RGB Fan kontrolü
Merhaba dostlar, yeni topladığım bilgisayarımda kasamın ön rgb fanları başımı ağrıtacak şekilde renk değiştirip yanıp sönüyor. Daha önce hiç pc toplamadığım için deneyimim yok. Tüm kabloları olması gereken yere taktığımdan eminim ve bu fanları anakartım üzerinden nasıl kontrol edebileceğimi bilmiyorum.
Kasa: Corsair Spec Delta Rgb
Anakart: B550-F
13000 TL Sistem
Merhaba dostlar, 13000TL civarlarında bilgisayar toplayacağım. 2K desteklemeli, beni uzun süre götürmeli; oyun, programlama, tasarım üzerinde etkili olmalı. Kendi kafamda kurduğum sistemi buraya yazmıyorum ki çeşitleri görebilmek daha kolay olsun. Gören herkesin kendi sistemini topluyormuş gibi davranması çok iyi olacaktır. Yardımcı olanlara şimdiden teşekkürler.
Kulaklık Önerisi
Merhaba dostlar önümüzdeki günlerde alacağım bilgisayarla birlikte bütçemi aşırmayacak bir kulaklık arıyorum.
Aslında Steelseries Arctis 5 (2019 ed.) tam olarak aradığım şey ancak fiyatı bildiğiniz üzere biraz tuzlu.
Aradığım özellikleri yazmam gerekirse:
- Elbette 7.1 ve her şeyi duyabileceğim bir kulaklık. (Oyun, müzik, film herbiri için kullanacağım)
- Kesinlikle ve kesinlikle iyi bir Mikrofon. Çünkü uzun süre mikrofona para ayıramayacağım.
- RGB olması ya da Wireless olması şimdilik önemli değil.
- Lütfen Rampage, gamepower gibi markalar önermeyin daha önce çok kez canımı yakmış markalar kendileri.
Not: Birkaç ay önce HP OMEN 800 Adlı bir modeli aşırı beğenmiştim. İncelemeleri falan muazzamdı hem de sadece 400 TL idi. Lakin piyasan kaldırıldı sanırım artık bulamıyorum. Bulsam direkt alacağım.
RTX 3070 Fiyatı
Merhaba dostlar. Geçtiğimiz günlerde açıklanan NVIDIA bazlı fiyatların ardından dünden itibaren 3080 Ekran kartları satışa açıldı. NVIDIA bazlı fiyatı 6700TL olan 3080 fiyatını GIGABYTE, 8100TL olarak satışa sundu. Uygulanacak tüm vergiler aynı olacağı için bu fiyat üzerinden 3070 fiyatına dair bilgi de edinebileceğimizi düşünüyorum. 6700TL + Bu fiyatın %20,9'u = 8100TL. Eğer bu oranı 4800TL'nin üzerine eklersek ortaya çıkan fiyat ise: 4800TL + Bu fiyatın %20,9 = 5800TL
Yani kısacası eğer matematiğimde bir problem yoksa ve vergiler konusunda hata yapmıyorsam RTX 3070 modelinin ücreti minimum 5800TL olacaktır.
Baz alınan fiyat:
https://www.itopya.com/gigabyte-geforce-rtx-3080-eagle-oc-10g-10gb-gddr6x-320-bit-ekran-karti//
Elbette bunlar x3 versiyonları için geçerli olan fiyatlar. Eğer Asus'un Dual versiyonu gibi x2 ürünler de çıkarsa fiyatlar mutlaka daha düşük olacaktır kanaatindeyim.
Not: Bu fiyatlar ilk çıkış indirimine dahil fiyatlardır. Baz alınan sitenin indirim oranı %9'dur.
Sistem toplama
Merhaba dostlar önümüzdeki ay içerisinde alacağım bilgisayar için tavsiyelerinize ihtiyacım var. Ben sadece oyun oynayacak, okul için 3D projeler yapacak, belki video/fotoğraf editi yapacak bir bilgisayar istiyorum. Kesinlikle streaming amaçlı bir pc istemiyorum.
Bu dolayda aklımda oluşturduğum sistem şu şekilde:
AMD Ryzen 5 3600X İŞLEMCİ
B550-F (WI-FI) ANAKART
GIGABYTE 2070 SUPER WINDFORCE OC 3X EKRAN KARTI
CORSAIR VENGEANCE RGB PRO 2X8 RAM
500GB SAMSUNG 970 EVO PLUS M2 SSD
SPEC DELTA RGB 650W KASA
Üzerine harici bileşenleri de alacağım için bilgisayarın kendisine 11-12k civarı bir bütçe ayırıyorum.
Not: 3700X hem oyun hem streaming amaçlı bir işlemci diye bildiğimden 3600X koydum yanlış bir tercih mi olur sizce?
STEELSERIES APEX 5
Dostlar merhaba, geçtiğimiz aylarda almayı planladığım ancak meşguliyetim sebebiyle alamadığım STEELSERIES APEX 5 marka ve modele sahip klavyeyi artık stoklarda bulamıyorum; bulsam da 1200 tlye buluyorum. Ben baktığımda 900-1000 civarındaydı. En baştan kuruyor olduğum sistemde güzel bir klavye ile başlamak istedim ve bu klavyeden başka klavyeye gönlümü kaptıramıyorum. Ürün stoklara aynı fiyatla döner mi dönmezse de bu fiyat civarında ve bu özellikleri taşıyan bir klavye bulunur mu?
Tavsiyeleriniz ve fikirlerinize açığım şimdiden teşekkürler...
X570-E Güncel midir?
Arkadaşlar önümüzdeki ay tüm dahili bileşenlerini kafamda kurduğum bir sistem toplayacağım. X570-E anakart almayı düşünüyorum ve hiçbir eksiği olmayışıyla, görüntüsüyle beni gayet kendine çeken bir bileşen kendisi. Ancak alacağım kasanın fanlarının hızını kontrol etmek adına yapılan bağlantılarda 3 pinli addressable bağlantı istediğini öğrendim. Bu anakart 2019 yılının anakartı ve bu bağlantıyı sağlayan bir giriş var mı bir türlü anlayamadım. Ürünün katalog sayfasında "addressable gen 2 başlığı" hariç hiçbir ad. ifade görmedim.
Yardımcı olursanız çok sevinirim
Casper Nirvana CSD şarj sorunu
|
Meslek: Öğrenci
İlgi Alanları: Bilgisayar, Havacılık, Teknoloji, Bilim, Müzik.
Acar,Uçak Mühendisliği Öğrencisi |
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 19
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.136 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware