yoklama kaçağı yardım
Selam arkadaşlar şubat ayından itibaren yoklama kaçağı olacağımı e devletten gelen mesajla öğrenmiş bulunuyorum bu konuda bilgisi ve tecrübesi olanlar sorularımı cevaplarsa çok sevinirim.
1-Öncelikle yoklama kaçağı olanların idari para cezasıyla karşı karşıya olduklarını biliyoruz ama bu ceza askere teslim olacağımız zaman toptan mı ödenecek yoksa biz yoklama kaçağı olduğumuz her ay bu cezayı ödeyecek miyiz?
2-Eğer kolluk kuvvetlerince yakalanırsam askerlik şubesi mutlaka hakkımda suç duyurusunda bulunur mu?
3-Sigortalı olarak bir işte çalışıyorum eğer işverenim benim yoklama kaçağı olduğumu 5 ay boyunca farketmezse hapis cezasıyla mı karşı karşıya kalır yoksa idari para cezasına çevrilir mi?
4-Staj yapmayı gerekçe göstererek askerliğini ertesi yıla bırakmış veya tecil ettirmiş birisi varsa bilgilendirebilirse sevinirim.
Özellikle uzun süre yoklama kaçağı durumunda kalmış ve hatta bu sırada sigortalı bir işte çalışıyor olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.
28 şubat tarihinden sonra kayıt yaptırdığım için AĞUSTOS CELBİNDE mi giderim yoksa yoklama kaçağı olduğum için direk MAYIS CELBİNE alınırmıyım
2. Yoklama kaçağı ve saklılardan;
a. Erteleme hakkı bulunanlar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
b. Ertelemesi sona erenler ile erteleme hakkı bulunmayanlar, yapılan muayeneleri neticesinde askerliğe elverişli olduklarının anlaşılması halinde ilk sınıflandırma kaynağına alınır. Burada ilk sınıflandırma kaynağı dediği nedir? 28 şubat sonrası başvurduğum için ağustos celbinde mi yoksa mayıs celbinde mi silahaltına alınacağım anlamına geliyor?
| Hiçbirşey için fazla endişe etmeyin. Bakarsınız ya deve ya deveci ya da üstündeki hacı ölebilir. -İSMET İNÖNÜ- |
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 37)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
5 Yanıt
0