Sistem Hakkında Öneri
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda belirttiğim sisteme sahibim uzun zamandır. Bazı parçaları zamanla yükseltmeyi düşünüyorum. Fakat donanım işlerinden pek anlamıyorum. Öncelikle hangi parçadan yükseltmeye başlamamı önerirsiniz? Ve neler önerirsiniz?
Anakart: PRIME B350M-A
İşlemci: AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 16MB
Ekran Kartı: MSI GEFORCE GTX 1050 TI GAMING X 4G 4GB GDDR5 128bit
RAM: x2 Patriot Viper Steel PVS48G320C6 8 GB DDR4 3200 MHz CL16 Ram
Kasa: ZALMAN Z3 PLUS 600LE 600W MidT ATX
Sistem Hakkında Öneri
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda belirttiğim sisteme sahibim uzun zamandır. Bazı parçaları zamanla yükseltmeyi düşünüyorum. Fakat donanım işlerinden pek anlamıyorum. Öncelikle hangi parçadan yükseltmeye başlamamı önerirsiniz? Ve neler önerirsiniz?
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz C14 Ram
RAM ANAKART UYUMSUZLUĞU?
Arkadaşlar selamlar. Yeni RAMleri değiştirdim. Patriot PVS48G320C6 Viper Steel 8GB DDR4 3200 MHz CL16 Ramlere geçtim. Fakat aldığım RAM hızı bu. Anakartım Asus Prime B350M-A kullanıyorum. Almadan önce sorduğum insanlar uyumsuzluk olmaz demişti ama sanırım uyumsuzluk var?? 3000 civarı MHZ almamın bir yolu var mıdır? Yoksa değiştirmek zorunda kalacağım.
DISPLAY PORT SİNYAL YOK HATASI.
Herkese selamlar yeni olarak ASUS 23,8" VG249Q modeli monitor aldım fakat Display Port kablosuyla bağladımda sinyal yok hatası alıyorum. Kabloda ve kasada sorun olmadığını biliyorum geriye monitör kalıyor. Monitör daha yeni geldi ve dp girişi sorunlu olmamasını çok diliyorum çünkü ölü piksel değişimi daha yeni yapmıştım. Tekrar teknik servisle özellikle bu dönemde uğraşmak istemiyorum. O yüzden önce sizlere sormak istedim, yazılımsal bir problem olma ihtimali mümkün mü? Ekran kartım 1050 Tİ.
Eski 75 HZ monitörümde denediğimde kablo çalıştı. Bu yüzden kablodan olmadığının sorunun eminim.
Ek olarak içinden çıkan HDMI ile 144 HZ görüntü alabiliyorum. Böyle bir durumda DisplayPort sizce ne kadar gerekli? Teşekkürler.
Kablonun modeli de GOLDMASTER CAB-1261 DISPLAYPORT DAN DISPLAYPORT 4K 1.8M KABLO
Yeni bir şey fark ettim o da bilgisayarımın ilk açılıştaki 10-15 saniyelik açılış ekranında display port çalışıyor devamında windows ekranına geçerken no signal oluyor.
İşlemci Önerileri
Arkadaşlar merhaba. Aşağıda belirttiğim sisteme sahibim uzun zamandır. Açıkcası genel olarak memnunum fakat bazı parçaları zamanla yükseltmeyi düşünüyorum. İlk olarak en zayıf gördüğüm işlemciden başlamayı düşünüyorum. Aşağıda belirttiğim sisteme dar boğaz yapmayacak şekilde 2.200 TL Bütçeye kadar hangi işlemcilerini önerirsiniz? Şimdiden teşekkür ederim.
RAM: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz C14 Ram
Ek olarak, farklı bir fikriniz varsa hangi parçanın değişimini öncelikli önerirsiniz?
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 37
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.270 (Bu ay: 26)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı