2026 yılında KPSS B Grubu sınavına girmeyi planlıyorum. Bu yüzden askerliğimin sınav dönemiyle ya da tercih-atama süreçleriyle çakışmasını istemiyorum. Şu anda e-Devlet’te bedelli askerlik için celp ve sevk dönemi seçim aşamasındayım, fakat sistemde sadece 2026 yılı görünüyor. 2025 yılına ait celp dönemi seçeneği yok.
Aslında bu yıl içinde askere gitmeyi planlıyordum. Eğer bu yıl gidebilirsem, KPSS hazırlık sürecim bölünmemiş olur. Ama görünen o ki 2026’ya kalacağım gibi duruyor.
Sorum şu: Şu anda sistemde 2025 yılı görünmüyor ama ilerleyen süreçte (örneğin kura açıklandığında veya kontenjanlar netleştiğinde) 2025 yılı celp dönemleri açılma ihtimali var mı? Yoksa artık 2025 için tamamen geçmiş mi sayılıyor?
Ayrıca durumum biraz karışık çünkü geçen yıl fazla kilo nedeniyle 1 yıl erteleme almıştım.
MSB’nin kendi sitesinde şu ifade geçiyor:
“2024 yılında sevke tabi iken yasal mazeretleri nedeniyle 2025 yılına ertelemeleri yapılan; 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 9’uncu maddesi kapsamındaki yükümlüler ile mülga 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun Geçici 55’inci maddesi kapsamındakiler, 3’üncü maddedeki celp ve sevk dönemlerinde silahaltına alınacaklardır.”
Bu maddeye göre benim bu yıl gitmem gerekmiyor mu? Ama sistemde 2026’dan başka seçenek yok.
Benimle benzer durumda olanlar varsa görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
DGS puan kesintisi hakkında
|
Anakart Ekran Kartı Uyumu
|
Anakart Ekran Kartı Uyumu
|
DGS AÖF Yönetim Bilişim Sistemleri
|
Askerlik Tecil Ettirme ile İlgili Yardım!!!!
|
TTNET hız ve ping sorunu
|
TTNET hız sorunu
|
DGS için soru bankası önerisi. Yardım !!!
|
ATM paramı yuttu yardımmm!!!!
|
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 3 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 105
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 30.600 (Bu ay: 550)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 10 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar