Türk Telekom Portta Sinyal Yok Sorunu
Üniversitede son sınıf öğrencisiyim, birkaç ay önce kiraya çıktım. Evi dolaşırken ev sahibine internet altyapısı var mı diye özellikle sordum, o da VDSL altyapı olduğunu söyledi. (TT harici altyapı yok.) Evi tutmuş oldum, sonrasında internet için başvuru yaparken adresi girdiğimde altyapı olmadığını gördüm. Türk Telekom'dan ön talep oluşturmamız gerekiyormuş, oluşturdum. Bu süreçte il genel müdürlüğüne gittim, bana aslında altyapının olduğunu ama hatların dolu veya genelde arızalı olduğunu söyledi. Ayrıca apartman yöneticisine de durumu belirttim, o da müdürlüğe gitmiş ve gerekli talepleri oluşturmuş. Taleple ilgili iki haftada bir tarafıma "Altyapı çalışmalarımız devam ediyor." şeklinde sms geliyordu fakat hiçbir gelişme yoktu. Artık okullar açılmıştı ve mobil veri bir yere kadar idare ediyordu, ben de Türk Telekom'un 4.5G üzerinden hizmet verdiği Magnet ürününe başvurdum. (Buna başvururken de pek çok sorunlar yaşadım bu arada ama bahsedip uzatmak istemiyorum.) Sınırsız kota, 15 MBPS hızla sınırlı olarak aylık 1280 TL olarak kullanmaya başladım. Her neyse, magnet kullanmaya başladıktan 20 gün sonra "Altyapı çalışmalarımız tamamlandı, sizinle iletişime geçilecek" tarzında bir sms geldi. Herhangi bir ISS sayfasından altyapı kontrol ettiğimde gerçekten de Türk Telekom altyapısı 67 MBPS VDSL olarak çıkıyordu. Ertesi gün TT'dan aradılar, başvuru aldılar 50 MBPS'lik paket üzerinden 12 aylık olarak anlaştık. Kurulum için 28 Ekim'de randevu oluşturuldu. Aynı tarihte kurulum için 2 kişi geldi. Bu işlerden pek anlamıyorum ama evin içerisine gelen kabloyu yanında getirdiği bir cihaza taktı, (binanın içerisinde de diğer arkadaşı portlardan sinyal kontrolü yapıyordu herhalde) sinyalin geldiğini söyledi. Fakat anladığım kadarıyla portumuzdan ya santrale sinyal gitmiyormuş ya da santralden portumuza sinyal gelmiyormuş. Ancak onlarda şaşırarak binamızda oturan 1 ya da 2 dairenin internet aldığını söylediler. (Oturduğum bina 8 daire. Henüz taşınalı çok olmadığı için komşularla pek samimi olamadım ve internetle ilgili şeyleri soramamıştım.) Böyle olunca kurulumu yapamadılar ve yapılacak pek bir şey olmadığını söyleyip gittiler. Tahminlerince oradan gelen kablo hasar görmüş olabilirmiş. Eğer sorun oradaysa bunun düzeltilmesi için kazı çalışmaları vesaire yapılması gerektiğini TT'un bununla uğraşmak istemeyeceğini söylediler. VDSL artık eskiymiş, fibere yatırıma öncelik veriliyormuş, VDSL çok geri plana attıklarını falan söyledi. Şimdi de altyapı sorguladığımda yine altyapı gözükmüyor. Sorun gerçekten de bu şekilde olabilir mi? Bu konuda ne yapmam lazım, bilgisi olan, başına gelen biri aydınlatırsa çok mutlu olurum. Ayrıca interneti türk telekomdan bağlatırsam mecbur taahhütlü oluyor, diğer iss'lerden bu altyapıyla (önceliğim turknet) bağlatabilmem mümkün olur mu? (Son cümle asla gerçekleşmeyecek bir hayal olur herhalde
)
Acer Nitro Laptop Açılmıyor
|
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 63
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 119)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Bankalar, Kredi Kartları, Krediler

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0