Ankara Yenimahalle'de 25 yıllık, yaşlıların yaşadığı bir müstakil ev mahallesindeyim. Bu yazın taşınırken evi satan adama altyapı olup olmadığını sordum, o da var dedi. O zaman normal ötesi acelemiz olduğu için akşam böyle mahallenin yakınlarına bir altyapı sorgulaması yaptım, var olduğunu görünce sorgulamadan eve taşındık. Ancak eve gelince büyük hayal kırıklığına uğradım çünkü sorgulamada tam adres olarak bizim evi girince sadece adsl desteklediğini gördüm. Bugün ise tekrar baktığımda sadece 1 sokak uzaklığımdaki yerde Hipernet desteğinin olduğunu gördüm. İki sokak arasında ,atıyorum, 15 metre var. Ben evime nasıl bu hipernet'i getirtebilirim ? Forumdaki başka biri 200 metre kabloyu 1635 tl'ye çektirmiş kendi müstakil evine. Metre başı 8 tl oluyor. Benden başka bu çevrede çok az kişi internet kullanıyor. Yeni taşındığımız için de pek imza işlerinden olumlu sonuç alacağımı düşünmüyorum dediğim gibi %95 yaşlı. Ne yapmalıyım, ne önerirsiniz? Salı günü bayilerine gidip ne demeliyim? Lütfen yardımcı olun internetle senelerdir içli dışlı birisi olarak sabahları aldığım 12 indirme ve geceleri aldığım 6 indirme hızı hiç ama hiç yetmiyor. Yardımlarınızı bekliyorum.
16.02.2021 Güncelleme 1: Türk Telekom'u aradığımda bana önce, bizim maksimum 12 aldığımızı, istersek 16'lık portun boş olduğunu ve bize verebileceklerini söylediler. Kabul ettik ancak 12 olan internetimiz 10'a düştü ve bir daha da 12'ye bile yükselemedi. Hata raporu oluşturduğunu söyledi. Kendileri düzeltememesi durumunda bir teknik ekip göndereceklermiş. Bekliyoruz...
17.02.2021 Güncelleme 2: Başka bir telefondaki ise istersek 73 mbps bile alabileceğimizi söyledi, yalnızca o üyenin üyelikten çıkması yeterliymiş. ADSL ile nasıl 73 alacağız bilmiyorum, o da güzel hikayeymiş.
18.02.2021 Güncelleme 3: Teknik ekip geldi. Hatanın bizim binalara çekilen çok eski kablodan kaynaklandığını söyledi. Zaten sinyal de arada dalgalanma yapıyordu, ping 1000'e çıkıp indirme 1'e düşüyordu. Bizim 10 mbps'den daha yüksek bir indirmeye asla sahip olamayacağımızı söylediler. Kabloların değişmemesi halinde hep böyle devam edeceğimizi söylediler. Herkesten imza toplasam mahallede, kablo çekerler mi diye sorduğumda :"Hayır bu hiçbir şey değiştirmez. Onlar istemedikçe hiçbir firma kabloyu çekmeye yanaşmaz. 5 yıl sonra anca çekilir." dediler. Şimdi durum şu: Evimden çıkıp sola doğru 150 metre (3 sokak) gittiğimde, parkta bulunan beyaz kutuda fiber var. Evimden sağa doğru 1 sokak gittiğimde orada da vdsl var. Ancak nasıl oluyorsa, bizim olduğumuz sokakta hiçbir şey yok.
18.02.2021 Güncelleme 4: Akşama doğru Türk Telekom bizi tekrar aradı ve internet hızımızın 18'e kadar çıkabileceğini söyledi. Biz bu sabah teknik ekibin geldiğini ve 10'dan daha fazla alamayacağımızı söyledik. Bir iki deneme yaptıktan sonra telefondaki kişi de internetimizi yükseltemedi ve tekrardan arıza kaydı çıkarttığını, dosyaya anlattıklarımızı da eklediğini söyledi. Herkes farklı bir şey söylüyor. Bi karar verin artık.
19.02.2021 Güncelleme 5: Bu sabah ben uyurken 9 civarında, dün gelen teknik ekip, eve tekrar gelmek yerine telefonla babama ulaşıp "Abi zaten geldik. Problem sizin laptop'ta. Zaten müstakil evlere fiber çekilmez. Bu çevreyi hep ben biliyorum. Altyapı için imza toplasanız da bir şey olmaz. 150 metre ötenizdeki kutudan sizin eve kablo çekmek isterseniz aylık 5000 TL tutar." gibi, Cem Yılmaz söylese kahkahalara boğulacağım şeyler söylemiş. Biz internet problemini 6 aydır yaşıyoruz, adam 1 ay önce aldığımız laptop'a suç atıyor. Şu hayatta tek istediğim, 1 kez olsun sadece 1 kez, bizim eve gelen teknik ekipten daha az şey bileyim. Cidden çok yoruldum.
Bir çözüm yolu bilen veya en azından şu kardeşinize yardımda bulunacak bir tanıdığı olan varsa lütfen bana ulaşsın. 2020'de daha kötü bir sene geçiremezdim. Bu eve taşınarak da gelecek hayatımı mahvettim. Lütfen en azından bir şeyler bilen, bir şey yapabilecek birisi bana ulaşsın.
PS3[PC] Motioninjoy Hatası
Fifa 16 Dil Seçme Ekranında Kaldı!
FİFA 16 ÜLKE SEÇME EKRANINDA KALDI !
|
Son Giriş: 4 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 14
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 2.036 (Bu ay: 21)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun