M

Yüzbaşı
13 Ekim 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 33 (Bu ay: 0)
Gönderileri

İlk sahibiyim. Hiç bot kullanmadım.

6. inşaatçı ve bedava isim değiştirme mevcut. İnşaatçı köyü de full. Supercell ID'ye kayıtlı email adresi de verilecektir.

Elden teslim için Aydın/Didim ya da İzmir/Karşıyaka olabilir.

Fiyat 4250, mantıklı şeylerle takas olur.

Babam bugün servisten filtre almış. 60 lira. Üzerindeki yazıları okudum, bir araştırayım dedim internette ne kadarmış, yurt dışında satılıyor muymuş diye. Bir de ne göreyim. Bizim uyanık zavoli üzerine sadece yeşil yazısını basarak 2.62 Euro olan filtreyi 60 liraya satıyor. Eh be kardeşim. İnsaf yahu! Tamam, biraz kar edersin ama uyduruk bir filtre için bu kadar para istemek, sonra da biz ayar da yapıyoruz ama demek, ne esnaflığa yakışır ne de insanlığa. Bu bahsettiğim filtrenin sayfası:

http://www.certools.pl/produkty-lpg-i-cng-autogaz/filtry-lpg-i-cng-fazy-lotnej/f-781-zespol-filtrujacy-lpg-i-cng-fazy-lotnej-jednorazowy.html?___store=english&___from_store=polish_11266573655
Arkadaşlar merhaba. Dün yağan şiddetli yağmur sonrasında internet gitti. Şu anda bilgisayarım ethernet kartını görmüyor. Anakartım gigabyte 965p ds3. Marvell yukon 8056 ethernet controller var sanırım. Bulabildiğim bütün driverları yükledim. Alakasız driverlar bile yükledim. Sorun devam ediyor. Acaba fiziksel bir zarar mı var? Win7 yüklü şu anda. Bağlantı var diyor fakat sorun gidermeye tıkladığımda sorunu bir türlü bulamıyor. Fiziksel bir zarar görüp görmediğini kendim multimetreyle ölçebilir miyim? Format atsam geçer mi?
A4tech g10-810-1

Kutusunun içinden taşıma torbası çıkıyor. Alıcısı mouse'un altına takılabiliyor. 1 adet AA kalem pille çalışıyor. Kutu içeriğinde pil mevcut. Pil seviye göstergesi yok.

İçinden çıkan cd'den program kurulumunu yaptım. Programı iki şekilde kurabilirsiniz. Birincisi normal pc'ye kurulum, diğeri mobil kurulum. Sanırım mobil kurulumda seçtiğiniz modları alıcısına kaydediyor. Neyse, ben bilgisayara kurdum. Program kurulduğu zaman otomatik ayarlarla geliyor. 5 farklı mod seçeneği var. Mod değiştirildikçe program hangi modda olduğunuzu bildiriyor. Bildirim simgelerinde de hangi modda olduğunuz yazıyor.

Tuşlara program çalıştırma dahil birçok özellik tanımlayabiliyorsunuz. Programı indirip bir deneyin isterseniz, anlatmayla olmayacak.

Mouse raporlama oranı diye bir şey var. 125hz(8ms/ofis) -250hz(4ms/çizim) -500hz(2ms/oyun) arasında seçim yapılabiliyor.

Çözünürlük ayarı da mevcut, 100'den 2000'e kadar seçim yapılabiliyor.

Sonuç olarak bu mouse, bu kadar özellikle bana fazla bile geldi. Eğer bu mouse ise daha önce kullandığım 2 tuşlu, scroll'lu mouse muydu?

Arkadaşlar merhaba. PC'de kullandığım kablolu faremi arada sırada kablosundaki bir temassızlık yüzünden kullanamıyorum. Bazen kendiliğinden, bazen de kabloyu çıkarıp taktığımda düzeliyor bir süreliğine. Kablosunda problem olduğunu düşündüğümden kablosuz bir model almak istiyorum.

Öncelikle, sizce bluetooth'lu bir model mi almalıyım yoksa kızıl ötesi bir model mi? Logitech Vx Nano Laser Oem Mouse 910-001172 modeline baktım. Scroll tuşu tıklama yapmıyor demişler. Siz olsaydınız ne alırdınız ya da yakın zamanda alıp memnun kaldığınız 50 lira civarında bir fare var mı?
Merhaba. Hepsiburadadan bir wd 2tb hdd aldım. Adamlar kutunun içine hiçbir köpük vs. olmadan koyup göndermişler.

