Merhabalar,
Geçtiğimiz yıllarda eşim ve ben ayrı şahıs şirketleri kurarak, internet üstünden satış yapmaya başladık. Ancak eşimin diğer işleri sebebi ile onun şahıs şirketini kapatmak zorunda kaldık.
Geçtiğimiz aylarda ise benim satış yaptığım platform kapandığı için eşimin benim vergi numaram ile açtığımız mağazası üstünden devam etme kararı aldık. Bu sebeple ödemeler eşimin banka hesabına yatırılıyor ve değiştirme imkanımız malesef yok. Sorum ise; eşimin bankasına gelen parayı benim şahıs şirketim üstünden vergilendirebilir miyiz?
Kanada için görece uygun fiyatlı araç önerisi
Herkese merhabalar. Yaklaşık 1 yıl önce Kanadaya taşındım ve burada Ubereats yani yemek kuryeliği işi yapıyorum.
Normalde kendi elektrikli bisikletim ile yapsam da havaların soğumaya başlaması ve bazen kışları ciddi kar fırtınaları yaşanması sebebiyle artık araç almanın zamanı geldi diye düşündüm.
Burda araç gerçekten sadece ihtiyaç olduğundan dolayı gerçekten uygun fiyatlara bulabiliyorsunuz. Ancak tahmin edersiniz ki benim iş için kullanmalık gerçekten dayanıklı bir araca ihtiyacım var.
Aynı zamanda karlı ve buzlu zeminde beni üzmemesi için 4x4 araç düşünsem de ekstra maliyeti ve fiyatları takriben biraz daha yüksek. Acaba 4x4 bir araçtan ve bana açabileceği ekstra masraflardan direk kaçınmak, onun yerine kış lastiğine güvenmek ne derece mantıklı olur?
Burda bütçeme uygun bazı araçlar ise;
2012-2015 arası Honda Civic modelleri. Tahmini 100-150bin km arası. Geneli iş için kullanılmış arabalar
2013-2017 arası Hyundai Elantra. Arada kasa değişimi olmasına rağmen kilometresine göre fiyatları yakın. Aynı şekilde 120bin km üstü modeller.
2013-2015 arası Mazda 3 sedan veya hatchback modelleri. Km aynı şekilde 130bin ve üstü.
2015-2018 arası Kia Forte Km 120bin ve üstü.
Eğer önden çeker araçlar kışın gerçekten tehlike oluşturabilecek ise;
2010-2013 arası Honda crvler biraz daha yüksek kmlerde bütçeme uygun olabiliyorlar.
2015-2017 arası Nissan Rogue yani Xtrail. Nedense gerçekten fiyatları çok uygun. Diğerlerine göre biraz büyük yani tek eksisi benim için park.
2013-2015 arası Mitsubishi Rvr. Saydıklarımın geneli +120bin kmde araçlar.
En büyük kriterim sorunsuzluk ve az yakması olduğu için çok kararsız kaldım. Biraz uzun oldu farkındayım ama görüşleriniz benim için değerli.
Tizen işletim sistemi ve iptv sorunu
Merhabalar bugün Samsung Tu7000 tvmizi teslim aldık. Fakat tv programı olarak turkcell tv+ gibi bir uygulama kullanmak istiyordum ancak malesef marketinde bulamadım. Bu televizyona yükleme şansımız var mıdır?
Açıkcası turkcell tv+, vodafone tv farketmez herhangi bir tanesi olursa onlara da açığım :)
Araç plakasına yazılan ceza ve satış işlemi
Merhabalar, benim geçen yıldan ve 4-5 ay önceden kalma; araç plakasına yazılan trafik cezalarım mevcut. Geçtiğimiz ay bunları yapılandırıp, taksitle ödemeye başladım.
Sorum şu ki; yarın aracımın satışını yapıyorum ancak borç araç üstüne olduğu için, yapılandırıp ödemeye başlamama rağmen satışına engel olur mu?
Windowstan ekran yansıtmak için öneri.
Merhaba arkadaşlar evde bulunan son derece akılsız televizyonumuz için tv box tarzı bir şey düşünüyorum.
Asıl amacım ise windows10 bilgisayarımdan kablo kullanmadan ekran yansıtma yapabilmek.
İkinci isteğim ise iptv veya vodafonetv uygulamasını indirebileceğim bir cihaz olursa harika olur çünkü; direk tek kumandadan yönetmek ve başka bir televizyon sinyal sağlayıcı firma ile uğraşmadan günlük televizyon izleme rutinimizi devam ettirmek istiyorum.
Mi stick ve Case4u Tanix TX6 cihazlarını gördüm ve açıkcası çok bilgim olmadığı için hemen kafama göre satın almak istemiyorum. 4k olması çok önemli değil çünkü evdeki televizyon yaklaşık 50piksel civarı...
Fiberden Vdsle düşüş...
Merhaba herkese;
Yeni bir eve taşınma sürecindeyiz ve taşınacağım dairede fiber bulunmakta ama şöyle ilginç bir sorunum var; yeni daire apartmanda olmasına rağmen özel bahçesinden giriş kapısına sahip yani apartmandan girişi bulunmamakta. Aynı zamanda dairenin; su vanası, elektrik sayacı da apartmanın içinde... Apartmanda da zaten fiber bulunmasına rağmen bir çok ISSyi arayıp sorduğumda "Fiber bağlantınız yok, yapabileceğimiz bir şey de yok." dediler.
Benim anlamadığım durum ise tüm sokağın, tüm dairelerin fiberi var ama sırf apartmandan giriş yok diye vdsle mahkum mu olacağım? Bir şekilde bu durumdan kurtulmam sizce mümkün mü?
Airbag patlak araç satın aldım.
|
Fiesta rölantide 2000devir
|
2011 Fiestaya multimedya
|
Araç için Auxlu fm transmitter
|
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 43
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.027 (Bu ay: 195)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 118 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası