F

Çavuş
05 Mayıs 2018
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 37 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Merhaba 2005 1.6 focus aracımın birkaç haftadır olan su eksiltme sorunu için cumartesi tamirata götüreceğim. Bu süreçte takip ettiğim ve fark ettiğim olaya göre aracım park halinde su eksiltmiyor. Her zaman parktan çıkarken zemini kontrol ettim. 1.5 gün kadar çalışmadığında su seviyesini kontrol ettim bir sorun yoktu. Ancak ne zaman arabayı sürsem sonrasında baktığımda su seviyesinin azaldığını fark ettim. Özellikle sıkıştırarak kullandığımda sanki daha fazla eksilme yapıyor bundan pek emin değilim ancak çalışır halde eksilttiğinden eminim. Çok anlamıyorum ancak rölantide bir kere çalışırken kaputu açıp kontrol ettim ancak öyle bir kaçak bulamadım. Sizce bu durum neye işarettir?
Merhabalar yaklaşık 2 hafta kadar önce aracımın kaputunu açtığımda su seviyesi soğukken min yazısının altındaydı. Su ekledim ve devam ettim. Şimdi gene kaputu açtığımda su seviyesi min Çizgisinin biraz aşağısındaydı. Deponun sağ tarafında ise bayağı miktarda su birikmiş şu fotoğrafta da görülüyor bu su ne alaka neden burada birikiyor sağ ve sol farkı var sol taraf minumum çizgi civarındayken sağ taraf maksimumda.

Bilen varsa yardımcı olabilir mi?

Merhabalar aracım yaklaşık 3-4 ay önce 145 bin km civarında rektifiye edildi. Gördüğünüz üzere focus için çok çok erken ancak aracı alırken araç ihtiyacından acele ile almıştım aldıktan 1.5 ay sonra motor sogutma suyuna yağ karışması vb sorunlar nedeniyle rektefiye kararı verildi. Arabanın tabi geçmişini araştırdığımda ki sahipler bu çevrenden sayılır çok hor kullanıldığını öğrendim neyse haftalarca araç ustada kaldı en sonda teslim aldım şu 2 aydır 1-2 sorun çıkardı götürüp gosterdik çözüldü 1000 kilometreye yakın yağı değiştirilip kontrol ettirdim motoru ve rodaj kurallarına uydum fazla devir çevirmedim sıkıştırmadım. Değişen parçalar masrafların bir kısmı aşağıda. Onun dışında gömlek çakıldı işcilik falan derken 9 bin küsür masrafı oldu. Siz olsanız kullanırmıydınız yani aracın çekişinde gidişinde bi sorun yok hatta çok güzel performansı var. Yani sormak istediğim gördüğünüz gibi çok fazla değişim oldu ve satmakta istemiyorum aslında zevkli araç kozmetiği falanda güzel. Ustaya sorduğumda uzun süre binersiniz demişti siz ne diyorsunuz? belki motor yenileyen arkadaşlar vardır.
Merhaba bu ekran kartını almak istiyorum.Fiyat çok iyi gözüküyor sizce alınır mı?

https://www.itopya.com/gigabyte-geforce-gtx-1660-super-oc-6gb-gddr6-192-bit-ekran-karti/

Alındı:ASUS ROG STRIX GTX 1660super
merhaba 300 km gibi bir yol yapacağım yakın zamanda ve bu ilk uzun yol deneyimim olucak gerçi çok uzun değilde işte.Aracım 2.0 motora sahip mk1 focus brc lpg takılı şehir içi kullanımda ben biraz agresif kullanıyorum 8.5-9 litre tüketiyor.Şehirler arası yakıt tüketimine baktığımda benzin için 7.2 diyor baya tasarruflu kullancağım acaba tahminen ne kadar yakar.Sitelerde 70 tl diyor ama.
herif gelmiş arkadan çat diye geçirmiş. Sanki parayı sokakta buluyoruz.Boşuna masraf çıkardı 😡

Merhaba kullandığım aracın motor hacmi büyük olduğu için genellikle 2700 bazen 3500 devirde felan vites atıyorum.sizce bir zararı olur mu? Yani bunun bir aralığı var mıdır? Bazıları düşük devirde atmanın daha zararlı olduğunu söylemişti.
Araç 2.0 LPG’li focus 1 model yılı 2002.Ateşleme bobini dendi ilk baş gittik 250 tl verip Bosch bobin aldık değişen hiçbir şey olmadı.Hala benzinde ve LPG de tekleme yapmakta.Sizin fikriniz nedir?
Bundan 2 gün önce ateşleme bobini arızalandı. Focuslarda kronikmiş galiba. Şimdilik ucuza bir bobin aldım oda tekleme yapıyor. Birkaç haftaya tam orjinal motocraft bobin alacağım acaba bu süre zarfında şuan takılı olan bobin araca herhangi bir zarar verir mi ? Gecikmeli çalışma ve tekleme olduğu zaman.
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 85
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 30.887 (Bu ay: 822)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 4 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.