Ryzen 5 3500X sıcaklığı ve kullanım oranı normal mi?
Herkese iyi sosyaller. Dün arkadaşımdan Ryzen 5 3500X aldım. Neredeyse sıfır ayarında ve stock fan ile kullanıyorum. Önceki işlemcim 2200G'ydi. Alta yeni işlemcimin değerlerini koydum. Görev yöneticisinde 4 GHz civarında çalışıyor olarak gözüküyor ve bu normal değil sanırım çünkü önceki işlemcim boştayken 2GHz civarında çalışıyordu. Ayrıca termal macun yeni olmasına rağmen aralıklarla boştayken 60 dereceyi arada görüp düşüyor. Yük altında 10 dakikalık testte maksimum 73 gördüm bu sanırım normal. Ayrıca sistemde herhangi bir overclock yoktur.
Altyapım Nasıl?
Herkese iyi forumlar. Bundan öncesinde Türk Telekom'u altyapı hızım konusunda BTK üzerinden şikayet etmiştim ve bugün dönüş aldım. Şu an aktif olarak 24Mbps hız alıyorum. Sabah dönüş yapan hanımefendi bana maksimum 35Mbps hızına geçiş yapabileceğimi söyledi. Az önce müşteri hizmetleriyle görüştüm ve oradaki beyefendi bana altyapımın 64Mbps desteklediğini ancak 35Mbps hızın en sağlıklı olan olduğun söyledi. 64 geçmek istersem bana 50Mbps paketini verebileceğini ancak bunu önermediğini söyledi. Sebebini sorduğumda bana sinyal zayıflayabilir gibi gibi şeyler söyledi. Daha önce açtığım bir konuda hocalarım bana altyapımın gayet iyi olduğunu iyi bir hızı sorunsuz alabileceğimi söylemişlerdi. Ekte güncel xDSL verilerimi bıraktım. Sizce geçmeli miyim?
Altyapı sorunsalı
Iyi forumlar herkese. Arkadaşlar xDSL değerlerimi ekte bıraktım. 24mbps paketine sahibim türk telekom üzerinde ancak modeme gelen 18mbps. Müşteri hizmetlerini aradığımda sorun yok diyip geçiştiriyorlar. Sanırım snr margin denilen ayari biraz düşürünce hız artıyormuş ancak bunu destekleyen bir modemim yok. Ayrıca çok çok yakınımda oturan bir arkadaşım 80mbps hız alabilirken türk telekom bana sistemde maksimum 24 gösteriyor diyor. Ama altyapi sitelerinde sorgulama yaptığımda 15mbps göstermesine rağmen bana 24lük paketi yapabildiler. Acaba keenetic modem alıp türk telekomdan zorla daha fazla hız veren bir pakete geçsem ve keenetic modem alsam daha fazla hız alabilme şansım var mı? Birkaç arkadaşım bunun mümkün olduğunu söyledi ancak pek emin olamadım.
Sıralamam 6218 sözelde. Gastronomi istiyorum. Aşağıda tercih listemi bıraktım. Garanti olsun diye neredeyse 30 bine kadar indim ama sanırım biraz abartı oldu. Yani açıkta da kalmak istemediğimden öyle oldu. Sizce kaça kadar inmeliyim ve muhtemelen hangisi gelir? Bu arada İstanbul'a hiç sıcak bakmıyorum ama dediğim gibi açıkta kalma korkumdan dolayı yazdım.
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 11
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 610 (Bu ay: 27)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar