J

Er
10 Haziran 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 10 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Herkese iyi akşamlar büyüklerim olarak yardımınıza ihtiyacım var. Direk konuya giriyorum.
Kız arkadaşım, 4 kişiler ailecek. 16 yaşında kız, 12 yaşında erkek kardeşi anne ve baba. Baba 2 sene önce karısını aldatıyor. Kız bunu öğreniyor, babası da öğrendiğini öğreniyor. Annesi kızı doğduğundan beri sevmiyor bahane olarak da kazara doğdun diyor. Babası bunu kullanarak annene söylersen sana ben bakmam, annen de yanına almaz diyor. Annesi bi şekilde öğreniyor aldatıldığını ve babasının dediği gibi oluyor kız halasında kalıyor. Aile tekrar barışıyor fakat baba aldatmaya devam ediyor. Kız gene biliyor tehditler için susuyor. Anne bi şekilde öğreniyor baba kızdan bilip kıza şiddet uyguluyor. Annesi kızı yanına almıyor. Babası, halasının ikna etmesiyle bende kalsın diyor. Halasıyla konuşmasından sonra kıza ' halan sussun diye öyle dedim. Anneni ikna et, evleneceğim sana bakmam' diyor. Kızın kalabilcek kimsesi yok. Yurda girmeyi de istemiyor.

Psikolojisini anlayabiliyorsunuz anlatmayacağım. Nasıl destek olabilirim ne yapabilirim kız ne yapabilir. Halası tek yaşıyor 1 sene onda kalmış fakat sürekli olarak onda kalmam istemez diyor. Teyzesi var bir de, anne tarafından kimse bakmazmış.
İkimizde liseliyiz. Olayın doğruluğundan şüpheniz olmasın acı fakat gerçek. Yardımlarınızı bekliyorum en azından görmüş geçirmiş olarak fikir beyan etmenizi istiyorum

20:30
Mesaj atan 3 5 arkadaş olmuş teşekkür ediyorum.
Dün sabah 6'ya kadar konuştuk 15 20 dakka yazmayınca yattım. İnternetimi kapandıktan 5 dakka sonra halam online olduğumu görüp aradı yazmış. Normalde uyanır uyanmaz yazan kızın telefonu kapalı. Sabahtan beri ulaşılamıyor. Durum böyle. Umarım başına bişey gelmemiştir :(.

22:00
Sesli mesaj attı instagram üzerinden. Hastanede olduğunu telefonunu alamadığını belirtti. Sesi fazla derecede ağlamalıydı.
Tekrardan selaam. 1 ay önce nasıl açıklarım diye konu açmıştım. Her denediğim de parayı keserim spordan alrıım gibi tehditler yiyordum. En son işe giricem dedim sigara için işe de vermiyorum ozaman dediler. Yarım saat önce de tuvaletten koku aldılar. Dişimi fırçaladığım için çok ciddi şüphelendiler. Neyse efenim yarın memleketteki babam şikayet amaçlı aranacak. Taktiklerinizi bekliyorum :-)
Selam herkese. Lise 3'e geçtim. 3 senedir günlük paket bitiriyorum. Harçlıkları stoklayarak paket parası ihtiyacımı karşılıyorum sık sık tütün içiyorum hatta. Fakat anneme ne zaman şaka yoluyla içiyorum desem tepkisi hep aynı. Spordan alırım, harçlık vermem işe sokarım. Geçen gün evde ki herkese paket alamam içersen çalış da iç dedi. İşin garibi annem de babam da işe girmeme çok karşı. Kaç defa iş buldum giricem dedim hayır diyorlar. Babam yazın memlekette oluyor. 900 km uzakta yani. Demin yine anneme şaka yoluyla ciddi olarak söyledim yine harçlık vermem işe de sokmam bu sefer dedi. Söylemek istiyorum, söylemesemde rahat rahat içiyorum evde. İçtikleri için anlamıyorlar. Hani kendileri de içiyor, küçüklükten beri pakatten dal getir yak da içeyim diyorlar. İçtiğimi ve içeceğimi nasıl kabullendiririm?

