MESÎH
“Mesîh” kelimesinin aslı Ârâmîce meşiha ve İbrânîce mâşiah kelimeleridir. Bu ifade, Sâmî dillerde ortak bir kullanıma sahiptir. Kelimenin fiil kökü Arapça’da meseha, Asur dilinde maşâhu, Ârâmîce ve İbrânîce’de ise mâşâh şeklinde geçer.
Bu kökler; “el sürmek, elle sıvazlamak, bir şeyin boyutunu anlamak için eli üzerine koymak, yağ sürmek, yağla meshetmek” gibi anlamlara gelir. Dolayısıyla “Mesîh” kelimesi, kök anlamı itibarıyla “meshedilmiş olan, üzerine yağ sürülmüş kişi” demektir.
Eskiden birini özel bir görev için seçtiklerinde, onun başına yağ sürerlerdi. Bu, Tanrı tarafından görevlendirildiğini ve kutsandığını gösterirdi. İşte bu yüzden “Mesih” kelimesi de “yağ sürülmüş, kutsanmış, seçilmiş kişi” anlamında kullanılmaya başlanmıştır.
Muhtelif dinlerde dünyanın sonuna doğru gelmesi beklenen kurtarıcının Yahudilik ve Hıristiyanlık daki adı.
İsa Mesih Kimdir?
İsa Mesih, insanlık tarihinin en derin iz bırakan isimlerinden biridir. O, yaklaşık iki bin yıl önce küçük bir kasabada doğdu; sade bir yaşam sürdü ama söylediği sözlerle, gösterdiği merhametle ve sevgisiyle bütün dünyayı değiştirdi.
İsa’nın çağrısı çok açıktı: Tanrı’yı bütün kalbinle sev, insanlara iyilik yap, affetmeyi bil… O, düşmanlarını bile sevmeyi öğütleyen bir öğretmen, çaresizlerin yanında duran bir kurtarıcı olarak tanındı.
Hristiyanlara göre o, Tanrı’nın oğlu ve bütün insanlığı günahlarından kurtarmak için çarmıhta canını veren Mesih’tir. Müslümanlara göre ise, Meryem’den mucizeyle doğan, Allah’ın sevgili peygamberidir; çarmıhta ölmemiş, Allah katına yükseltilmiştir.
Hangi inançtan bakılırsa bakılsın, İsa Mesih’in sevgiyi, merhameti ve umudu anlatan mesajı asırlardır kalplerde yaşamaktadır. Onun hayatı, insana şunu hatırlatır:
Dünyayı değiştirmek, önce kalpleri değiştirmekle başlar.
Ben Mesih Benim
Matta 24
İsa cevap verip onlara dedi: Sakın kimse sizi saptırmasın. Çünkü bir çokları: Mesih benim , diye benim ismimle gelip bir çoklarını saptıracaklar.
Matta 24 zaten uyarıyordu: “ Ben Mesih ” diyenlere dikkat edin.
Ben Mesih , Mesih Benim diyenlere dikkat edin.
Mesih Benim
Herkes Mesih dir aşağıda ki yazıya göre..
Mesih’in gelip gelmediği inançlara ve bakış açılarına göre değişir. Kimileri hâlâ beklerken, kimileri zaten geldiğine ve mesajını verdiğine inanır. Asıl önemli olan, Mesih inancının insanları daha iyi bir dünya için harekete geçirip geçirmediğidir. Belki de önemli olan, dış dünyada bir kurtarıcı aramak yerine, insanların kendi içlerindeki iyiliği ve adaleti keşfetmesidir. Çünkü her birey, dünyaya barış ve huzur getirme potansiyeline sahiptir.
I Am Jesus Christ ( Mesih Benim )
I Am Jesus Christ ( Mesih Benim ) Steam' de Oynayın..
Simülasyon Oyunudur..
Bu etkileyici birinci şahıs anlatımında İsa'nın izinden gidin — doğumundan dirilişine kadar. Mucizeler gerçekleştirin, kutsal kitaptaki karakterlerle tanışın ve Kudüs'ten Celile'ye kadar Kutsal Topraklar'ı keşfedin. I Am Jesus Christ oyununda Mesih olun.
Çıkış Tarihi: 2025 4. Çeyrek
Geliştirici: Space Boat Studios
Yayıncı: PlayWay S.A
Oyunda Öne çıkan özellikler:
- İsa Mesih’in yaşamını deneyimleyin — doğumundan çarmıha gerilişine ve dirilişine kadar
- Kudüs ve Celile gibi Kutsal Topraklar’daki önemli bölgelerin aslına uygun canlandırmalarını keşfedin
- 5000 kişiyi doyurmak ve suyun üstünde yürümek gibi 30’dan fazla etkileyici mucizeyi gerçekleştirin
- Kutsal Ruh’un rehberliğinde ilerleyin ve dua yoluyla ruhsal bağınızı güçlendirin
- İsa’nın havarileri dahil 60’tan fazla önemli karakterle etkileşime girin. Son Akşam Yemeği gibi kilit olayları yeniden canlandırın
Binance Referans Kodu
Binance Referans Kodu ile Maksimum İndirimler Kazançlı Fırsatlar ve İpuçları ref = 99062544
https://accounts.binance.com/tr/register?ref=99062544
https://bit.ly/BinanceNet
Buradan giriş yaparak %20 ömür boyu komisyon indirimi kazanabilir ve 100$ hoşgeldin ödülü kazanılabilirsiniz. Ödenecek komisyonlar azaltılabilir ve ticarette kullanılabilecek USDT ödüller kazanılabilirsiniz.
Ömür boyu Binance'in keyfini çıkarın...
Binance referans kodu olarak belirtilen 99062544 kodu, borsada yer alan kullanıcıların başkalarını platforma davet etmek ve bu daveti kullanarak kârlı işlemler yapmak için kullandıkları özel bir koddur.
Binance Referans Kodu : 99062544
Binance ile Para Kazanma Kılavuz ve Büyük Kazançlar
Binance Referans Kodu ile %20 İndirim Kazanın! Canlı Yayında Anlatıyorum
Merhaba ve Binance Referans Kodu ile ilgili en kazançlı fırsatları keşfetmeye hazır olun! Bu videoda, Binance'de nasıl tasarruf edebileceğinizi ve ekstra avantajlar elde edebileceğinizi adım adım anlatacağız. Eğer kripto para dünyasında yeniyseniz veya Binance'i daha etkili kullanmak istiyorsanız, bu rehber tam size göre!
Binance, dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan en büyük kripto para borsalarından biridir. Kullanıcı dostu arayüzü, geniş yelpazede kripto para seçenekleri ve güvenli işlem altyapısıyla öne çıkmaktadır. Ancak, Binance'i kullanırken ekstra tasarruf etmek ve daha fazla kazanç elde etmek istiyorsanız, referans kodlarını kullanmak önemli bir avantaj sağlar. Bu videoda, Binance referans kodlarının nasıl çalıştığını, nasıl kullanıldığını ve size nasıl fayda sağlayacağını detaylı bir şekilde ele alacağız.
Referans Kodları Nedir ve Nasıl Çalışır?
Binance referans kodları, mevcut kullanıcıların yeni kullanıcıları platforma davet etmeleri için kullanılan özel kodlardır. Bu kodlar sayesinde, davet eden kişi ve yeni kullanıcı çeşitli avantajlardan yararlanabilir. Örneğin, referans kodu ile kaydolduğunuzda işlem ücretlerinde indirimler alabilir veya belirli promosyonlardan faydalanabilirsiniz. Aynı şekilde, sizi davet eden kişi de çeşitli ödüller kazanabilir.
Referans Kodunu Nasıl Kullanabilirsiniz?
Referans kodunu kullanmak oldukça basittir. Yeni bir Binance hesabı oluştururken, kayıt formunda ilgili alana referans kodunuzu "99062544" girmeniz yeterlidir. Bu işlemi tamamladıktan sonra, referans kodu kullanarak elde edeceğiniz indirimler ve avantajlar hesabınıza otomatik olarak uygulanacaktır. Kayıt işlemi sırasında referans kodunu doğru bir şekilde girdiğinizden emin olun, çünkü bu adımı atlamak indirimlerden ve avantajlardan yararlanamamanıza neden olabilir.
Binance Referans Kodlarının Avantajları
Referans kodları, Binance kullanıcılarına çeşitli avantajlar sunar. İşlem ücretlerinde indirimler, daha düşük maliyetle ticaret yapmanızı sağlar. Bu, özellikle sık işlem yapan kullanıcılar için büyük bir avantajdır. Ayrıca, bazı referans kodları belirli promosyonlar ve ödüller sunar. Örneğin, belirli bir süre boyunca işlem hacminize bağlı olarak ek bonuslar veya ödüller kazanabilirsiniz. Bu tür avantajlar, Binance deneyiminizi daha kazançlı ve keyifli hale getirebilir.
Binance'de Daha Fazla Kazanç Elde Etme Yolları
Referans kodları dışında, Binance'de daha fazla kazanç elde etmenin çeşitli yolları vardır. Örneğin, Binance Earn programlarına katılarak kripto varlıklarınızı faizle değerlendirebilirsiniz. Ayrıca, Binance Staking ve DeFi platformlarını kullanarak pasif gelir elde edebilirsiniz. Bu programlar, kripto varlıklarınızı daha etkili bir şekilde değerlendirmenizi sağlar ve uzun vadede daha fazla kazanç elde etmenize yardımcı olur.
Sonuç
Binance referans kodları, platformda işlem yaparken ekstra avantajlar elde etmenin ve tasarruf etmenin harika bir yoludur. Bu videoda, Binance referans kodlarının nasıl çalıştığını ve nasıl kullanıldığını detaylı bir şekilde ele aldık. Binance'de daha fazla kazanç elde etmek ve işlem ücretlerinden tasarruf etmek istiyorsanız, referans kodu "99062544" kullanmayı unutmayın. Ayrıca, Binance'in sunduğu diğer kazanç fırsatlarını da değerlendirmeyi ihmal etmeyin. Kanalımıza abone olarak ve videolarımızı takip ederek, kripto dünyasında daha bilinçli ve kazançlı adımlar atabilirsiniz.
Mesih Geldi mi?
" Mesih geldi mi ? " sorusu, insanlık tarihinin en kadim ve derin sorularından biridir. Üç büyük semavi dinde Mesih figürü, kurtuluş ve adaletin sembolü olarak karşımıza çıkar. Ancak bu üç dinin Mesih anlayışı farklılık gösterir ve bu farklılıklar, hem teolojik tartışmalara hem de tarihsel olaylara zemin hazırlamıştır.
Yahudilikte Mesih, henüz gelmemiş olan ve gelecekte Davud soyundan doğacak bir kral olarak kabul edilir. Bu kral, İsrail halkını birleştirecek, kutsal tapınağı yeniden inşa edecek ve dünyada barışı tesis edecektir. Yahudilere göre tarihteki hiçbir kişi, bu özellikleri yerine getirmediği için Mesih hâlâ beklenmektedir.
Hristiyanlar ise İsa’yı Mesih olarak kabul eder. Onlara göre İsa, Tanrı’nın Oğlu’dur ve insanlığı günahlarından kurtarmak için dünyaya gelmiştir. Hristiyan inancı, İsa’nın ilk gelişinin tamamlandığını; ikinci gelişinin ise hâlâ beklenmekte olduğunu savunur. Bu ikinci geliş, kıyamet öncesinde gerçekleşecek ve yargı günüyle sonuçlanacaktır.
İslam inancında ise Mesih, Hz. İsa’dır. Müslümanlara göre İsa, mucizevi bir şekilde doğmuş, Allah’ın izniyle mucizeler göstermiş ve öldürülmemiştir; aksine göğe yükseltilmiştir. Kıyamet yaklaşınca tekrar yeryüzüne inecek, Deccal’i öldürecek ve hak dini yayarak adaleti sağlayacaktır. İslam’da da bu olay henüz gerçekleşmemiştir, dolayısıyla Mesih’in gelişi hâlâ gelecekte beklenmektedir.
Tarihte birçok kişi Mesih olduğunu iddia etmiş ya da başkaları tarafından bu role layık görülmüştür. Bar Kohba, Sabbatai Sevi gibi isimler zaman zaman halk tarafından Mesih olarak kabul edilmiş, ancak zamanla bu beklentiler sönmüş ya da hayal kırıklıklarıyla sonuçlanmıştır. Bu durum, Mesih inancının nasıl güçlü toplumsal hareketlere hatta isyanlara yol açabileceğini gösterir.
Günümüzde ise Mesih beklentisi hâlâ canlıdır. Özellikle belirsizlik, savaş ve kriz dönemlerinde insanlar kurtarıcı figürlere yönelme eğilimindedir. Bu durum, bazı dinî ya da yarı-dinî topluluklar tarafından kullanılarak çeşitli iddiaların ortaya atılmasına neden olur. Sosyal medya ve dijital platformlar bu tür iddiaların yayılmasını kolaylaştırmakta, ancak aynı zamanda eleştirel düşünceyle bu iddiaların sorgulanmasına da zemin hazırlamaktadır.
Tüm bu veriler ışığında " Mesih geldi mi ? " sorusuna verilen yanıt, hangi inanç sistemi içinde değerlendirildiğine göre değişmektedir. Ortak nokta ise, bu sorunun yalnızca bir inanç meselesi değil; aynı zamanda bir umut, adalet arayışı ve insanlık durumuna dair bir beklenti olduğudur. Mesih’in gelişi, bugün hâlâ birçok insan için bir kurtuluş umudu ve ilahî düzenin yeniden tesisi anlamına gelmektedir.
Meslek: https://www.jesus.net.tr
Son Giriş: 3 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 19 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 12
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.060 (Bu ay: 139)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Hıristiyanlık