E

Onbaşı
09 Eylül 2006
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 23 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Fabrikadan cikis tarihi temmuz 2017 olan bir arac satinaldim. Bayiden bu aracin uretim tarihi uzerinden 1 sene gectigi icin motor yaginin ozelligini kaybettigini ve yag degisimi yapilip bana bu sekilde teslim edilmesi gerektigini soyledim.
Kilometre dolmadan yillik bakima girmek ihriyaci da sonunda bu motor yaginin ozelligini yitirmesinden gerekiyor. Fakat bayi bana arac kullanilmadigi ocin degisimin gerekmedigini idda ediyor.
Sizce bu aracin yag degisimi gerekli mi? Gerekli ise bu bayinin sorumlulugu degil midir?
Sahibinden.com internet sitesindeki Saab 9-3 ve 9-5'in teknik verileri şu şekilde:

9-3
Motor hacmi: 1910cc
Motor gücü: 150hp
Ağırlık: 1500kg
Şanzıman: Triptronik 6 vites
0-100 Hızlanma: 11sn

9-5
Motor hacmi: 1910cc
Motor gücü: 150hp
Ağırlık: 1680kg
Şanzıman: Otomatik 5 vites
0-100 Hızlanma: 9,6sn

9-3 modeli 9-5 modelinden 180kg daha hafif olmasına ve ikiside aynı dizel motoru kullanıyor olmasına rağmen 0-100 hızlanma değeri 9-5 lehine 1,4 saniye daha iyi görünüyor. Bu farkı yaratan şanzıman farklılığı mı? Eğer öyleyse triptronik vitesin performansı törpüleme nedeni nedir? Bilen arkadaşlar teknik olarak açıklarlarsa sevinirim.

Bir de 6 vites daha konforlu ve ekonomikken (yüksek hızlarda) daha üst segmentte yer alan 9-5 modelinde neden 5 ileri otomatik kullanılmış?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 5 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 35
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 1.973 (Bu ay: 15)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 35 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.