Merhaba,
Yaklaşık 4 gün önce başıma anlam veremediğim şekilde talihsiz bir olay geldi.
Aslında olaya en başından başlasam daha doğru olur. M4 Pro işlemcili Macbook Pro'mu PT üzerinden aldım geçtiğimiz Ağustos ayında.
4 gün öncesine kadar sorunsuz olarak kullanıyordum dış kasada, ekranda, klavye ve diğer bölgelerde hiçbir şekilde darbe izi, sıvı teması hiçbir şey bulunmamasına rağmen bahsettiğim gün bilgisayarımı açtım evde masamın üstünde ve kullanmaya başladım. Fakat şarjı azdı. 1 saat kadar kullandıktan sonra şarjı bitti ve kapandı ekran. Ardından masadan hiç kaldırmadan şarja bıraktım ve başka odaya geçtim.
Döndüğümde şarjı dolmuştu Magsafe şarj başlığında yeşil yanıyordu. Ekranı açtım ve şok oldum. Ekranın sol tarafında uzun uzun dik siyah çizgiler. Ekran içerden çatlamış. Ama hiçbir darbe, ekrana bir şey sıkıştırma, kapak kullanma veya aklınıza gelebilecek hiçbir senaryo yok ortada. Ardından hiç kullanmadan kapattım ve kutusuna kaldırdım.
Hemen İstanbul Kadıköy'de yer alan Bağdat Apple'dan randevu oluşturdum ve günü geldiğinde yola koyuldum. Bağdat Apple'a ulaştığımda bir genius bar'a oturdum ve teknisyeni beklemeye başladım.
Bir selam verdim ardından olayı olduğu gibi anlatırken iğrenç bir üslupla karşılaştım. Adam bir anda anlamsız bir şekilde yükselmeye başladı ve beni suçlamaya başladı. Sen yapmışsın bu böyle kendi kendine olmaz gibi bir tavırla konuşmaya başladı. Kendisiyle yüksek ses tonunda konuşarak durumu anlatmaya çalıştığımı ifade etsem de beni dinlemeyerek 40.000 TL ver ve yaptır başka yolu yok istersende git tüketici hakem heyetine başvur gibi bir söylemde bulundu. Bende bir sinirle aldım cihazı ve ayrıldım oradan. Hemen ardından Akasya Apple'a geçtim ve orada da yine kullanıcı hatası diyerek daha düzgün bir üslupla yine 40.000 TL değişim ücreti çıkardılar. Ekran çatlağı da öyle bir problem ki kendi hatam olmadığından emin olmama rağmen kanıtlayamıyorum. Tek kanıt belkide dış ekranda ve kasada hiçbir darbe, sıvı teması ya da baskı izi olmaması olabilir.
Ardından tabii yaptıramadığım için tüketici hakem heyetine başvurdum dün. Tabii kim bilir kaç ay sonra dönüş gelecek. Dün gece bir araştırma yapmaya başladım ve Amerika'da olsun diğer Avrupa ülkelerinde olsun forumlarda sıkça bu konunun tartışıldığını ve birçok mağdur olduğunu gördüm. Apple'ın özellikle M serisi laptoplarında en ufak bir toz, kablo girmeyecek kadar girse baskı yapıp ekrana zarar verecek kadar bir pay bile bırakmadığını tasarımsal olarak gördüm. Bundan dolayı Apple birçok kullanıcıya ücretsiz değişim yapmış Amerika gibi ülkelerde. Bununla ilgili evraklar bile yayınlamış. Bu kadar ince tasarım yapabilmek için çok aralık bırakamadığını toz bile girmemesi hiçbir şekilde koruyucu kapak gibi şeyler kullanılmaması gerektiğinden falan bahsetmiş. Ama ben ne araya bir şey sıkıştırdım ne de koruyucu kapak kullanmıştım. Olduğu gibi masamın üstünde kullandım sadece. Ben kendimden emin olduğum için TÜBİS'e başvurdum ve dönüş bekleyeceğim. Ama yazılımcı olduğum için bilgisayarımdan oldum ve zarara giriyorum her geçen gün. İşlerim aksadı. Moralim çok bozuldu. Taksitleri bile devam ediyor. Kullanamadığım bilgisayarımın taksitlerini ödemeye devam edeceğim. Ayrıca Bağdat Apple'a götürdüğümde ekran yarımda olsa açılıyordu kullanabiliyordum orada içeri gidip geldikten sonra hiç açılmamaya ve çatlak belli olmaya başladı. Çatlakta belli değildi belli ki içerde bir işlem uygulanmış ve çatlak belirgin hale getirilmiş. Kullanıcı hatası denilebilmesi için rahat rahat. Ayrıca oradaki adam "oruç tutuyorum" gibi saçma sapan kurumsal olmayan söylemlerde de bulundu. Sanki tavrını buna borçluymuş gibi.
Dostlar çok dikkatli olun. Ben hatam olmamasına rağmen böyle bir tabloyla karşı karşıya kaldım ve çaresizim. Apple hiçbir şekilde yardımcı olmuyor garanti olmasına rağmen ve kullanıcıdan çıkarmaya çalışıyor parasını. Sizlerinde tavsiyeleri var ise çok memnun olurum. Bir de şunu fark ettim yine 3. sınıf ülke muamelesi görüyormuşuz. Apple Avrupa ülkelerinde bu sorunla gelenlerin birçoğuna ücretsiz onarım yaparken bizde direk kullanıcı hatası denilerek 40.000 TL ücret çıkartılıyor. Bugün bir Macbook Air parası.
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: geçen ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 23
İkinci El Bölümü Mesajları: 3
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 45)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
1