D

Teğmen
08 Kasım 2004
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 47 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Evimde 5040 yazıcı var, GI 40 mürekkep ile çalışıyor ama orjinal mavi (c) mürekkebi hiç bi yerden bulamıyorum şehrimdeki teknoloji mağazalarında tükenmiş, internetten orjinal yazan 2 farklı satıcıdan aldım, ikisi de çakma geldi. GI 40 yerine GI 41 yada GI 43 yada GI 490 kullansam bi sorun yaşar mıyım?

Msi mag B550m mortar wifi anakart aldım, 5xxx serisi işlemciyle kullanacağım için sistemi toplamadan önce güç bağlantılarını yaparak flashback ile bios güncellemesi yapmak istedim, tüm yönergeleri uyguluyorum, fat32 flash disk ile bios dosyasının adını MSI.ROM yazıp arkada flashback tuşunun hemen altındaki usb portuna takarak flashback tuşuna basıyorum, önce yavaş yavaş kırmızı ışık yanıp sönüyor, 3-5 saniye sonra hızlı yanıp sönmeye başlıyor ama flash diskin üstündeki ışık hiç yanıp sönmüyor bu sırada, normalde 5-6 dakika sürüyormuş, sonrasında kırmızı ışık komple sönüyormuş ben yarım saatten fazla bekledim ama ışık yanıp sönmeye devam etti, chipset üzerindeki soğutucu bloğa dokunduğumda ısınmış oluyor. 3 farklı flash disk ile denedim, farklı versiyon bios dosyalarıyla denedim ama bir türlü biosu güncelleyemedim. Sizce atladığım bir nokta var mı? Yoksa anakartı iade mi edeyim?

Yaklaşık 3,5 yıldır kullandığım Msi Rx 570 Gamimg X 4g 1 aydır bazen görüntü gelmiyor. Yani windows başlatılamama sorunu değil, Bios bile gelmiyor. Hatta hdd ışığından windows'un açıldığını görebiliyorum. Görüntü gelmediğinde tekrar tekrar başlatsam da sorun düzelmiyor, uzun bi süre bekledikten sonra başlatınca açılıyor, açıldığında hiç sorun çıkarmıyor. Gta açsam bile hiç sıkıntı olmuyor. Ekran kartını söküp onboard'dan denediğimde hiç sorun yaşamıyorum.

Sorun psu'dan yada anakarttan olabilir diye denemesi için ekran katını arkadaşa verdim, arkadaşımın bilgisayarında da aynı sorunu çıkarmış. Açılmadığında gün boyu açılmamış, açıldığında da hiç bir oyunda sıkıntı çıkmamış.

Garantisi dolduğu için servise yollayamıyorum. Nasıl bir sorun olabilir? Kendim çözebilir miyim?

2. sınıfa giden kızım için yazıcı araştırıyordum.
önceliklerim renkli olması, biraz ekonomik olması, wifi (evde yer sıkıntısı yüzünden bilgisayara uzak kuracağım)
Araştırırken Epson tanklı modelleri almayı düşünüyordum ama Canon Pixma TS705 modeli de dikkatimi çekti.
Tek eksiği tarayıcı o da benim için o kadar gerekli değil. İnternette araştırdım pek bilgi bulamadım. özellik olarak artıları ise kalın kağıda baskı yapabiliyor olması, otomatik çift taraflı baskı ve CD baskı (bunu kullanacağımı sanmıyorum)

birnumara.com

Yukarıdaki linkte fiyat çok uygun ama daha önce bu siteden alışveriş yapmadığım için tereddüt ettim
İkinci aklıma takılan konu, bu yazıcılar için orjinal kartuşların üstüne bitmeyen kartuş montajı yaparak satışa sunmuşlar 800TL civarı ama evde küçük çocuğum olduğu için böyle harici tanklı yazıcı almayı düşünmüyorum. Ben bu orjinal kartuşların üstüne delik açarak kendim şırınga ile dolum yapabilir miyim? Yoksa alttaki linkteki gibi kartuş mu almam gerekli şırınga ile dolum için?