Bırakın diyecekler zararını söyleyecekler için hepsini biliyorum. Lütfen öneri de bulunmayın bunun hakkında. Bırakmak istesem veya içmek istemesem zaten içmeyeceğim. İçmeyenler hiç yazmasın lütfen. Benim yaşlarımda başlayanlar varsa tavsiye bekliyorum
Siyasete girmeden yorumlarsanız sevinirim. Çünkü ne de olsa Ülkü Ocakları Eğitim Ve Kültür Vakfı diye geçiyor.
Uzun zaman içinde bulundum. Lider sorgulanamaz derler. Dava da satılmaz. Tek derdi vatan millet devlet olan insanlardır. Irkçılık yapmazlar. Davaları Türk İslam davalarıdır. Hatta ilçe ocaklardan kürt olup başkan olan da vardır. Kusurunu gördüğünüz oldu mu hiç? Benim bulunmuş olduğum ocakta il başkanlığının düzenlediği etkinliklere katılıyorduk. Onun dışında ocak içinde ortaöğretim teşkilatları için seminerler verir, her cuma gecesi mevlit verirdik. Bunun dışında hayvanlara yardım, tanıdık muhtaçlara yardım yapardık. Okulda kavga eden teşkilat üyeleri çokca azar 1 2 sopa da falakayla cezalandırılırdı. Özlüyorum o günleri.
Sorusu olan varsa tarafsız cevaplayabilirim. Saygıda kusur etmezseniz sevinirim. Lütfen ocağa hiç çıkmayanlar ocak hakkında yazmasın. Ocağa 1 2 defa çıkmış ülkücü diye geçinen insanları değil de, has teşkilat adamlarını yorumlayalım derim :)
Aşağı yukarı 1 2 senedir içiyorum. Uzun zamandır da camel içiyorum. Fakat son bi haftadır kokusundan da tadından da rahatsız olmaya başladım. Markayla alakalı değil ne içersem içeyim aynı. İçmeyince nikotin eksikliğinin sonuçları vuruyor bu yüzden günde 3 5 dala düşürdüm bırakmak üzereyim. Birden bire ne oldu böyle ki? Anlam veremiyorum normalde zevkini ala ala içer hiç bırakasım yok derdim. Çok kötü tat almaya başladım. Başım ağrıyor yakıyorum 1 dal yarısına geldiğimde tiksinip atıyorum zorakin içiyorum. Var mı mantıklı açıklaması olan? Çok bırakmayı denedim o dalı yaktıktan sonra tekrar başladım hep. Şimdi başlamam için hiç neden kalmadı. Holley
Selam. Günde kaç öğün yediğimi açıklayarak başlıyorum, sabah 10 11 gibi kahvaltı, yarım ekmek. 3 4 gibi 1 tabak yemek, pilav varsa ekmek yok. Ki pilavın yanında da bişeler illa ki yiyorum. Yoksa 1 ekmek de burda gidiyor. Neyse spora gidiyorum, çıkışında yarım ekmek döner yada 1 adet et döner. Eve gidiyorum duş almadan önce yarım ekmek daha. Duştan sonra gece 11 12 gibi acıkırımsam da yine yarım ekmek arası bişeyler. Ki turşuyu ve acıyı çok severim çokta yerim. Ayı gibi yiyorum işte kısaca, çok aktif spor yaptığımdan kilo da alamıyorum kilom aylardır bu beslenme ile sabit. Fakat günde minumum 3 4 defa büyük abdestimi yapıyorum. Bazen 6 7 oluyor bu. Ben bundan şikayetçi değilim. Dışardayken yapmasam da oluyor. Yemek yiyorum midem az bişey şişiyor, önceden yediğimi sindirip boşaltıyorum yer açıyorum Ben hiç rahatsız olmasam da ev halkı bundan şikayetçi. Ailenizde benim gibi bi ayı olsa ne düşünürdünüz?
Eski spor hocamın sigaraya başladığını öğrendim. Kaç yaşında adam garibime gitti. Biz mallıktan başladık agrı da, 20 30 sene ağzına sürmemiş biri neden içmeye başlar? Derdi geçirmiyor, üstüne ekonomiyi batırıyor dert ekliyor..
Hocaların tavsiyesi olur ya ' hep kitap okuyun en iyi arkadaşınız o olsun' gibi. Bana saçma geliyor. Sadece ilgi çekici romanlar ve detaylı araştırmak istediğim tarih konuları hakkında kitap okuyorum. Elimin altında telefon her an ulaşabildiğim internet var. Araştırmak istediğim konu hakkında bir sürü makale video yazı alıntılar mevcut. Hani önerilen kitaplara bakıyorum, yazar kendi düşüncesini aşılamaya çalışıyor. Bana saçma geliyor başkasının düşüncesini okuyup benimsemek, onun yerine konuya hakim olup kendi düşüncemi ortaya koymak daha mantıklı geliyor. Hep araştırmacı olmuşumdur. Küçüklükten beri de akıcı yazar akıcı konuşurum. Şimdi sorum şu ki kitap okumanın kazandırdığı değil de okumamanın kaybettirdiği şeyler neler? Her bitirdiğim kitaptan sonra yeni kitap almıyorum. Yanımda her an kitap bulundurmuyorum. Roman dışı çok az kitap okuyorum. Benim tam tersim olan birinin benden artısı nedir. Hani bukadar insan okuyun okuyun diyor. Lütfen fikrimi değiştirmeye yardımcı olun. Var demekki bi 'iş' kısmında ki işi öğrenmek istiyorum.
Aslında enerji patlaması değil. İçim patlıyor kalkıp koşasım dans edesim var. Garip olan şey şu ki geç yatıp erken kalktım, üstüne spora gidip geldim. Ki banyo da yaptım. Normalde spordan sonra banyoya girer 11 12 gibi uyuya kalırdım. Uykum şuanda da var vücudum da ağrıyor fakat kalkıp dans edesim patlayasım var. Hayatımda hiç uyuşturucu kullanmadım kullanmam da hani patlıyorum derler ya aynı o durumdayım gecenin bu saatinde dışarı da çıkmak istemiyorum napabilirim sizce? Çok absürt bi durum umarım absürt yorumlarda gelmez aşfklwld
Selam herkese. Lise öğrencisiyim, malum yaz tatilindeyiz ve ben çalışmak istiyorum. Sigorta vs umrumda değil, maaşında fazla olmasına gerek yok. 1000-1500TL yetecektir benim için. Semtimde 5 6 konfeksiyon için asılmış afiş görüp hepsine tek tek gidip sordum fakat afişlerin eski olduğunu söylediler ki 1 senedir asılı çoğu. Merkeze çıkıyorum aynı durum. Kafelere zaten bişet demiyorum işçi eksikliği yok ve lise öğrencisi almak istemiyorlar. Ne yapabilirim? Yaz yatilini nasıl dolu geçirebilirim. Ailem çalışmamı istemiyor gerek olmadığını söylüyorlar. Hani boş boş durmuyorum da aktif olarak spor yapıyorum ve enstrüman çalıyorum. Her günüm dolu geçiyor eve girdiğim yok fakat yine de çalışmak cebimde kendi harçlığımın durması kısaca yaşımı yaşamış herkesin yaşadığı duyguları yaşıyorum. Fikir önerebilir misiniz nasıl iş bulucağıma dair
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 105
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.103 (Bu ay: 145)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 15 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.