25K İleriye Dönük Sistem Toplama Tavsiye
Merhaba. Bu aşağıdaki sistemi 2. el bir 3060 da ekleyerek kurmayı düşünüyorum, amacım ileride yeni işlemci ve gpu ile sistemi en üst segmente çıkarmak hale getirmek, bundan çıkardıklarımla da yeni bir orta seviye bir pc toplamak. Sizin tavsiyeleriniz nelerdir, bu uğraşa değer mi? Şu anda bana toplam maliyeti 25-26k sistemin.
Asus TUF Gaming A620-Pro WiFi AM5 (LGA 1718)
AMD Ryzen 5 7500F
XPG Pylon650b-bkceu Pylon 650w 80+
Neo Forza Trinity 32 GB 7200 MHz DDR5
Merhabalar,bir iki yıldır muzdarip olduğum bir konu bu.Cihazımda bazen açılışta ,ekseriyetle bir proje derlenirken(Android Studio da da oluyor Visual Studio da .net derlerken de ) veya herhangi bir oyun oynanırken(2001 çıkışlı oyunda da oluyor 2020 çıkışlı oyunda da) veya ekran alıntısı alırken bile oluyor,cihazın yerinde herhangi bir kıpırdama olmaksızın bir bakıyorsunuz bataryaya geçiyor sonra dıt(bios sesi) adaptöre sonra yine yine.Bazen bataryada öylece kalıyor bazen sürekli gidip geliyor bazense adaptöre tekrardan geçiyor.
Cihaz çok güç çeken bir cihaz değil U serisi işlemci zaten.Adaptörün değerlerini ölçtüm herhangi bir dalgalanma yok(tabi laptopa bağlı değilken boşta ölçebildim),cihazın bataryasından kaynaklandığını da sanmıyorum çünkü yıpranmasına rağmen genel olarak bir ani boşalma vs. olmuyor.
Pek karşılaşılan bir durum değil açıkçası ing. falan da pek bir şey yok,bizim buradaki tamirciler de pek anlamıyor bu işlerden,çözerse forum çözer ya da güzel bir tavsiye verir diye düşündüm.Şimdiden teşekkürler.
edit: tamircilere götürdüğüm zaman hiçbir işlem yapılmamasına rağmen bi 3-4 gün sıkıntı olmamıştı acaba statik elektriklenme mi yapıyor diye düşünmedim değil(birde elektrik tesisatından değil farklı yerlerde denemiştim.).
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 2 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 9)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme 
6 Yanıt
0