Aliexpress

1-fiyat üst limit): 1000TL
2-aylık ortalama çıktı sayısı: 100
3-çok fonksiyonlu mu (sadece yazıcı veya yazıcı tarayıcı fotokopili): Farketmez
4-özellikle laser ya da özelikle inkjet mi istiyorsunuz:fiyat sebebiyle inkjet
5-Renkli çıktı gerekli mi?: Evet
6- Kartuş ya da tonere dolum yaptırarak mı kullanacaksınız?: Evet
7-Özellikle tercih ettiğiniz bir marka ya da model varmı?: Hp olmasın yeter
8-Fax özelliği isteniyor mu?: Hayır
9- Bağlantı türü tercihi (usb, ethernet, wifi) : Wifi
İyi günler arkadaşlar. Vodafone fiber kullanıyordum ama yeni taşındığım evde altyapı olmadığı için kapattırmak zorunda kaldım.
Şimdi türk.net 35mbps bağlatmayı düşünüyorum ama modeme de fazla para vermek istemiyorum.
Letgo'dan 50-100 liralık türktelekomun vdsl modemlerinden alsam, modemde wifi kapatıp elimdeki router ile wifi kullansam sıkıntı yaşar mıyım?
Fazla indirme yapmıyorum, oyun oynamıyorum ama tv'den genellikle iptv, netflix ve youtube kullanıyorum.
İyi günler arkadaşlar.
Bizim iş yerinde 25 bilgisayar ve 100 civarı personel var.
Tüm bilgisayarlar bir domainde etki alanına bağlı ve her personelin de kendi oturumu var.
Genelde tek personelin kullandığı bilgisayarlarda pek sorun olmuyor ama 4-5 bilgisayar ortak kullanım gibi ve dışarda çalışan personeller falan işleri olduğunda sürekli bunlarda oturum açıyor ve bilgisayarlar kısa sürede yavaşlayıp donmaya başlıyor.
Arada admin olarak oturum açıp her kullanıcının ayrı ayrı temp dosyalarını temizliyorum, disk birleştirme yapıyorum ama nafile. En fazla günü kurtarıyorum. Kurumsal iş yeri olduğu için de hdd arızası dışında format da atamıyorum, buna bir çözüm var mı? Deneme olarak 2 bilgisayarın ram'ini 16gb yaptım, ssd taktım ama bu da pek çare olmadı, başka ne yapılabilir bu bilgisayarlar için?
İyi günler arkadaşlar
Bir otomasyon projesi için arduino öğrenmeye başladım. (hobi amaçlı)
Daha önce hiç kodlama yapmadım, hatta daha elime arduino bile almadım
Yaklaşık 2 haftadır boş vakitlerimde internetten arduino derslerine bakıyorum ama kafam karıştı.

Aşağıdaki resimde kuracağım otomasyonun şemasını çizdim, aynı parçaların da siparişini verdim, 1-2 gün sonra elimde olacak ve fiziksel olarak da kurulum yapacağım.
Şemada DC motorun yanındaki butonlar limit switch, fritzing içinde limit switch bulamadığım için onları kullandım.
Potansiyometrenin amacı servo2 ve servo3'ün kaç derece döneceğini belirlemek.

Benim yapmak istediğim Sisteme güç verildiğinde çalışmaya başlamadan önce servo1, servo2 ve servo3 hangi konumda olursa olsun 0 konumuna çekecek, Stop swich'den de sinyal gelmiyorsa röle 2'yi açıp DC motoru çevirerek onu da sıfır pozisyonuna getirecek.

Sonra Servo1 belirli bir açıya kadar ileri sürülecek (mesela 45 dereceye)
servo 1'in hareketi tamamlandığında servo2 potansiyometreden aldığı konum kadar ileri gidecek,
servo2 hareketini bitirdikten sonra servo3'de potansiyometreden aldığı konum kadar ileri gidecek.
Servo3 de hareketini tamamladığında Röle1 aktif olup DC motoru çalıştıracak. mekanizma geri switc'ine değesiye kadar DC motor çalışacak,
Bu yukarıda yazdığım 4 adım sırayla olacak, biri bitmeden diğeri başlamayacak.
geri switch'den sinyal geldiğinde tüm motorlar aynı anda sıfır konumuna dönecek, yani ilk baştaki sıfırlama kodları çalışacak ve döngü baştan başlayacak.

Sürgülü switch ve kırmızı butonun amacı, bu işlemleri manuelden otomatiğe getirmek, yani misal sürgülü switch'den arduino'ya sinyal gidiyorsa burada yazanları otomatik yapacak, sinyal gitmiyorsa butona her basıldığında bu döngüyü tamamlayıp sonunda duracak. ama onları sonradan da düzenlerim, ilk etapta yukarıdaki döngüyü yazmam gerek ama if, for, while, fonksiyonlar derken kafam karışıyor.

