Dominos'un sarı sosu nedir?
Laptop Pildeyken Donma
Merhaba, Monster t7 V25.1 model laptop kullanıyorum. Bu modelde ekran kartı RTX 3060 ve işlemci i7-11800H . Farklı sorunlar yüzünden cihazım 2 kez sıfır ürünle değiştirildi fakat bu seferde cihaz adaptöre takılı değilken Netflix ve Youtube gibi uygulamalarda video izlerken bazen 30 saniye aralıklarla bazen1.30 dakika aralıklarla yaklaşık yarım saniyelik donmalar yaşıyorum sanki daha çok atlama gibi çok kısa kesintiler. Elbette cihaz pildeyken yüksek performans beklemiyorum çünkü adaptöre takılı değilken entegre grafik kartının kullanıldığını biliyorum fakat video izlemek gibi basit bir işlemde bunu yapmasını sorun olarak gördüm. Dediğim gibi önceki iki üründe böyle bir sorun yoktu . Sizce sorunun kaynağı ne olabilir ? Cihaz adaptöre bağlıyken herhangi bir sorun yok.
Çözmek için denediklerim:
1. Pil güç modu ile ilgili tüm seçenekleri denedim.
2.Nvida denetim masasından nvidia işlemcisini kullanmayı ayarladım hatta google chrome için özellikler programlar kısmından da ayarladım. Yine 3d ayarlar kısmında güç durumunda maksimum performansı ayarladım.
3.İntel grafik kontrol merkezinden güç tasarrufuyla ilgili her şeyi kapatıp maksimum performans seçtim
4.Windows grafik ayarları kısmından donanım hızlandırmalı gpu zamanlamasını aktif ettim
5.İntel grafik kartı driverini tekrar yükleyip aygıt yöneticisinden güncelliğini kontrol ettim
6.Windows home orjinal kullanıyorum ve tamamen güncel
Bu yöntemlerin hiçbiri sorunumu çözmedi hala adaptör takılı değilken video izlerken kesilmeler yaşıyorum anlık.
Steelseries Klavye Kontrol Sorunu
Merhaba , monster 25.1 model labtopum var bu modeldeki klavyeyi steelseries yapmış . Rgb klayve ve steel series gg uygulamasından kontrol edilebiliyor. Fakat sorun şu ki klavye üzerinde fn +f9 tuşunu kullanmıyorum.Bu kombinasyon klavyenin ışık modları arasında geçiş yapılmasına veya ışıkları komple kapatmaya yarıyor.Uygulamadan ayarlayayım dedim fakat orda da ''please connect a steelseries engine enable device'' yazıyor.Windowsu birkaç kez temiz kurup orjinal anahtarla etkinleştirdim ayrıca laptopla ilgili bütün driverleride yükledim fakat bi türlü kontrol sağlayamıyorum.Şuan yeşil ışık yanma modunda hep bu şekilde ne kapatabiliyorum ne başka bi renge geçebiliyorum.Bu ikinci ürünüm ilkinde ölü piksel olduğu için değişim istemiştim o cihazda böyle bir sorun yoktu yine onada windows kurup laptop driver güncellemelerini yapmıştım ve klavye ışıklarını değiştirebiliyordum.Onun dışında diğer fn tuşlarını kullanabiliyorum ses açmak olsun parlaklık uçak modu ve fan açma olsun hepsini kullanabiliyorum.Sorunun nedeni sizce ne olabilir ?
Sistem Güçlendirme
Merhaba , 10 yıllık bir kasam var ufak tefek değişiklikler yapıldı zamanla.Sistem olarak iyi olmadığını biliyorum fakat yinede parçlara baktığımda daha iyi bir performans bekliyorum.Performanstan kastım öyle yüksek grafikli oyunları oynamak değil.Genel olarak hızdan yana sorun yaşıyorum.Bir şeylerin açılış kapanış hızı veya birden fazla şey açtığımda anlık donmalar yani sistemde genel olarak bir yavaşlık hissediyorum ve bir şeyin darboğaz yaptığını düşünüyorum.Özetle kötü olan sistemi çok daha kötü yapan bir şey var ve sizden hangi parçayı değiştirmem gerektiği konusunda tavsiyede bulunmanızı rica ediyorum.
Sistem özellikleri:
-Anakart Foxconn A6GMV ( en fazla 8gb ram destekliyor ve sata 2 destekliyor)
-İşlemci AMD Phenom II X6 1055T Processor 2.80 GHz
-DDR3 1333 Mhz 8 gb ram (4 tü önceden 8 e yükselttim performansta biraz iyileşme oldu)
-Ekran Kartı AMD Radeon R7 200 Series
-Sabit Disk SAMSUNG HD105SI 1 TB 5400 RPM
-PSU sistemi karşıkıyor ayrıca bütün fanlarda temiz ve sorunsuz çalışıyor işlemci ve ekran kartı sıcaklıkları 50 yi geçmiyor
Ben sandisk'in 240 gb lık bir ssd sini alıp işletim sistemini onun üzerine kurup hdd yi depo olarak kullanmayı düşündüm fakat anakartta sata3 desteği yok tam verim alamayacağım için pek birşey farkettirmez diye düşündüm ama kararsızım bu fikir mantıklı olur mu sizce veya başka bir öneri ...
Teşekkür ederim şimdiden
Aniden Kapanan Pc
Merhaba , masaüstü bilgisayarıma format attım 3-4 ayda bir yaptığım gibi(eski bir kasa var ekran kartı ve psu hariç diğer donanımlar 10 yıllık).Bilgisayar aniden kapanıyor.Ardından açmaya çalıştığımda elektrik geliyor kasaya , güç ışığı yanıyor fakat mekanik bir ses(tır tır şeklinde) ses geliyor ve fanlar çalışmıyor pc de açılmıyor.Komple gücü kestikten 4-5 deneme sonra anca açabiliyorum yeniden bilgisayarı.Ekran kartı ve işlemci mi ısınıyor acaba diye kontrol ettim fakat ikiside en fazla 50-55 derece dolaylarına geliyor o yüzden sorunun bunlarda olduğunu düşünmüyorum.Psu yu açıp baktım kondansatörlerde bir şişme falan var mı diye herhangi bir sorunda göremedim orada.HDD'den şühleniyorum o bahsettiğim ses ondan geliyor gibi.Bu kapanma olayı format atmadan önce olmuyordu acaba yazılımsal bi hata mı oldu diye düşünüyorum fakat her zaman attığım gibi usb ile windows 10 kurdum ve bütün driverleri kurdum hepsi güncel.Kapanma genelde pc ağır yük altındayken oluyor fakat dün üzerinde çok yük yokken ses çıkıyor diye kasaya çok hafif vurmuştum o zamanda kapandı aynı şekilde.Çok dengesiz oluyor bu kapanma olayı ama genelde ağır işlem yapılırken gerçekleşiyor.
Aşşağıya kapandıktan sonra tekrar açmaya çalıştığımda ne olduğununun videosunu koyacağım :
Kapandıktan sonra bu şekilde oluyor tekrar açınca ve 4-5 sefer bu şekilde devam ediyor ondan sonraki denemelerimde açabiliyorum pc yi.
Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 6
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 50)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
Yanıt Yok
0