise ve üniversite okuyarak bu diplomayı almayı hedeflemem. Birkaç sene kalmış yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik buradan da bırakmayayım, o okuduğum tüm seneler boşuna mıydı diyorum. Ama bir yandan bu güzel enerjik yaşlarımı bu halde geçirdiğim ve her gün saatlerce istemediğim şeyi çalıştığım için içsel bir çatışmaya ve bunalıma giriyorum. Bazen her şeyi bırakıp yurtdışına atsam kendimi ne yaparım diye düşünüyorum. Bazen ilgili olduğum blockchain ve front-end web dev. gibi şeyleri internetten öğrenip, kendimi geliştirip buradan bir kariyer mi çizsem diyorum. Kafam çok karışık arkadaşlar, iyi de hissetmiyorum ve bu yüzden foruma üye olup paylaşmak istedim. Sizin görüşlerinizi de merak ediyorum. İyi akşamlar.
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 56 (Bu ay: 0)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı Özel
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)
![](/static/forum/img/yukleniyor.gif)