Ben yardımcı olmak isteyen arkadaşlardan armut piş ağzıma düş istemiyorum, hazır bu işe başlamışken kendim yapıp öğrenmek istiyorum ama çevremde arduino'dan anlayan kimse yok.
İlk etapta hangi kısımlarda hangi kodları kullanmak mantıklı, hangi eğitim videoları ve dökümanlara bakmam bu proje için yararlı olur gibi yol gösterici tavsiyeler istiyorum.
Sipariş ettiğim parçalar gelip de düzeneği kurup ilk testlerimi yaptığımda da kullandığım kodları buradan paylaşırım ve nerde nasıl hatalar, eksikler yapmışım, kullandığım bi kod yerine başka bir kod kullansam daha yararlı olur gibi tavsiyelerde bulunabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Not: Ek olarak sormak istediğim, ben bu parçaların hepsinin en ucuzunu aldım, her şey tam istediğim gibi sorunsuz çalışırsa parçaların kalitelilerini alacam ama bu şekilde otomatik bir döngü gün içerisinde 10-12 saat kesintisiz çalışsa bir sıkıntı yaşar mıyım? arduino yada servo ve dc motorlar günlük 10-12 saat çalışmayı kaldırır mı?
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Yaklaşık 1 ay önce teknosadan 49MU8000 serisi tv aldım, ertesi gün servis geldi flash disk ile versiyon güncellemesi yapıp aynı flash disk ile kanal listesini yüklediler.
Geçen hafta kanallar arasında gezerken listenin en sonuna hotbird uydusu üzerinden yayın yapan kanalları yüklediklerini farkettim ve o sinirle hemen samsung müşteri hizmetleri ile şikayetvar sitesi üzerinden şikayetimi belirttim.
Samsung müşteri hizmetleri ertesi gün konuyla ilgileneceklerini belirten kopyala yapıştır bir cevabı mail atıp konuyu aynı anda unuttu, şikayetvar sitesi de şikayeti samsungun isteği ile hiç yayınlamadı bile.
Yazışmaları alta koyuyorum, takdir sizin.
Not: Servis Mersin Samsung servisidir.

Arkadaşlar bende Lenovo G510 laptop var, genelde 5 yaşındaki kızım youtube'dan video izliyor. 2 gün önce klavyeye su döküldü ve düştü. daha önce de defalarca su dökülmüştü, bataryayı söküp pirince 2-3 gün yatırıp devam ediyorduk ama bu sefer olmadı :)

Laptop'u açmaya çalıştığımda ışıklar yanıyor, fan dönüyor, ekrana görüntü gelmeden 2 saniye sonra kendiliğinden kapanıyor. Adaptörünü bağladığımda şarj ışığı yanıyor ama 5-6 saniyede bir göz kırpıyor ışık, bataryasız adaptörle çalıştırdığımda yine aynı 2 saniye ışıkları yanıp kapanıyor.

Laptop'u komple açtım, sırayla ram, hdd, dvd, ekran kablosunu tek tek ve hepsini sökerek çalıştırdım yine aynısı oldu.
Anakartı komple söküp tüm devreleri kontakt spreyle temizleyip geri taktım ama yine de düzelmedi.

Devre kartının üstünden bir parça bozuk ama o kadar donanım bilgim olmadığı için tespit edemiyorum. Sizce sorun neyden kaynaklanabilir? En azından 325 liraya anakart alsam sorun düzelir mi? Yoksa hiç masraf yapmayayım mı?
2011 yılında aldığım Bosch karka ocaklı fırın için az önce servis eşimi aramış. (şu an işte olduğum için modelini yazamıyorum) Servis elemanı ocağı sakın kullanmamamızı, bu serilerin gaz girişinde sorun olduğunu ve bu gün 17:00'da gelip gaz giriş yerini değiştireceklerini söylemiş.

Eşim bu fırının pişirmesinden de hiç memnun değil, garantisi varken 2-3 defa servisi çağırdık, her seferinde A sınıfı olduğu için bu şekilde pişirdiğini söyleyip geçiştirdiler.

Fırının şu an garantisi yok ama bu sorun bahanesiyle iade etme şansımız olur mu? Sonuçta bize zamanında ayıplı mal satmışlar ve ayıplarını da kendileri kabul ediyorlar?
Hakkında
Forum İmzası:
Sistem ve Tercihleri
Bilgisayar
Notebook
Mobil cihaz
Sony Xperia Z5
Operatör
Turkcell
Takım
Fenerbahçe
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 4 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 249
İkinci El Bölümü Mesajları: 21
Konularının görüntülenme sayısı: 20.333 (Bu ay: 466)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 22 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Mobil Cihazlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.