Furylevel Z1 yazılımı ile VALORANT oynamak
Aranızda Furylevel Z1'e sahip olup farenin yazılımı açıkken VALORANT oynayan var mı, herhangi bir sorun oldu mu? Vanguard kafasına göre ban attığın için riske atmak istemiyorum. Şimdiden teşekkürler.
Acer Nitro 16 vs Asus TUF A15
Bu iki üründen hangisini fiyat performans olarak daha iyidir? Cumaya kadar elimde olması gerekli o yüzden yarın kapında özelliği olanları seçtim. Bilgisayar mühendisliği ve oyun için kullanacağım.
Arkadaşlar selam. Bilgisayar mühendisliği ve oyun oynamak için bir laptop arayışındayım. Bu laptop'a denk geldim. Sizce nasıldır? İnternette bu model hakkında neredeyse hiçbir bilgi yok. Bunun yerine 70-80K civarlarında önerileriniz olursa onlara da bakabilirim.
Apex 7 vs ROG Strix Scope RX
Selam arkadaşlar. Yeni klavye alacağım fakat biraz kararsız kaldım. Normalde Steelseries tercih ederdim fakat Asus olan klavye de çok fazla övülmüş, şahsen benim de içime sindi. Sizce 4600 TL'ye Apex 7 mi, yoksa 2900 TL'ye ROG Strix Scope RX mi tercih edilir? Şimdiden teşekkürler.
Anakart fan arası bağlantılar
Merhabalar, dün başıma talihsiz bir olay geldi ve PowerBoost X-58 kasamın üstünde gelen ön panel fanlarından 2 tanesi kullanılamaz hale geldi. Tek fan yeterli olmayacağı için sağlam kalan 1 tanenin yanına 2 tane fan eklemeye karar verdim. Araştırmalarım sonucunda SilverStone Air Blazer 120R (https://www.n11.com/urun/silverstone-air-blazer-120r-argb-led-12cm-fan-3361720?magaza=teknobiyotik) uygun gibi geldi. Fakat kafamdaki soruların cevaplarını ararken iyice kafam karıştı. Yalnız anakartım B450M S2H olduğu ARGB girişi yok, sadece 1 tane sistem fan girişi var. Bu yüzden ARGB kontrolcü de almaya karar verdim. Onun için de Dark'ın ARGB hub'ını (https://www.teknobiyotik.com/donanim/overclock/fan-kontrolcu/dark-argb-hub-6-fan-takilabilir-3pin-rgb-3-pin-fan-rgb-fan-coklayici.html#!prettyPhoto) almak mantıklı geldi. Çünkü yanlış anlamadıysam üstünde hem fan çoklayıcı hem de ARGB kontrolcüsü var. Şimdi ilk sorum, alacağım bu fanları direkt olarak kontrolcüye, kontrolcüyü de direkt olarak anakarta bağlayıp fanları çalıştırabilir miyim yoksa almam gereken başka dönüştürücü var mı? Önde 2 farklı fan olması sorun yaratır mı? Attığım ürünler alınabilecek, tavsiye edebileceğiniz ürünler mi yoksa bu bütçelerde daha iyisi var mı?
Mikrofonun bilgisayar seslerini alması
Merhabalar, başıma gelen garip bir sorundan bahsedeceğim size. Geçen sene temmuz ayında HyperX Cloud II almıştım, Cloud II almadan önce de Logitech G231 vardı. G231 jak girişli bir kulaklıktı, bu yüzden içinde kendi ses kartı var mıydı bilmiyorum. Sorun ise G231'in mikrofonunun bilgisayardaki sesleri almasıydı, arkadaşlarım bilgisayarımdaki tüm sesleri duyuyordu. Yazılımsal denenebilecek tüm çözümleri denedim fakat hiçbiri işe yaramadı. Ben de artık bu durum canımı fazlasıyla sıktığı için Cloud II almaya karar vermiştim. Fakat o da ne? Cloud II'de bilgisayar seslerini alıyordu. Birkaç ayarla bir nebze daha iyi bir duruma getirmiştim fakat yine de Cloud II de bilgisayar seslerini almaya devam ediyordu. Şu an Cloud II'yi garantiye gönderdim. Ama içime bir kurt düştü, acaba problem anakartın ses kartında veya girişlerinde olabilir mi diye? Cloud II'nin kendi ses kartı olduğu için sıkıntı muhtemelen anakartta değil ama ben anakartı da garantiye göndermek istiyorum şu an. Boşuna göndermiş olmak da istemiyorum. Sizce ne yapılmalı? Varsa çözüm önerinizi veya fikirlerinizi belirtirseniz çok mutlu olurum. Okuduğunuz için teşekkürler.
RTX 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X için bu sıcaklıklar normal mi?
Merhabalar, geçen gün ekran kartımın sıcaklığını kontrol edeyim diye düşündüm ve sonuçlar beni biraz endişelendirdi.
Ekran kartı modeli RTX 2070 Super Windforce OC 3X (https://www.gigabyte.com/tr/Graphics-Card/GV-N207SWF3OC-8GD-rev-10-11#kf), kasa modelim PowerBoost X58. Fanları hiç değiştirmedim, elime stok olarak ne geldiyse hep onları kullandım. Kasanın hava sirkülasyonu hakkında daha kolay yorum yapabilmeniz için fotoğraflarını yukarıya bıraktım (Egzoz fan ile duvar arası tam 11.5 cm).
Şimdi gelelim sıcaklık değerlerine:
-Apex Legends'ta bütün ayarlar en yüksekteyken 83 dereceye geliyor daha da ilerisine gitmiyor.
-PUBG'de de bütün ayarlar en yüksekteyken 82-84 arası geziyor daha üstünü hiç görmedim.
-Furmark testinde de 11 dakikalık ve 1080P preset test sonuçlarının fotoğrafları da aşağıda.
Şimdi benim sorum şu, bu sıcaklık değerleri normal midir? Çünkü bana ters giden bir şeyler var gibi geldi o yüzden şimdiden garanti sistemini araştırmaya başladım, bir fikir verirseniz çok iyi olur gerçekten.
Not: Antalya'da yaşıyorum, bundan kaynaklandığını düşünmesem de yazayım dedim.
Oyunlarda Alt + Tab yapınca bilgisayar tamamen kilitleniyor.
Merhabalar, VALORANT'ta herhangi bir işlem yapmak için Alt + Tab attığımda bilgisayar tamamen donuyor fakat arkadaki sesler devam ediyor mesela oyunun ve müziğin sesini duymaya devam ediyorum. Bir de 10 tane Alt + Tab attıysam birinde oluyor bu sorun, her zaman olmuyor yani. Tek çözümü de bilgisayarı tuşundan yeniden başlatmak oluyor. Windows 11 kullanıyorum ve format atalı daha 10 gün oldu. Sizce nasıl düzelir?
Kasa fanlarını anakarta bağlamak
Merhabalar, PowerBoost X58 model kasam ve B450M S2H model anakartım var. Anakartta 1 tane CPU fan, 1 tane Led CPU, 1 tane de sistem fan girişi bulunuyor. Kasanın kendi fanlarının kabloları ise aşağıdaki gibi, şahsen ben hiç böyle bir kablo görmemiştim.
Anakarttaki fan girişi girişi ve güç kaynağından çıkan kablo ise bu şekilde:
Şimdi benim sorum, bu fanların kablolarını nasıl tek bir yere toplayıp anakarta takabilirim? Takarsam fanların kontrolünü sağlayabilir miyim?
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 17
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.911 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware