Ryzen 7 7700 ve RX 7700 XT 2K Gaming
Arkadaşlar merhaba, iyi forumlar ve iyi günler dilerim.
Aşağıdaki gibi bir sistem toplamayı düşündüm 2K gaming için. Herhangi bir sıkıntısı vs. var mı? Dar boğaz yapar mı? 2K gamingde ultra ayarlarda rahatça 90-100 kareleri görebilir miyim? Yardımlarınızı rica ederim.
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-verbatim-1-tb-vi7000g-pci-express-4-0-m-2-fiyati,373447315.html
Arkadaşlar herkese günaydın, iyi forumlar dilerim :)
Elimde aşağıdaki donanım var;
CPU: Ryzen 5 7640HS
GPU: RTX 4060 Mobile
RAM: 32 GB DDR5 5600 MHZ
Ekran: 16.1 Inch QHD (2560x1440) 3 ms 240 HZ
CS2 oyununda 2K oynarken grafik ayarlarında alınabilecek her şeyi (ama cidden her şeyi, boost player contrast falan da enabled yani) en üst seviyeye (Ultra diyorlar galiba) aldığımda ortalama 120 FPS alıyorum ve bana sanki az gibi geldi. Sizlerin de fikirlerini rica edebilir miyim?
Yaşadığımı Düşündüğüm FPS Sorunu Hk.
Arkadaşlar herkese günaydın, iyi forumlar dilerim :)
Elimde aşağıdaki donanım var (Cihaz laptop, aynı konuyu laptop başlığına da açacağım. Burası daha aktif olduğu için bir ihtimal cevap alırım diye buraya da açıyorum kusura bakmayınız lütfen)
CPU: Ryzen 5 7640HS
GPU: RTX 4060 Mobile
RAM: 32 GB DDR5 5600 MHZ
Ekran: 16.1 Inch QHD (2560x1440) 3 ms 240 HZ
CS2 oyununda 2K oynarken grafik ayarlarında alınabilecek her şeyi (ama cidden her şeyi, boost player contrast falan da enabled yani) en üst seviyeye (Ultra diyorlar galiba) aldığımda ortalama 120 FPS alıyorum ve bana sanki az gibi geldi. Sizlerin de fikirlerini rica edebilir miyim?
2K Gaming Sistem Topladım Olmuş Mu?
Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim :)
Yakın zamanda satın aldığım laptopımın servis ile yaşadığım sinir bozucu süreci muhtemelen para iadesi ile biteceği için tekrardan gaming laptopı almak yerine sistem toplamaya karar verdim. Aşağıdaki gibi bir sistem topladım. Neler iyileştirilebilir? Neler daha ucuza getirilebilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
https://www.akakce.com/anakart/en-ucuz-asus-tuf-gaming-b650m-e-wi-fi-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,131989386.html (7.812,80 TL)
https://www.akakce.com/islemci/en-ucuz-amd-ryzen-7-7700-sekiz-cekirdek-3-8-ghz-kutulu-fiyati,276058376.html (10.697 TL)
https://www.akakce.com/bilgisayar-kasasi/en-ucuz-vento-750-w-ta-k61-fanli-atx-fiyati,1207102656.html (3.642,44 TL)
Arkadaşlar herkese günaydın, iyi forumlar dilerim.
Yakın zamanda HP Victus 16 s0006nt modelini aldım. (AMD Ryzen 5 7640HS - RTX4060 - 32 GB 5600 MHZ DDR5 RAM - Windows 11)
Cihazın kurulumunu tamamladığımda, Windows açıkken cihazı şarja taktığımda HP System Utility "Düşük güçlü güç kaynağı algılandı. Cihazınız bu kaynak ile şarj olur ancak yüksek performans gerektiren uygulamalarda tam performans veremeyebilir" gibi bir uyarı verdiği için servise vermiştim cihazı, sorunu çözdüklerini söyleyip geri verdiler.
Ben de o uygulamanın bildirimlerini kapamak gibi çakallıklar yapmadıklarından emin olabilmek için Windows'un "Bütün sürücüleri de sıfırlayarak format atma" seçeneğini kullanarak cihaza format attım. Cihazı ilk satın aldığım zaman, Windows'u kurduğumda Windows ile beraberinde yüklenen Omen Gaming Hub ve HP Diagnostics uygulamalarının bu sefer olmadığını fark ettim. Sonrasında ekran kartının driverlarını güncelledim ve Windows güncelleştirmelerini de yaptım. Omen Gaming Hub ile mux switch kullandım, ayarları da performansa aldım. Assassin's Creed 1 oyununu kurdum ve oyun çok eski bir oyun olmasına rağmen oyunda bildiğiniz donmalar yaşadım. Oyun çok eski bir oyun biliyorum, 2007'nin oyunu belki o yüzden bir optimizasyon sorunu da olmuş olabilir diye düşündüm zira cihazın ekranı 240 HZ yenileme hızına , 3ms tepkimeye sahip ve QHD (2560x1440) çözünürlükte.
Akşam işten döndüğümde CS2 oynamayı düşünüyorum, bir de o oyunda bakacağım duruma.
Sizden yardım rica ettiğim konu ise şu; yeni bir cihaza, hangi driver-güncellemeler mutlaka yapılmalıdır ve bunların yapılma sıraları nasıl olmalıdır?
Herkese merhaba, iyi forumlar dilerim :)
Aşağıdaki iki laptop arasında kaldım. Birinde 7840HS işlemci ve 16GB DDR5 RAM var, öbüründe 7640HS işlemci ve 32GB DDR5 RAM var. 7840HS olanı alıp sonrasında 16 GB daha RAM takviyesi yapmak mantıklı geliyor, siz ne dersiniz? Ram ekletme laptopta kolay oluyor mu bilmiyorum. Yardımlarınızı rica ediyorum arkadaşlar.
Arkadaşlar herkese merhaba. Herkese iyi günler dilerim, umarım iyisinizdir :)
DDR5 olan ve gelecekte de güncellemeye devam edebileceğim, güncel talepkâr oyunlarda en iyi ayarlarda en azından 40-50 kare alabileceğim bir sistem toplamak niyetindeyim. Hız aşırtma gibi detay şeylerle uğraşmak istemiyorum, derdim bilgisayarımı açayım hızlıca açılsın sorun çıkarmadan oyun oynatsın, pek techy biri değilimdir :) Ram'in 32GB olması gibibir takıntım var aklımda ama 16 GB DDR5 yeter derseniz hiç itiraz etmem. Monitör olarak aşağıdakini düşündüm, geriye kalan 32K ile de sistem toplamama yardımcı olabilir misiniz?
Monitör konusunda da farklı tavsiyeniz varsa alabilirim.
Herkese merhaba,
Belirttiğim fiyat aralığında, Windows 11 Home veya Pro işletim sistemi olan ve CS'nin son oyununu en yüksek ayarlarda rahat kaldıracak, SSD'li bir laptop var mıdır? Eğer yoksa bütçe ne kadar olmalı? Ekran 15,6 veya 17.3 olabilir, fark etmez.
Yardımlarınızı rica ederim :)
Herkese iyi günler dilerim. Kısaca istediğim şeyleri sayacak olursam;
Dota 2 ve CS:GO oyunlarını rahatça oynayabilmek
Cihazın hızlı açılıp kapanması
Isınma sorunu yaşamamak.
Önerilerinize açığım.
4K Oyun Bilgisayarı Tavsiyesi Verebilir Misiniz?
|
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: geçen yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 31
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.419 (Bu ay: 54)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Dahili Bileşenler