Neyse, dedim bir şeyi yoktur herhalde. Bilgisayara taktım, formatladım. Fakat o da ne? HD Tune programında ortalama değerler gösteren disk iş yazmaya gelince takıla takıla 8-10 mb veri yazmaya başladı. Bu disk arızalı mıdır acaba? Eğer çözümü yoksa da diski geri göndereceğim.

Arkadaşlar yeni bir haber çıkmış, konu hakkında daha fazla bilgisi olan var mı??

http://www.mansethaber.com/kose-yazilari/mustafa-balkiz/1936-zorunlu-gss-erteleniyot.html
Smile adsl e geçenlerde geçtim. Tabi ki de sorunlu bir şekilde.

Önce hattınız aktif oldu dediler. Baktım adsl sinyali gelmiyor. Dedim sinyal gelmiyor. Benim yerime tekelkoma arıza kaydı bırakmışlar. Tekelkom beni aradı, arıza kaydı bırakmışsınız vs diye. Ben dedim smile adsl bırakmıştır. Neyse, sabahtan itibaren bütün mahallenin telefonlarını kesip benim hattıma adsl sinyali bağlamaya çalıştılar.

Bir türlü bağlanamadı tabi. Bu tekelkomcuların beceriksizliği diyebilirsiniz. Fakat aynı hat 2 gün öncesine kadar aktifti. Bunu da aynı tekelkom bağlamıştı. (Tekelkomun smile bağlatanları özellikle mağdur ettiğini kaç kişiden duydum.) Ertesi gün tekrar uğraştılar, ya da smile a geçtiğim için fazla sallamadılar. Ertesi gün de bağlayamadılar. Bir sonraki gün yani hattımın aktif oluşunun 3. gününde nihayet adsl sinyali geldi. Sinyalle ilgili problemim kalmadı.

Şimdi gelelim diğer konuya. Abonelik için ilk arandığımda dediler modem istiyor musunuz? Ben de dedim hangi modemler var. Kablolu olarak airties bilmem ne dediler, kablosuz olarak da rt-205. Ben de eğer rt-205 ise tamam, kablosuz gönderin dedim. Hattım aktif olduktan 1 hafta kadar sonra modem ile sözleşme geldi. (Bu arada sözleşmenin tarihini ben düzenlediğim için bana sinyal gelen tarihi yazdım.)

Pakedi bir açtım, modem rt-204 çıktı. Acayip sinirlendim. Aradım müşteri hizmetlerini. Dedim ben sizinle böyle mi konuşmuştum, açıp bakın kayıtlarınıza dedim. Yok teknik özellikleri aynı vs bir sürü şey söylüyor bana. Dedim ben sizinle böyle anlaşmamıştım. Ne münasebet bana anlaşmadığımız bir modemi dayatıyorsunuz dedim. Bu modemi geri göndereceğim, yerine bana rt-205 göndereceksiniz dedim.(Aynen bu şekilde.) Bunlar 3-4 dakika telefonda beklettikten, (sözde) stoklarını kontrol ettikten sonra, rt-205 gönderemeyeceklerini söylediler. Ben de dedim o zaman alın bu modemi, istemiyorum modeminizi. Mecburen kabul ettiler. Konuştuğum kişiyi acayip kızdırdığımı anladım bu arada.

Sonra düşündüm. Modem, kampanyalı olarak 54 liraya geliyor. Geri göndermemeye karar verdim. Geri gönderilecek diye kayıt almışlardı. Haber de vermedim. Onları zarara uğratacak her şeyi yapmak istediğim için şimdilik modem kuzu kuzu yatıyor. Bendeki eski modem bozulunca bunu kullanırım artık.

Bu arada rt-204 bazılarının işine yarayabilir. Zira bu modem servis sağlayıcı kilidi olmadan piyasaya sürülmüş. Airties müşteri hizmetleri bu cevabı verdi.

Sonuç:

Soru: Bu kadar yaygara çıkarmak işime yaradı mı?
Cevap: Hayır!

Soru: Ttnet e geri dönmeyi düşünür müsün?
Cevap: Evet!

Soru: Smile ucuzluktan başka ne sunuyor?
Cevap: Hiç birşey!

Soru: Bunları niye yazdım?
Cevap:Benim duruma düşmeyip, hazırlıklı olun diye.

Smile böyle bir şey.

Faturayı göreceğiz ay sonunda. Eğer, başlangıç tarihini hattınızı açtık dedikleri gün yaptılarsa tekrar olay çıkaracağım. Bıktım bu büyük şirketlerin hakkımızı sömürmelerinden. En sonunda tüketici haklarını savunan kel kafalı adamlardan biri olacağım galiba
Evet arkadaşlar. Forumda günlerce gezdikten sonra hala kafamda net birşey oluşmuş değil. Ancak yine de modelleri sınırlayabildim.

Anladıklarıma göre ilk olarak sonyden başlayayım.

40v5500 modelinin fiyatı özelliklerine göre ve diğer alternatiflerine göre pahalı. Ancak alternetiflerine göre daha az elektrik tüketmesi daha az ısınması anlamına geliyordur herhalde. Daha az ısınması da Daha az hata anlamına gelir mi?

40W5500 de iyi görünüyor özellik olarak. Forumda kullanıcısı da çok. Fiyatı biraz uçuk gibi. Sonuçta sorunsuz bir model değil okuduklarıma göre.

Philips modellerine baktığımda çeşitlilik çok. Ancak gerek özellik olarak gerekse görüntü olarak 8404 modeli daha uygun gibi geliyor. Ancak o kadar parayı ona vereceğime sony mi alsam acaba diyorum. Şimdi bazıları sony sony dir diyecek. Onlara da saygım var. Ancak tarafsız yorum yaparsanız sevinirim.

Philips in bazı modellerinde DVB-C özelliği varmış. Bu özelliğin anlamı uydu alıcısı kullanmadan çanak antenden gelen kablo direk televizyona mı bağlanıyor? Ayrıca 7000 ve 8000 serilerinde 14bit yazıyor. Ha bu kadar rengi verecek kaynak yok ya da çok pahalıya mal oluyormuş. Ancak sonuçta 8bit panelden daha iyi renk vermez mi? Bir de sony ile kıyaslandığında renkleri soluk duruyor demiş bazıları. Acaba sony nin çok parlattığından mı yoksa philipsin karanlık göstermesinden midir?

İlgilendiğim modeller şunlar:

PHILIPS---42PFL7423
PHILIPS---42PFL8404 (amblight özelliği dikkat çekici. Ancak internet özelliği beni fazla ilgilendirmiyor. Bir de sitesinde 14 bit yazıyor.)
PHILIPS---42PFL7864
PHILIPS---42PFL7404
PHILIPS---42PFL7403( bu 7404 ün eski modeli mi oluyor?)
Philipsin bu modelleri içinde normal sd kullanımı için hangisi en uygundur? Bilgisayar da bağlamayı düşünüyorum. 1:1 pixel mapping özelliği ne kadar gerçekçi acaba?

7404 ile 8404 arasındaki farklar yalnızca amblight ve internet midir?

Samsunga gelince sadece bir model beğendim forumdaki kullanıcı sayısını ve yorumları da okuyunca. O da LE-40B65x. Bu televizyonun da ekranının çok parlak olmasından şikayet edilmiş. Bunun haricinde 40W5500 ile kıyaslanabilecek özellikte bir televizyon. Ayrıca usb den mkv bile oynatabiliyor sanırım. Benim mkv ile ya da usb ile derdim yok bilgisayar bağlayabildikten sonra.

LG ler fena görünmüyor. Ancak diğer modeller dururken lg ye bakmayı düşünmüyorum.

Son olarak altın uçlu kablo ve akım koruyucu priz alacağım.

Şimdi arkadaşlar sizden ricam Bu modeller arasında seçim yapmama yardım etmeniz ve de internet üzerinden ib haricinde uygun fiyatlı site önermeniz. Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.

------------------

Arkadaşlar bu sony modellerinde mesela W5500 W4500 den daha iyi değil mi? Bazı sitelerde daha düşük fiyatla satılıyordu sanırım.
beyler windows u ilk kurduğumdan beri ilk o loading ekranı yavaş yavaş ve kesik kesik aydınlanarak açılıyor.bir de açıldıktan sonra arada sebepsiz yere donup kalıyor.windowsun gıcıklığı mı acaba? anakartım gigabyte ds3.acaba anakarttan mı kaynaklanıyor?sürücü güncellemesi gibi bişeyler mi yapmam gerekiyor acaba?yardımcı olursanız çoook sevinirim.bıktım walla kaç defa formatladığımı unuttum
Hakkında
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
test
Bilgisayar
test
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 5 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 6 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 276
İkinci El Bölümü Mesajları: 7
Konularının görüntülenme sayısı: 6.586 (Bu ay: 306)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 9 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.