Katip Çelebi Tıp
Merhaba tıp fakültesi tercihi yapacak yoldaşlar
Sonuçlar hazır açıklanmışken benim de aklıma, kendi tercih dönemimde acaba ne yapsam ne etsem diye düşündüğüm dönem geldi.
İKÇÜ Tıp Fakültesi hakkında elimden geldiğince çok kısa bir bilgilendirme geçmek istedim belki tercih dönemindeki kardeşlerimizin işine yarar.
Okulun imkanları yeterli düzeyde yani kadavra sayısı mikroskop sayısı vs. okeydi o konuda hiç sıkıntı yaşanmadı.
Tıp fakültesi tercihi yapacak arkadaşlar belki biraz araştırdıysa tıp fakültesi eğitimi veren okulların kimisinin PDÖ, kimisinin hibrit kimisinin ise komite sistemi uyguladığını duymuşlardır.
Katip Çelebi, klasik komite sistemini kullanan okullardan. (Türkiye'deki çoğu tıp fakültesinde olduğu gibi)
Her komite sonunda 1 tane tüm dersleri içeren bir test sınavı, kadavra sınavı ve mikroskop sınavına giriyorsunuz. Bunun dışında finalde ortalamanız ne olursa olsun almak zorunda olduğunuz 60 ve sınavlarda ders-ders uygulanan baraj sistemi işleri biraz zorlaştırıyor.
100 soruluk komite sınavlarımız içinde aşağı yukarı 6-7 tane daha önceden çıkmış soru soruluyor.
-Genel olarak fakültenin zorluk seviyesi için ilk 3 yılı değerlendirecek olursam 10 üzerinden 5-5,5 diyebilirim.
-Klinik Staj döneminin zorluğuna rahat 7 veririm.
Daha kolay fakülteler var mı? Var. Daha zoru var mı? Var. TUS başarısı iyi bir okul.
Biliyorsunuzdur diğer tıp fakülteleri eğitim dönemlerinin ilk 3 yılını sınıf ortamında son 3 yılında ise hastane ortamında geçiriyor.
Katip Çelebi'de durum biraz farklı. Katip Çelebi, ilk 2 yıl Çiğli'deki Ana Kampüs'te eğitim veriyor. 3.sınıftan itibaren ise sizi Karabağlar-Yeşilyurt tarafındaki İKÇÜ Atatürk Hastanesi'ne alıyor. Yani 3.sınıftan itibaren hastanedesiniz ve Cuma günleri hastane içinde 3.sınıflara özel poliklinik ziyaretleri yapılıyor. Bu okulun güzel yanlarından bence çünkü okulun hastanesi İzmir'in ve Ege Bölgesi'nin en büyük hastanelerinden. Hasta profili çok geniş. Yoğun bir staj ve internlük geçireceksiniz. Özellikle Kardiyoloji ve Dahiliyesi yorar. Cerrahi branşlardaki hocaları da iyidir. Çok yoğunlar orası bir gerçek. Klinik hocalarımız temel bilimcilerden daha tatmin edici. (Zorluk seviyesine de yansıyor zaten)
Dediğim gibi okul eğitimi ilk 2 yıl Çiğli'deki kampüste veriyor. Okuldan İzmir'in diğer bölgelerine ulaşım oldukça kolay. Kampüsün 3 kapısı bulunuyor. Ön Kapı-Arka Kapı-Yeni Kapı
Katip Çelebi durağından binip Karşıyaka'ya Alsancak'a Konak'a Bostanlı'ya gidebilirsiniz bu trenle. Trene binmeyeceğim dediniz. Yine ön kapıdan 4 otobüs geçiyor. Minibüsler geçiyor. Orası size kalmış.
Arka kapıdan çıktığınızda sizi yine bu tren ve otobüsler karşılıyor. Yeni Kapı'dan çıktığınızdaysa Katip Çelebi Tramvayı var. Katip Çelebi-Karşıyaka arasında git gel yapıyor. İzmir'in en büyük avm'lerinin güzergahında.
Yani okulun 3 kapısı var. 3 kapıdan da İzmir'in her noktasına dağılabiliyorsunuz ulaşım sorunu eskidendi artık yok. Çiğlideki kampüs çevresinde de pek çok yurt / apart var.
Hastaneye geçtiğinizdeyse yine hastane çevresinde
öğrencilere özel yurtlar apartlar mevcut.
Kafanıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hepinizin hakkında hayırlısı olsun.
>İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Araştırma Hastanesi

Katip Çelebi Tıp Fakültesi
Merhaba İKÇÜ adayları
Okulun imkanları okey seviyedeydi bence. Kadavra sayımız yeterliydi. Lablarda mikroskop sıkıntısı vs. yoktu. Sınıflar biraz kalabalık ve sıkışık o kadar.
Tıp fakültesi tercihi yapacak arkadaşlar belki biraz araştırdıysa tıp fakültesi eğitimi veren okulların kimisinin PDÖ, kimisinin hibrit kimisinin ise komite sistemi uyguladığını duymuşlardır.
