S

Onbaşı
21 Şubat 2019
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Arkadaşlar merhaba,

Askerliğim Nisan döneminde Tatvan ASAL Bölge Başkanlığı'na çıktı. Daha önce burada ya da başka bir ASAL Bölge Başkanlığında görev yapan varsa ve bana yardımcı olursa sevinirim.

-Öncelikle acemi birliği buraya çıktı, usta birliğine dağıtım olur mu yoksa aynı yerde mi kalırım?

-Yine dağıtım için kendi bünyesindeki şubelere dağıtılır diye birkaç yorum gördüm. Dağıtım olursa sadece kendi bölgesine (Van, Hakkari...) mi yollar yoksa İzmir, Ankara gibi yerlere de yollama ihtimali var mı?

-Askerlik şubesinde görev yapmak nasıldır? Çoğunluk kışlada acemilik yaptığı için o konuda bilgim var fakat şubede acemilik/ustalık nasıldır bir bilgim yok. Kışlada askerlik yapanlar da bir yorumda bulunamıyorlar.

İyi günler arkadaşlar,

Foruma fazla girmiyorum o yüzden buradaki kuralları yahut işleyişi tam bilmiyorum, bir hatam varsa affola.

Aracım 1995 Opel Astra F 1.6 16v. Aracımda bazen boğulma, sarsıntı, tekleme gibi sorunlar oluyor. Son zamanlarda da 120 km ve üzerinde motor dehşet şekilde sarsıntı yapıyor.

Öncelikle ilk bahsettiğim sorunu açmak gerekirse; 20 km hızda da 120 km hızda da gaza basmama rağmen motor yürümüyor boğuluyor gibi oluyor, sanki buji ateşlemiyor gibi tekleme ve sarsıntı yapıyor. Bu olay yaklaşık 5 saniye kadar sürüyor sonra geçiyor. Bu esnada mesela 120 km hızla giderken yaptı diyelim, ayağımı gazdan çektiğimde kesiliyor tekrar gaza bastığımda devam ediyor. Dediğim gibi 5-10 saniye sonra düzeliyor. Birçok kişi bunun EGR valfinden olabileceğini söyledi fakat EGR valfi temizlendikten sonra da yapmaya devam etti. EGR temizlenmeden önce 2 dakika kadar sürüyordu tabiki bu olay, temizlendikten sonra 5-10 saniye kadar sürüyor. Aracımı yakın zamanda muayeneye soktuğum için bütün bakımlar yapıldı. Bunları aşağıya yazacağım. Umarım yardımcı olursunuz.

Değişen parçalar:

- Buji kablosu değişti
- Bujiler 15.000 bakımında değiştiği için sadece temizlendi
- Oksijen sensörü değişti
- Benzin geri dönüş valfi (Patladığı için benzin ve lpgyi karıştırıyormuş)
- Lpg filtresi ve hortumları değişti
- Lpg beyin ayarı yapıldı
- Katalitik konvertör yenisi takıldı
- Rot-balans yapıldı, yamuk jantlar tornalandı, lastikler yeni sayılır, muayene raporunda 5mm diş kalınlığı yazıyor
- Bütün filtreler yakın zamanda değişti
- Triger ve V kayışı değişti
- EGR valfi temizlendi
- Maf sensörü kontrol edildi, sorun yok
- Süspansiyon takozu değişti
- Balatalar temizlendi, kapağı tornalandı

Bütün parçalar orijinal GM, oksijen sensörü sadece Delphi marka.

Bunların haricinde Lpg tankı 2 senelik Atiker, beyni Zavoli o da 2 senelik. Lpg olsun benzin olsun yakıtı Opet ve Shell'den alıyorum. Motor yağı olarak 10-40 Motul kullanıyorum. Bilen bilir biraz pahalı ve kalitelidir.

Bütün bunların sonunda araç bilgisayara bağlandı ve hiçbir sorun görülmedi. Sadece fakir karışım olarak görünüyordu fakat lpg olduğu için normal karşılandı. Zaten bu sorun benzinde de lpgde de oluyor.

Uzun lafın kısası arabama gözüm gibi bakıp masraftan kaçınmıyorum. Fakat bu sorun çok fazla kafamı bozuyor. Ateşleme sisteminde sorun yok, Hava emiş sisteminde sorun yok. Egzoz sisteminde sorun yok. Birçok kişi EGR valfinden dolayı olduğunu söylüyordu fakat o da temizlendi. Usta gözümün önünde temizledi ve birlikte taktık. Opelciler bilir bütün bakımları 2. Sanayideki Alkaya Opel'de yaptırıyorum. Ustaların bilgisine ve işçiliğine de güveniyorum.

Enjektörlerden şüpheleniyorum ama onda sorun olsa sürekli yapardı bunu.

Yardımcı olursanız çok minnettar olurum arkadaşlar. Şimdiden teşekkürler.
Hakkında
Forum İmzası:
Dell Inspiron 15 Intel i5 1 TB 4 GB AMD 2 GB - iPhone 5s 16 GB - Opel Astra F 1.6 16v
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.321 (Bu ay: 105)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 7 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hobi Forumları
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.