Ferroli Divacondens F24 yarı yoğuşmalı kombi, elektronik karta hiç elektrik gelmediği için müşteri birkaç değişik tamirci çağırmış, son gelen tamirci besleme soketinin hemen dibinden kabloları soyup buradan 220volt elektrik vererek karttaki bazı elemanları patlatmış, bu süreç birkaç ay sürmüş, bu arada müşteri yetkili servis çağırdı mı ya da neden çağırmadı bilmiyorum. Servise çıkan arkadaşlar elektronik kartı, İstanbul Avrupa yakasında bir kombi kart tamircisine tamir ettiriyorlar. Fakat kart üzerinde ortada bulunan ve üzerinde tek kırmızı kablo olan (Fan devir sensöründen gelen) soket takılmadığında karta elektrik geliyor. Bu soket takıldığında kart elektriği kesiyor. Bu soket sağa veya sola kaydırıldığında cihaz normal çalışma prosedürüne başlayıp fanı açtığında F 05 hatası veriyor. Fan devir sensörünün (Hall Efekt Sensörü) arızalandığını tespit ettim. Bu sensörde kısa devre olduğunda kart kendini korumaya alıp beslemeyi kesiyor. Bu sensörü değiştirdim F05 arızası kayboldu ve cihaz çalıştı
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 153 (Bu ay: 3)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil Genel