Aynı başlıktaki gibi. 3 saat kadar önce laptopu prize taktım ve bir çatırtı sesi duydum. Laptopten geldiğini anlamadan etrafa bakınırken LED ışıklarının yanmadığını gördüm. Güç butonuna bastığımda da açılmadı.
Laptop: Monster Abra A5 v21.1.2
Şimdiye kadar denediğim şeyler:
-10 veya 30 saniye güç butonuna basılı tuttum (prize takmadan ve bataryayı soketten çıkararak]
-Bilgisayarın kasasını açıp batarya doğru takılı mı kontrol ettim
-Farklı bir prize takıp açmayı denedim
Yabancı kaynaklara da sormuştum ama cevap gelmeyince asıl yerimize sorayım dedim. Öğrenciyim, bilgisayara ihtiyacım var bu yüzden evde yapabileceğim herhangi bir öneri verseniz bile mutlu olurum. Ancak hiçbir şey bulamazsam garantiye/tamire götürebilirim.
Merhabalar. Oynadığım çoğu oyunda CPU max 70, GPU da oyundan oyuna max 85-90 idi. Dün GPU'nun memory göstergelerinin 100'lere ulaştığını fark ettim. Aldığım zamandan beri (1 yıl) herhangi bir bakım yaptırmadığım için termal macun değişimi ve de temizlik gerekiyordur diye düşündüm. Normalde kendi yaptığım bir işlem, fakat garanti geçersiz kılınmasın diye servise götürdüm. Şu anda CPU boştayken bile 70'lere çıkıyor. Hadi CPU oyun oynarken gene max 80 bari diyemiyorum çünkü GPU'nun dereceler yine 100'lere çıkıyor. Bu sefer memory değil hot spot. En az hali de 95. Normalde hiç böyle olmazdı. Dünden farklı olan başka bir şey de FPS'im. Dün GPU 100'e çıktığında bile FPS biraz olsun düşmüyordu. Bugün 30 gördüğüme şükrediyorum. Normalde oyun 60 istiyorsa en kötü 50'ye düşer, 144 ayarladıysam 130'a. Artık direkt 10-20 FPS falan alıyorum.
Aslında laptop standım da var ve arada kullanırdım, fakat bozuk olduğu için onunla da idare edemiyorum. Mümkünse laptopu servise tekrar götürmem gerekmeyen bir çözüm istiyorum. Fakat eğer kesinlikle gerekiyorsa başka düzgün bir servis bulup para basmayı düşünüyorum.
BIOS güncellemesi olaylarına girişsem mi diye de düşündüm, fakat hem cesaret edemiyorum hem de nedense Monster efendiler sitelerinde BIOS güncellemerini vermemeyi tercih etmiş. Hepten girişesim kalmadı. Eğer etkisi olabilir derseniz Windows'u temizden kurmayı da göze alırım. Servise gitmekten daha iyidir.
Modelim ABRA A5 21.1.2. Windows 11 Pro kurulu.
Dipnot: CPU turbo mod açık değil. Control Center, Entertainment modunda. Söz ettiğim dereceler fanlar maximumda iken. Öncesine göre farklı olan hiçbir ayar vs. bir şey yok.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 240 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware