Mühendisler cidden abartıldığı kadar iş bulamıyor mu?
Arkadaşlar kafam çok karışık bir yandan hemşirelik yazayım diyorum bir yandan elektrik elektronik mühendisliği. İnternetteki yazılar vs okuyorum cidden ne yapacağımı şaşırdım her ağızdan farklı bir ses. Özellikle mühendisler iş bulamıyoruz diye bağırıyorlar. Bu iş cidden abartıldığı kadar büyük mü? Mühendislikte Celal Bayar tutuyor. Yani odtü vs tutmuyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Yardım edin.
Akademik kadro farkı önemli mi?
Öncelikle merhaba, YKS sonucumun da açıklanmasıyla birlikte üniversite arayışlarına girdim. Puanım Celal Bayar üniversitesine yetiyor. Ya elektrik-elektronik ya da makine mühendisliği yazacağım. Fakat ee 110k iken makine 140k ben ise 98k yaptım. Açıkçası birazcıkta sıralamamın boşa gitmemesini istediğimden dolayı EEM'e yöneldim.
Ek olarak EEM de akreditasyon var fakat makine de yok. Hoca konusunda EEM 3 prof 1 doçente sahip. Makine ise 7 prof 5 doçente sahip. Doçentler arasında akademik kariyer farkı yok fakat proflar arasında akademik kariyer farkı makine lehine. Hem yurt dışında yüksek lisanslarını yapan proflarda mevcut aralarında.
EEM'deki hocalar da ise gazi ve Marmara Üniversitesi var sadece. İki alanada ilgim var bu arada. Sizce hangisini seçmeliyim? Prof sayısının fazla olması beni cezbediyor açıkçası. Ama bir tanıdıkta makinenin alanı daha geniş olduğundan daha çok prof olabilir diyor.
Son Giriş: 9 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 4
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 12)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0