Elinizde 20amper üstü akü varsa çok ucuza yapabileceğiniz bir punta makinasıdır(23amper üstü denemedim). Puntaları gayet güzel ve sağlam atıyor. 0.15mm kadar olan nikellere punta atıyor(üstünü denemedim). Elimde kamera sabitleyici olmadığı için video pek iyi olmadı ama ne olduğu anlaşılıyor. Yapacak olanlara kolay gelsin.
Önemli : Yaptığınız 12v röleye motosiklet rölesini bağlamadan test ederseniz led uzun süre yanacağı için çalışmadığını düşüneceksiniz. Bunun için mutlaka motosiklet rölesini bağlayıp test edin.
Malzemeler
Motosiklet solenoid (marş rölesi)
12v röle
3 adet 1000uf 16v kapasitör
1k direnç (led için)
bir adet led
buton
1 adet buton
harici adaptör
Elinizde orjinal batarya yoksa 47k iki adet direnç kullanarak bu aleti çalıştırmanız mümkün. Fotoğrafta gösterdiğim gibi dirençleri lehimlerseniz 5s bms takarak kendinize batarya yapabilirsiniz. Bu sadece Bosch psr 18 li bataryası için geçerlidir.
Orjinal batarya olmadığından çıkacak herhangi bir sorun yada arızayı göze alarak bu işi yapın. Yani bunu denerken sorumluluk size aittir
BMS kartlarında gördüğümüz ve bir çoğumuzun hiç dikkat etmediği iki bağlantı noktası FD (Charge-detect) ve CD (Charge complete) aslında kartın şarj olduğunu ve şarjın bittiğini gösteren led ışık içindir. +FD -CD şeklinde bir led bağladığınızda şarj tamamlandığı zaman bu led yanacaktır. Yapmış olduğum denemelerde led ilk bağlandığı zaman sürekli yanmakta, daha sonra ufak bir akım çekilince led sönmektedir. Şarja takılan kart full dolduğunda 4.29v olunca led yanıyor ve bms şarj kesimi yapıyor fakat bu ışık bms den akım çekilene kadar yanmaya devam ediyor.
Denemek isteyenlere kolay gelsin.
Laptop pilleriyle matkap yada süpürge çalıştırmaya kalktığımızda bms kartı DC motoru çalıştırmıyor. Bunu düzeltmek için aşağıdaki fotoda işaretlediğim transistorün iki bacağına 22uf bir kapasitör takarak (Tam hatırlamıyorum fakat 25v yada 35v kutuplu kullandım) motorun ilk kalkışındaki anlık yüksek akım çekme durumunu çözebilirsiniz. Ben bunu şarjlı süpürgede yaklaşık 5 aydır sorunsuz kullanıyorum. Yaptığım testlerde balanslı şarj ve deşarj işleminde hiç bir sorun yaşamadım. Piller eşit şekilde şarj olmaya devam ediyor. Belki birinizin işine yarar diye bu fotoğrafı paylaşıyorum.
ÖNEMLİ NOT: Laptop pilleri matkap yada süpürge için uygun piller değildir patlar,çatlar,yanarsa sorumluluk size aittir. Ben bunu göze alarak denedim bilginize.
Arkadaşlar elimde farklı mağazalardan alınmış tp4056 modüller var. Pilleri şarj ederken 4.25v civarında pillerin sonlandığını fark ettim ve kapasite testi yaptım 1300mah olan pil 1000mah civarına düşmüş 800mah olan pil 600mah civarına düşmüş (tek şarjda olmadı bu olan 7-8 şarj sonrası) Bazı bms devreleri ise 4.28v civarında şarjı bitiriyor. Benim bildiğim 4.20v üstü şarj olan 18650 pillerin 1000 kullanım ömrü varsa 4.20v üstünde sürekli şarj olduğunda bu oran 100-150 doluma kadar düşüyormuş. Biraz daha araştırma yaptığımda tp4056 modüllerin sahteleri olduğunu öğrendim orjinal olanlarda F logosu oluyormuş birde tpower yazanların iyi olduğundan bahsediyorlar. Şuan elimde bulunan 4 adet TC4056A-CL780S 1 yazan modül 4.25v kadar şarj yapıyor fakat elimde bulunan 2 adet TC4056A-CM6C2x 1 yazan modül 4.18-4.20v gibi sonlandırıyor ayrıca elimdeki2 adet TC4056A-CLAV3C 1 YAZAN modülde 4.25 civarında şarjı bitiriyor (hiç birinde F logosu yok) Ben şarjın 4.15 yada 4.18 gibi sonlanmasını istiyorum bunun için modül üstünde oynama yaparak bir şey yapılır mı? Ayrıca 4s 40A BMS devresi de 4.28v gibi sonlandırma yapıyor. Aşağıdaki görsellerden ortadaki sanırım sahte. Bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar beni aydınlatırsa sevinirim.
Buda farklı bir siteden alıntıdır
İPTV epg ekleme
|
Deniz motoru yakıt tüketimi
|
|
|
Son Giriş: 2 gün önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 199
İkinci El Bölümü Mesajları: 8
Konularının görüntülenme sayısı: 79.282 (Bu ay: 2.017)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 224 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun