Bu Trafik Cezası Tebligatı Nasıl Gelebiliyor?
Merhaba, bugün posta yoluyla bir trafik cezası tebligatı aldım lakin adıma kayıtlı ruhsat, araç ve ehliyet yok. Cezanın yazıldığı yer Silivri / İstanbul olarak geçiyor ama ben farklı bir şehirde ikamet ediyorum. İşin ilginç tarafı tebligat üzerindeki adım ve adresim doğru ama yazan vergi/tc kimlik no yanlış. Şimdi bir yere itiraz etsem nasıl edeceğim çünkü kendi kimliğim nezdinde olan bir şey yok? E-devlet üzerinden sorgulayabileceğim her şeye girip çıktım gözüken hiçbir veri yok, vergi dairesi üzerinde cezayı görüntülemeye çalıştım lakin orada da hiçbir veri yok. Gerçekten çok merak ediyorum, bu ne alaka ve başına böyle bir şey gelen var mı? Ne yapmam gerekir?
Güncelleme: İlk önce bulunduğum ilin emniyetine gittim. Trafik şubedekiler sağ olsunlar, durumun garabetinden dolayı ilgili kontrolleri yapıp, problemin benimle alakalı olmadığını, tebligatta sadece ismimin ve adresimin doğru olduğunu, bu sebeple cezanın askıda kaldığını ve yüksek ihtimalle benim adıma vergi dairesi veya diğer platformlara işlenmeyeceğini söylediler. Lakin, cezanın düzeltilmesi ve küçükte olsa problem çıkma olasılığını sıfırlamak amacıyla cezayı düzenleyen ilgili bölge amirliğine ulaşmam gerektiğini söylediler. Dedikleri gibi yaptım. Bölge amirliği ile konuştuktan sonra zaten konuyla ilgili bilgilerinin olduklarını ve herhangi bir şey yapmam gerekmediğini, ilgili düzenleme üzerinde çalıştıklarını söylediler. Haftaya ne olur ne olmaz diye tekrar irtibata geçip düzeltilip düzeltilmediğini soracağım.
Küçük bir not: Açıkçası devlet memurlarıyla pek içli dışlı olmadığım için sağdan soldan duyduğum kadarıyla, önyargıyla bu işin peşinden koşmaya başladım, lakin gerek kendi ilimdeki polis memurları, gerekse de Silivri'deki ilgili bölge amirliğindeki polis memurları konuyu başından savmayarak beni şaşırttı. Açıkçası, aksini bekliyordum. Günün birinde bu başlığa denk gelirlerse ellerine kollarına sağlık demek isterim.
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 199)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Trafik ve Biz

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
2 Yanıt
0