

Driver Güncellemesi sonrası FPS düşüşü
Merhaba arkadaşlar, 1 hafta öncesine kadar ultra ayarlarda 45-50 fps değerlerinde Battlefield 5 (her oyunda aynı sorun var) oynayabilirken Dell'e ait SupportAssist programında yaptığım driver güncellemesinden sonra low ayarlarda bile durmadan fps drop olmaya başladı. Geçmiş senelerde de bu sorunu yaşadım fakat 1 hafta öncesine kadar problemim kendiliğinden çözülmüştü. Yapılan driver güncellemeleri bilgisayarın eski sorunlarını geri getirdi. Eskiden bunu çözmek için haftalarca uğraşmıştım. Bulduğum her yöntemi denedim fakat olmuyor. Sürücüler güncel değilken bilgisayarım sorunsuzdu. Yapılan güncellemeleri kaydetmiştim ekte bulanan görselden bakabilirsiniz.
Sistemim;
- Dell Inspiron 7577.
- i7-7700HQ-2.8GHz Turbo 3.8GHz.
- 8 GB RAM.
- 1TB HDD.
- 128 GB SSD.
- 4 GB GTX1050 Ti
- DirectX 12.
- Windows 10 Pro sürüm 1909 is derlemesi; 18363.1198.

Gta 5 takılma sorunu
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar. Kullandığım laptopu 2017 senesinde aldım. İlk aldığım zamanlardan bu zamana kadar GTA 5 hep yüklüydü. Oyunum orijinaldir. GTA 5'te 1000 saate yakın vakit geçirdim bu cihazda. GTA 5'te kullandığım ayarların tamamı minimum grafik ayarlarıdır. Isınma problemini macun çektirip soğutucu alarak çözdüm. Lakin son 1 haftadır GTA 5'e girdiğimde sürekli anlık takılmalar yaşıyorum. FPS değerlerim düşmediği halde saniyede bir takılma yaşıyorum. Özellikle helikopterle şehir üstünde uçarken oyun oynanamaz hale geliyor. DDU ile bilgisayarımda ki sürücülerimin tamamını kaldırdım. Driver Boost programı aracılığıyla tüm sürücülerimi güncelledim. HD Tune programı ile hard disk kontrolü yaptım. Fakat sorun çözülmedi. Daha sonra sistemimin oyun esnasında zaman zaman %100 bellek ve CPU kullandığını fark ettim. Oyun çözünürlüklerini 800*600'e getirmeme rağmen takılmalar azalsa da bitmedi. Ve yine %100 bellek ve CPU kullandığını tespit ettim. Cihazımda güncel yüksek grafikli tüm oyunları (Bannerlord, CoD WW2, Metro Exodus vb.) Orta ayarlarda yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyorum. Bu sorunu sadece GTA 5'te yaşamaktayım. Bu sistemde böyle sorunlar yaşamak garibime gidiyor. Mevcut başlıkları inceledim fakat sorunumu çözemedim.
Sistemim:
- Dell Inspiron 7577.
- i7-7700HQ-2.8GHz Turbo 3.8GHz.
- 8 GB RAM.
- 1TB HDD.
- 128 GB SSD.
- 4 GB GTX1050 Ti sürücü sürümü 27.20.100.8681.
- DirectX 12.
- Windows 10 Pro sürüm 1909 is derlemesi; 18363.1198.
Sorunun Video Kaydı;
https://dosya.co/yjhofbdk2q3k/Grand_Theft_Auto_V_2021.03.23_-_16.52.32.01_0_COMPRESSED.mp4.html
Assassins Creed IV Black Flag Hatasız açılmıyor.
Arkadaşlar sizden yardım istiyorum. Rica ediyorum bilgisi olan birisi benimle iletişime geçsin.
Ben laptop bilgisayarıma ac 4 yüklemek istedim başta korsan olarak indirdim kurdum fakat açılmadı. Oyunun açılış ekranı geliyor ve ardından hiçbir hata vermeden kapnıyodu. tüm forumları ve youtube videolarını inceledim iş bilgisayarıma format atmaya kadar gitti. Sırf bu oyun için format attım. Tüm driverları yükledim. Fakat yine açamadım. En sonunda pes ettim indirimlerde oyunu steamden satın aldım. Büyük bir ümitle yükledim fakat yine aynı durum oluştu ve oyun açılmadı. Bu sorunun tıpatıp aynısı daha önce call of duty 4' de de yaşamıştım. Oyunun açılmamasının bilgisayarın performansıyla bir ilgisi yok yeni çıkan yüksek grafikli oyunların çoğunu rahat bir şekilde oynayıp bitirdim. Ubısoft ıle iletişmede geçemedim.
SİSTEMİM
Dell inspiron 7577
i7-7700HQ-2.8ghz turbo 3.8ghz
8GB Ram
1TB HDD
128GB SSD
4GB GTX1050Ti sürücü sürümü 27.20.100.8681
DirectX 12
Windows 10 pro sürüm 1909 is derlemesi; 18363.1198
oyun aşağıda belirttiğim görüntüden sonra atıyor. oyunun 2. saniyesinde
PROCESS MONİTOR LİNKİM: https://www.mediafire.com/file/by5g3oahngkr5rn/Logfile.rar/file

Meslek: 1
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Mesaj Sayısı: 5
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 5
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 765 (Bu ay: 19)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Pc Oyunları

