CozmoGame - Yeni evren Aurora açıldı
Bugün üçüncü evrenimiz Aurora'yı açtık.
Şu an içindeki herkes sıfırdan başlıyor. Kimsenin aylardır kurduğu bir imparatorluğu yok, bu yüzden başlamak için en mantıklı an bugün.
Aurora ayarları
Ekonomi hızı x30
Filo hızı x5, şimdiye kadarki en hızlısı
Enkaz oranı gemide %65, savunmada %25
5 galaksi, her galakside 499 sistem
Filo hızının yüksek olması uçuşları kısaltıyor, yani hem saldıran hem nakliye yapan için oyun daha tempolu ilerliyor.
Ölçek
İlk evrenimiz Genesis'e yaklaşık 400 kişi kayıt oldu, anlık en yüksek 40 kişi online gördük. İkinci evren Nova'ya yaklaşık 460 kayıt geldi ve anlık 55 kişiye çıktı, bu bizim rekorumuz. Aurora'da 500'ü geçmeyi hedefliyoruz.
Genesis ve Nova kapanmıyor, ikisi de aynen devam ediyor. Hiçbir evreni sıfırlamıyoruz, kurduğunuz şey duruyor.
Nova'dan bu yana eklenenler
Asteroit madenciliği geldi. Evrende gezen cevher yataklarına madenci filo yolluyorsunuz ve her seferde madenlerinizden birinin kalıcı olarak seviye atlama ihtimali var.
Araştırma artık tek kuyrukla sınırlı değil. Farklı gezegenlerdeki laboratuvarlarınızı büyüttükçe aynı anda birden fazla araştırma yapabiliyorsunuz.
Tersane belli bir seviyeden sonra ek üretim hattı açıyor. Saniyenin altında üretilen gemi ve savunmalar artık saniyede birkaç tane çıkıyor ve her seviye bir tane daha ekliyor, üst sınırı yok.
Keşif ödülleri %25 arttı, ayrıca sistemlere geçici bonuslar düşüyor, keşif atmadan önce nereye atacağınızı seçmek anlamlı hale geldi.
Bunların dışında korsanları artık sadece basmıyor, savunabiliyorsunuz da. Uzaylı istilaları dengelendi, artık sizden güçlü gelemiyorlar. İttifak sınırı büyüdü. Saatler kendi saat diliminizde gösteriliyor.
Erişim
Ücretsiz, tarayıcıdan oynanıyor, kurulum yok, telefonda da çalışıyor. Türkçe dahil 10 dil desteği var.

CozmoGame yeni bir evren açıyor: Nova, 1 Temmuz
Merhaba arkadaşlar,
CozmoGame yeni bir evren açıyor: Nova. 1 Temmuz'da başlıyor.
Bu temiz bir başlangıç. Herkes tek gezegenle ve sıfırdan başlıyor. İlk evrende oyuncular aylardır oynuyor ve epey öndeler. Nova'da ise herkes eşit başlıyor. Yani başlamak için en iyi zaman şimdi.
İlk evren Genesis bir süredir açık ve çok iyi gidiyor:
330+ oyuncu
Son 24 saatte 75+ aktif oyuncu
Şu an 20 ile 30 arası çevrimiçi oyuncu
100.000+ keşif seferi
16.000+ savaş
1.300+ kolonize gezegen
Daha önce oyunu görenler için, son aylarda çok şey ekledim. Öne çıkanlar:
Uzaylı İstilaları. Uzaylı filolar gezegenlere saldırıyor, oyuncular birlikte savunuyor. Oyunun ilk ortak oynanış kısmı.
Komutanlar. Bir gemi türüne komutan atıyorsunuz. Seviye atlıyor ve o gemiyi savaşta güçlendiriyor.
Korsan Kralı. Boss seviyesinde bir korsan etkinliği.
Canlı evren etkinlikleri. Mesela birkaç saatliğine keşiflerden iki kat karanlık madde.
Yerleşik savaş, uçuş ve maliyet simülatörleri. Üçüncü parti araca gerek yok.
Oyun ücretsiz. OGame tarzı, gerçek zamanlı bir uzay strateji oyunu.
Nova'da görüşmek üzere. Sorularınız olursa buradayım.
Oyun: https://cozmogame.com/tr
Discord: https://discord.gg/JmdWQjdZaQ

Selam arkadaşlar,
Yıllardır OGame oynayıp, ölü evrenlerde ay beklemekten yorulup, balina hesaplara kaynak yedirip, sonra "yeter ya artık" deyip bırakanlardan biriyim. Sonra bir gün dedim ki: madem hiç kimse benim istediğim oyunu yapmıyor, ben yapayım. CozmoGame işte böyle çıktı.
Tek başıma, bir senedir kafa patlatıyorum. OGame'in DNA'sını bilen herkes oynayabilir — gezegenler, madenler, araştırma, filolar, casusluk, ittifaklar, hepsi var. Ama yıllar içinde rahatsız olduğum şeyleri çözmek için bilinçli olarak değiştirdiğim kısımlar var:
P2W yok. Dark Matter (premium para birimi) sadece kolaylık için var — inşaatı hızlandırırsın, hemen bitirirsin filan. Ama kaynak alamazsın, gemi alamazsın, savunma alamazsın, savaş gücü kesinlikle alamazsın. Beta evrenindeki en üst sıradakiler oraya OYNAYARAK ulaştı, ödeyerek değil. Bu benim bir numaralı kuralım, hiç tartışmaya yer yok.
Subay sistemini Akademi yetenek ağacı olarak yeniden tasarladım. 6 subayın hepsi kendi yetenek ağacında, toplamda 30'dan fazla yetenek var. Her seviyede 1 puan kazanıyorsun, istediğin yere yatırıyorsun. Sabit aylık subay ücreti yok, sen kendin kuruyorsun.
Diplomasi için İstihbarat Anlaşmaları (Intelligence Pacts) ekledim. İki oyuncu 7 günlük anlaşma yapıyor, birbirlerine gelen saldırı istihbaratını paylaşıyorlar. İttifak gibi büyük değil, ikili bir güven anlaşması.
Filo işlerini kolaylaştırdım: Multi-Expedition — tüm sefer slotlarını tek tıkla gönderirsin. Kaynak Toplama/Dağıtma — tüm gezegenler arası kaynak transferi tek hareketle. OGame'de elle her filoyu tek tek göndermenin acısını çekenler bilir.
Bölge bölme yok. Tek evren havuzu, hangi dilden olursan ol aynı evrene gidersin. 8 dil destekliyor (Türkçe dahil).
Şu an soft launch'tayız. Beta evreni açık, küçük ama aktif — yeni gelenler hızlı ilerliyor, eskiler hâlâ oyunda. Önemli haber: ilk RESMİ evren mayıs sonunda açılıyor, herkes sıfırdan başlayacak, veteran avantajı yok. Eğer bir başlangıç yapacaksanız o evren tam zamanı.
Beta'da olanlara: kayıt olduğunuzda 1.000.000 Dark Matter hediye, ilk resmi evren açıldığında 2× başlangıç bonusu garanti. Yani şimdi gelseniz hem şu an oynayıp test edersiniz, hem de mayıs sonu hazır başlarsınız.
Adres:
Discord:
Tek başıma yapıyorum, eksiklikler olur. Tek başıma olduğum için her geri bildirimi okuyorum, çoğunu uyguluyorum. Sorunuz, eleştiriniz, dalganız varsa altta yorumlara yazın. Burada olacağım.
İyi oyunlar arkadaşlar, görüşmek üzere :)
EDIT
|
Meslek: http://picbear.com
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 79)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Free to Play - MMO

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0