Merhaba arkadaşlar, uzun yıllardır 128 gb'lık bir ssd kullandıktan sonra bunun bana artık yetersiz kaldığını beni sınırladığını düşündüğümden yeni bir ssd almaya karar verdim.
Almışkende en son teknolojiyi alayım dedim. Bu sebepten aşağıdakini aldım.
Benim bilgisayarım Z820 olduğundan PCIe Gen4'ü deteklemediğinden Gen4'ü Gen3'e convert eden ilavede aşağıdaki kartı aldım.
Sonrasında ilk takıpda bilgisayarı açtığımda BIOS'um görmemesine rağmen windowsun ssd'yi gördüğünü farkettim. Amacım baştan itibaren aldığım bu yeni ssd'ye windowsu yüklemek ve buradan devam etmek olduğundan ilgili bazı ayarlamaları yaptıktan sonra (rufusda uefi destekli windows kurulumu gpt vs) windowsu bu ssd'ye kurdum. Diğer tüm sataları ve eski ssd'leri kaldırdım.
Fakat windows açılmadı açılmıyor. BIOS güncellemelerini yaptım boot kısmında bir türlü yeni ssd'yi göremiyorum. Eski ssd'yi takıp onda yüklü windowsta açtığımda yeni ssd'yi çok rahat görebiliyorum dosya yüklemede felan bir sıkıntı yok ama boot yapmak istediğimde yeni ssd yi bir türlü boot menüsünde çıkartamadım. Bunu nasıl aşabilirim ?
Hardline V01 WebGl oyun
|
Hardline V01 WebGl oyun
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 13
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 561 (Bu ay: 13)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic