Steam Pubg Akıcılık Sorunu ( Yüksek Sistem )
Dostlar selam,
Uzun süredir başıma dert olan PUBG’de yaşadığım akıcılık sorunlarına kalıcı bir çözüm arıyorum. Çok uzun zamandır denemediğim kalmadı. Ekran kartını 1 ay kadar önce değiştirdim, öncesinde 6650 XT kullanıyordum. Yeni ekran kartını diğer bileşenler ile birlikte alt kısımda yazacağım. Oyunda yüksek FPS almama rağmen gerek mouseyi çevirdiğimde gerekse 3-5 kişinin olduğu yerlerde, gerekse boş arazide düz ilerlerken ciddi akıcılık sorunu yaşıyorum.
Sabip olduğum sistemde bunu yaşıyor olmamı anlamlandıramıyorum. Nvidia, Bios ve Windows ayarlarında yapmadığım kalmadı. Bende bir bilgisayarcıyım ve inanın yapabileceğim her şeyi yaptım, ama yüksek FPS de akıcılık sorununu ve Mouse hareketinde ani FPS düşmesini bir türlü engelleyemedim. Kullandığım sisteme yakın sistem kullanan arkadaşların ve oyunda hiç bir akıcılık sorunu yaşamayan arkadaşların desteğini rica ediyorum. Bios ve Nvidia ayarlarınızı paylaşır mısınız? Neyi gözden kaçırıyorum ve eksik yapıyorum bilmiyorum. Kullandığım sistem aşağıdaki gibi.
7800X3D
ASUS TUF 5070 Tİ
KİNGSTON 32 GB EXPO RAM 6000MHZ ( Expo ve Manuel Frenkans denendi)
1 TB SAMSUNG 990 PRO M.2 NVME SSD
ASUS ROG 360 HZ Monitör (1920x1080) Görüntü değil performans takıntım olduğu için 1920x1080 kullanıyorum
Kasa soğutması iyi düzeyde, sadece işlemci oyun esnasında 80-85 dereceleri görüyor. Corseir Kule Tipi soğutucu var. O da en son temizlediğimde macun az kaldı diye az sıktım, sonra sökmeye vaktim olmadı. Ama öncesinde de aynı problem vardı.
Konu uzun olmasın diye denediğim çözümleri yazmayayım, denemediğim kalmadı ama. Sizlerin de çözüm önerilerini merak ediyorum. Oyun içi grafik ayarları hepsi denendi, çözünürlük ayarları denendi, CPB kapatıp açma denendi, Risebar kapatıp açma denendi, Curve Optimizer denendi, Windows oyun modu denendi, Windows’ta oyun yüksek performans ayarlarında ayarlı. Gereksiz Windows hizmetleri kapatıldı. FPS sabitleme denendi.
Gıgabyte B450M S2H Sys_Fan Bios PWM Ayarı
|
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 730 (Bu ay: 44)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: FPS/TPS