Katip Çelebi, klasik komite sistemini kullanan okullardan. (Türkiye'deki çoğu tıp fakültesinde olduğu gibi)
Diğer tıp fakülteleri eğitim dönemlerinin ilk 3 yılını sınıf ortamında son 3 yılında ise hastane ortamında geçiriyor.
Katip Çelebi, ilk 2 yıl Çiğli'deki Ana Kampüs'te eğitim veriyor. 3.sınıftan itibaren ise sizi Karabağlar-Yeşilyurt tarafındaki İKÇÜ Atatürk Hastanesi'ne alıyor. Yani 3.sınıftan itibaren hastanedesiniz ve Cuma günleri hastane içinde 3.sınıflara özel poliklinik ziyaretleri yapılıyor. Klinik staj dönemi de haliyle bu hastanede. Kardiyoloji ve Dahiliye stajları serttir sarsar.
Sözlü günü biraz şansınızın yaver gitmesi lazım. Tabi henüz tercih dönemindeki sizler için bu daha şimdilik uzak bir gelecek... İlk 2 yıla dönelim.
ilk 2 yıl Çiğli'deki kampüstesiniz. Okuldan İzmir'in diğer bölgelerine ulaşım da öyle çok zor değil. İzmir'in her yerine ulaşım sağlayabileceğiniz İzmir içi banliyö hattı olan İZBAN var. Katip Çelebi durağından binip Karşıyaka'ya Alsancak'a Konak'a Bostanlı'ya gidebilirsiniz bu trenle. Trene binmeyeceğim dediniz. Yine ön kapıdan 4 otobüs geçiyor. Minibüsler geçiyor. Orası size kalmış.
Arka kapıdan çıktığınızda tren otobüs yapabilirsiniz. Yeni Kapı'da da Katip Çelebi Tramvayı var
Yani okulun 3 kapısı var. 3 kapıdan da İzmir'in her noktasına dağılabiliyorsunuz ulaşım sorunu eskidendi artık yok yani. Çiğlideki kampüs çevresinde de pek çok yurt / apart var.
Hastaneye geçtiğinizdeyse ulaşım derdiniz zaten olmuyor çünkü hastane İzmir'in merkez ilçesinde. Bir ton otobüs geçiyor hastanenin önünden. Onu açıklamayacağım bile. Yine hastane çevresinde de öğrencilere özel yurtlar apartlar var.
Kafanıza takılan başka bir şey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım hepinizin hakkında hayırlısı olsun hadi eyv

Sil
Sil
Çanakkale Tıp Hk.
Çanakkale Tıpın akademik kadro neden bu kadar zayıf?
Çanakkallenin profesör kadrosu 2 sayfa, doçentlerle beraber 4.sayaya kadar uzanıyor Yökatlasta
Celal Bayar'a giriyorum: sırf 7 sayfa profesör doçentle 9 sayfayı buluyor.
Pamukkaleye giriyorum yine 6 sayfa profesör doçenletle 9 sayfayı buluyor.
Sırf manzarası yüzünden mi tercih ediliyor bu okul gerçekten?
Kocaeli Tıp mı Celal Bayar Tıp mı
sil
silssssssssssssssss
Allahaikjna seçin birini
a-) Pamukkale Tıp
eğitimi zor ve diğer tıp fakültelerinden epey farklı (pdö sistemi deniyor) ama altından kalktığında seni uçuruyor. Şehrime yakın. Tus başarısı yüksek. Profesör / Doçent sayısı fazla. Denizli güzel bir şehir. Ama dediğim gibi sistemi çok zor. (2 haftada bir sınav oluyorsun biraz sıkıcı ve riskli)
b-) Celal Bayar Tıp
eğitimi Pamukkale kadar zor değil. Komite sistemi var. Normal bir tıp fakültesi eğitimi yani. Profesör doçent sayısı fazla. Tus başarısı Pamukkale kadar iyi değil ama güzel. İzmire çok yakın ama Manisa kötü bir şehir.
c-) Adnan Menderes Tıp
Eğitimi çok sıkı değil. Kıvamında. Komite sistemi var. Yine bu da normal bir tıp fakültesi. Tus başarısında diğer ikiliden biraz daha geride kalıyor. Akademik kadrosu güzel. Şehir güzel. Ortamı fena değil. Hastanesi de diğer ikiliden biraz daha küçük.
Pamukkale Tıp
Pamukkale Tıp gerçekten çok mu zor
PAÜ TIP vs KOÜ TIP
Soru başlıkta:
Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi mi daha tercih edilesi
Kocaeli Ünşversitesi Tıp Fakültesi mi
PAÜ TIP düşünüyorum. Kafama takılan tek şey şu PDÖ sistemi oldu. Diğer fakültelere nazaran öğrenciyi daha da zorlayan bir sistem mi? Bilgisi olan biraz açıklayabilir mi
Son Giriş: 4 ay önce
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 143
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 378)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 79 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0