Yeraltı
Yeraltında Herkes Bir Gün Hesap Verecek
Kurtlar Vadisi'nin yazarları Raci Şaşmaz ve Bahadır Özdener'in Berna Aruz takma ismiyle yazdığı (Daha önce Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz ve Hudutsuz Sevda da aynı isimle yazılmıştı) yeni nesil mafya dizisi.
Konusu:
Ailesinin katilini öldürerek intikamını alan Haydar Ali (Deniz Can Aktaş), cezaevine düştüğünde kendini Türkiye’nin en tehlikeli yeraltı kartellerinden biri olan Bozo'nun (Uraz Kaygılaroğlu) ortasında bulur.
Ancak asıl ölümcül yüzleşme üç yıl sonra özgürlüğüne kavuştuğunda başlar: Haydar Ali’nin hâlâ unutamadığı kadın, artık onun en yakınındaki adamın karısıdır.
“Yeraltı”, merkezine yalnızca gerilimi değil, sürükleyici bir aşk hikâyesini alan güçlü bir dram.
Fotoğraflar:

Açıklanan Oyuncu Kadrosu:
Deniz Can Aktaş - Haydar Ali Aslan
Uraz Kaygılaroğlu - Bozkurt Hanoğlu (Bozo)
Devrim Özkan - Ceylan Halide
Sümeyye Aydoğan - Sultan Hanoğlu
Burak Sevinç - Merdan Hanoğlu
Mehmet Yılmaz Ak - Yılmaz Doğan
Ekin Mert Daymaz - Ferhat Hanoğlu
Hakan Çelebi - Paşa Hanoğlu
Ülkü Hilal Çiftçi - Melek Aslan
Emir Benderlioğlu - Yavuz Mert
Efrahim Güneş - Koray Şahinbaş
Hülya Gülşen - Ümmü Gülsüm Mert
Sunay Kurtulmuş - Adnan Yolcu
Nilay Erdönmez - Aslı Kartal
Murat Danacı - Hamburglu
Pınar Esen - Ekin Aksoy
Sefa Zengin - ?
Muhammed Cangören - ?
Hakan Boyav - ?
Ece Çeşmioğlu - ?
Türü:
Şiddet, gerilim, dram, duygusal
Çarşamba akşamları saat 20:00'de NOW'da yayınlanıyor. Aynı anda Yeraltı'nın Youtube kanalından yeni çıkan bölümleri izleyebiliyorsunuz.
Türk Yapımı GTA Benzeri Oyun: ALATURKA - ANA KONU
Burak Akşahin adlı oyun geliştiricisi, 1 yıl önce "bugünkü imkanlarla, bugünkü oyun motoruyla tek başına GTA geliştirebilir mi" sorusuna cevap olmak için canlı yayınlar açmaya başladı. Bu canlı yayınlar aynı zamanda oyun geliştirmeye meraklı olanlar için işin mutfağını gösteren bir içerik oldu.
Tek kişiden GTA 6 kalitesinde bir oyun çıkamayacağını, elindeki imkanların buna göre çok kısıtlı olduğunu bildiği için hedefini küçülttü. Amaç GTA 3/Vice City/San Andreas tarzı daha basit oynanışa sahip olan ve kaliteli grafiklerden, yapay zekadan ziyade nostaljiyi ve eğlenceyi ön planda tutan bir oyun yapmak oldu.
1 yılın sonunda ise bu soruya verdiği cevap; "Evet" oldu.
Aynı zamanda canlı yayınlar sosyal medyada ilgi gördükçe sorduğu bu sorunun kapsamını genişletip bu canlı yayınlardan bir oyun çıkarmaya karar verdi. Oyunu yerelleştirdi ve tematik hale getirdi. Oyun 70'li yılların İstanbul benzeri şehrinde, eski dönemlerin suç dünyasında geçecek.
Oyunun ismini ise Aralık 2025'te duyurdu: "Alaturka".
Oyun, daha yapım aşamasındayken bile yerli ve yabancı basımdan ilgi gördü.
https://www.youtube.com/watch?v=BpARVpTJDp0
Enis Kirazoğlu videosunda bahsetti.
ınstagramOyunu halen canlı yayınlarda geliştirilmeye devam ediyor. Meraklıysanız kendisini takip edebilirsiniz. Ben şahsen oyunun geleceği konumu merak ediyorum. Sadece Türkiye'de değil dünya çapında "GTA tarzı oyun geliştiriyorum, açık dünya oyun geliştiriyorum" gibi bir içerik çok az bulunduğu için ben kendisini bu vesileyle tanıdım. Oyun çıktıktan sonra yerli ve yabancı tartışmalara konu olacağı için başlığını şimdiden açayım dedim.
Steam linkinden Wishlist listenize ekleyebilirsiniz.
https://store.steampowered.com/app/4226560/ALATURKA/?l=turkish
Güncelleme: MART 2026
Alaturka oyunu gün geçtikçe geliştirilmeye devam edilirken özellikle yabancı medyanın ilgi odağı oldu.
Dünya çapında takip edilen indie oyun sayfaları 80Level ve Alpha Beta Gamer tarafından paylaşıldı.
Steam sayfası ise 4 ay boyunca tamamen bir kişinin geliştirdiği, pazarlama ve geliştirme sürecine bilgi birikimi ve deneyim hariç 0 bütçe ayrılarak 10 bin wishlist alan oyun olarak yapılması zor bir başarıya imza attı.
Oyuncular, artık oyunun beta sürümünün yayınlanmasını bekliyorlar.
Merhabalar, ortalama sayılır bir okulda İngilizce İktisat bölümünü okuyorum. Hazırlık dahil 5. yılımı tamamladım, ilk defa bu dönem okulum uzadı harç ödedim. Planım bu yıl içinde toplam 7 dersle okulu bitirmekti fakat okul yönetiminin getirdiği değişiklikler yüzünden kalan derslerimin hepsini seçemedim ve okulum seneye sarktı. Yazın da yaz okulu açmadılar, bizim okulun ders programlarına denklik veren başka okul da yok, başka okuldan ders de seçemedim ortada kaldım. Bu konuyu dekana kadar çoğu kişiyle görüştüm yapılabilecek bir şeyin olmadığını söylediler.
Bu sene üniversiteyi tamamlamayı hedeflerken seneye 3 ders için yine okula gideceğim ve görünüşe göre toplam 7 senede mezun olacağım. Bu aşamada kafamda bir çok düşünce var. Acaba okulu bırakıp başka bir bölüm için sınava mı girsem, kalan 2 yıl boyunca kendime bir hedef belirleyip (SPK lisansları, KPSS) okurken ona mı hazırlansam gibi birçok soru işareti kafamda değişik şekilde canlanıyor. 2 yıl her ne kadar çabucak geçse de az bir süre değil çünkü. Benle aynı dönem başlayıp mezun olmuş biri yüksek lisansını tamamlayabiliyor veya çalıştığı işte kıdem atlayabiliyor.
Bir yandan beraber okuduğum dönemin mezun olması, iş hayatına başlaması gibi konular beni korkutuyor. Buna nazaran okuduğum dönem değerlendirebileceğim stajlara bakıyorum ama İstanbul gibi bir yerde okumadığım için uzun dönemde gidebileceğim staj da yok. Bu durum daha da çok yıpratıyor, iki sene daha okuyup iş hayatına nasıl adapte olacağım, işe alırlar mı vs. gibi düşünceler içerisindeyim.
Okula açıkçası erken başlamıştım, sevmeyerek gitmiştim daha sonra pandeminin çıkışıyla aynı okulda kaldım. O dönemki baskılar da tekrar beni bastırıyor. Kendime birden çok çıkış noktası arıyorum ama bulamıyorum. Tek tesellim yaşım, okula 17 yaşında başladığım için duruma göre 24 yaşında mezun olacağım. (Şu an 22 yaşındayım) Benle aynı dönemdeki çoğu arkadaşım 23, 24 yaşlarında olduğu için bir bunu sıkıntı etmiyorum. Ama onun dışında birçok falso var.
Böyle bir durumda ne yapabilirim, kendime nasıl bir çıkış yolu bulabilirim, daha önce benzer deneyimi yaşayanlar var mı? Önerilerinizi bekliyorum.
|
iPad donanım haber sorunu
|
Youtube Mavi Ekran Sorunu (Windows 7 Ultimate 64-Bit)
|
| Fattaşatap |
Son Giriş: 11 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 65
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 214)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 28 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Android Telefonlar

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
6 Yanıt
0 

) çıkıyor. Hatta bazen Windows'un o kadar kafası karışıyor ki mavi ekran bile donuyor. tek çare fişi takıp yeniden çıkarmakta
.