N

Er
24 Ocak 2013
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 41 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Türk Telekom Modemin Sadece Power Işığı Yanıp Sönüyor Problemi

Merhaba arkadaşlar,


Yağmurlu ve bol şimşekli bir gece ertesinde internet olmadığını farkedince modemi kontrol etmeye gitmiştim. Modeme baktığımda power ışığı yanıp sönüyor diğer hiçbir ışık yanmıyordu. Hızlı bir şekilde modemin DSL kablosunu , enerji kablosunu takıp çıkardım. Hiçbir şekilde sonuç değişmedi. Daha sonra prizi değiştirdim farklı yere taktım fakat sorun yine devam etti. Daha sonra farklı bir modem bulup takınca farkettim ki modemim yanmış. Türk Telekomdan aldığım başka bir modemi takıp internet ayarlarını yaptıktan sonra internet kullanmaya devam ettim.

Tabii ben bu kanıya varana kadar interneti alt üst ettim. Bazı kişiler modemi bir süre kullanmayınca düzeldiğini söylemişler. İsterseniz onu da test edebilirsiniz. Elektronikten anlıyorsanız modeminizi söküp yanıp/yanmadığını inceleyebilirsiniz.



kaynak : https://www.burakgultekin.com.tr/genel/modemin-sadece-power-isigi-yanip-sonuyor-problemi//
VAR-Video Hakem Sistemi Olan-Olmayan Ligler-Kupalar-Ülkeler


Merhaba arkadaşlar,

Maç izlerken ya da bahis oynarken insanı bazen futboldan soğutan VAR yani Video Hakem Sistemi’nin olduğu-olmadığı ligler ve kupalar ile ilgili araştırma yaptım fakat derli toplu bir liste bulamadım. Sonra bir kaç arkadaşımdan bu konu ile alakalı soru alınca benimle aynı aramayı yapan insanlara en azından bildiğim öğrendiğim ligleri liste şeklinde aktarmaya karar verdim. İçerisinde yanlış olabilir sonradan geçiş yapacak ligler olabilir , yorum olarak belirtirseniz düzenlemeye çalışırım. Umarım yardımcı olur.

Video Hakem Uygulaması (VAR ) Sistemi Olan-Uygulanan Ligler-Ülkeler

Türkiye Süper Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İngiltere Premier Lig – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İspanya La Liga – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Avustralya A- Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Belçika Pro Lig – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Brezilya Serie A – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Çin Süper Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Çek Cumhuriyeti (Çekya) 1. Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Fransa 1 .Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Almanya Bundesliga – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İtalya Serie A – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İsviçre Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Ukrayna Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Japonya Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İskoçya Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Suudi Arabistan Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Güney Kore K-Lig – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Hollanda Eredivisie – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Polonya 1. Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Portekiz Süper Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Katar Yıldızlar Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Amerika Birleşik Devletleri(ABD) MLS – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Kolombiya Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Yunanistan Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

İsrail Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Kuveyt Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Cezayir Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Malezya Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Meksika Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut



Video Hakem Sistemi (VAR) Olan Uygulanan Kupalar – Organizasyonlar – Ülkeler

Dünya Kupası – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

UEFA Şampiyonlar Ligi (Gruplardan itibaren) – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

UEFA Avrupa Ligi (Sadece Final Maçı) – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Ziraat Türkiye Kupası (Sadece Çeyrek Final- Yarı Final ve Final) – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Türkiye Süper Kupa – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

AFC Asya Kupası – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

CAF Afrika Kupası – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Copa America – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Copa Libertadores – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut

Copa Sudamericana – Video Hakem Sistemi (VAR) Mevcut



Video Hakem Sistemi (VAR) Olmayan Ligler – Kupalar – Ülkeler



Tüm Major Liglerin alt ligleri – Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Norveç Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Romanya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK (Bu sezon playofflardan sonra VAR sistemine geçiş yapacaklar)

Bulgaristan Ligi – Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Sırbistan Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Uruguay Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Slovakya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Gürcistan Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Kosova Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Arnavutluk Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Moldova Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Macaristan Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Kıbrıs Rum Kesimi Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Litvanya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Kazakistan Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Ermenistan Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Letonya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Makedonya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Beyaz Rusya (Belarus) Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

Estonya Ligi- Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK




Video Hakem Sistemi (VAR) Olmayan-Kullanılmayan Kupalar-Organizasyonlar – Ülkeler


Ziraat Türkiye Kupası – (Çeyrek Final – Yarı Final – Final Hariç) – Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

UEFA Avrupa Ligi -(Final Hariç ) – Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK

UEFA Şampiyonlar Ligi Playoffları – Video Hakem Sistemi (VAR) Kullanılmıyor – YOK



FA Cup,İngiltere Kral Kupası,Almanya Kupası,İtalya Kupası vb. gibi ülkelerin ulusal kupa maçlarında çeyrek finalden önce Video Hakem Sistemi(VAR ) kullanılmamaktadır , yoktur.

kaynak :
https://www.burakgultekin.com.tr/spor/var-video-hakem-sistemi-olan-olmayan-ligler-kupalar-ulkeler/
JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım

Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaş kablosuz kulaklıkla ilgili fotoğraf ve bilgi istemişti.Bende ona fotoğraf ve yorumlarımı gönderirken bloga da ekliyeyim dedim. Bu arada google’da aranan sorulara bakarken JBL nasıl okunur ? tarzında bir soru gördüm “Cey Bi EL” olarak okunuyor .

JBL Kablosuz Kulaklık Nasıldır ?

JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım


Bendeki kulaklığın modeli T500BT , 16 saat pil ömrü bulunuyor. Şarjı azaldığı zaman üzerindeki ufak led yanıp sönmeye başlıyor anlıyorsunuz yani durumu.Baya hızlı şarj oluyor , ses kalitesi de iyi diyebilirim. Yüksek ses sevenler,spor salonunda çalan müziği duymak istemeyenler için ideal bir kulaklık. Toplu taşımada ya da bilumum toplu yaşanılan ortamlarda yüksek sesli dinlemeyeceğinizi bilmenizi isterim çünkü ses dışarıya bayağı gidiyor. Kısık sesle dinleyebilir misiniz bilmiyorum çünkü hiç bu şekilde kullanmadım.

JBL Kablosuz Kulaklık Nasıl Kullanılır ?

JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım

Kulaklığın üzerinde bir adet açma kapama, 2 adet ses düğmesi ve 1 adette arama yanıtlama düğmesi bulunmaktadır. Kulaklığı kullanmak için öncelikle açma düğmesine bir süre basılı tutun daha sonra mavi ışık yanacaktır. Mavi ışık yandığında kulaklık bluetooth aracılığı ile bulunabilir hale gelmiş olacaktır. Daha sonra telefon/bilgisayar vb. cihazınızın bluetooth bağlantısını açarak tarama listesinden kulaklığınızı seçin. Otomatik olarak bağlanacaktır.

JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım


Kulaklığı yan kısımlarında bulunan ayar setleriyle kafanıza uygun pozisyonlarda ayarlayabilirsiniz.Aynı zamanda kulaklığın ses veren kısımları mobil olarak tasarlanmış içe dışa dönebiliyor.

JBL Kablosuz Kulaklık Nasıl Şarj Edilir ?

JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım

Kulaklıkla birlikte USB bir adet şarj kablosu veriliyor. Kulaklığın ses gelen kısımlarından bir tanesini hafif öne doğru eğerseniz usb soket kısmını görürsünüz.Bu kısımdan şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

JBL Kablosuz Kulaklık Alınır Mı ?
JBL Kablosuz Kulaklık Hakkında Yorumlarım


Evet arkadaşlar son olarak almayı düşünen arkadaşlar için bir kaç şahsi yorum yapacağım. Ben bu kulaklığı aldığımda 220 lira civarı bir fiyat ödemiştim.Şimdi aynı cihaz 300-350 lira bandında satılıyor. Açıkcası ben 220 lirayı verdiğimde bile para fazlalık gibi bir şeydi ve sadece sporda kullanmak için almıştım. Spor yaparken kablolu kulaklık kullanmak baya zor oluyordu ve gittiğim mağazada , media marketti sanırım çok bir seçeneğim yoktu.Kör alım yaptım diyebilirim. Şu an 300 lira verir miyim ? Vermem. Bu JBL kalitesinden ötürü değil tamamen bir kulaklığa 300 lira verilir mi mantığıyla alakalı.

Bunun dışında sporda kullanacak arkadaşlara da şu uyarıyı yapayım. Kulaklığın iç kısımları süngerimsi bir maddeyle kaplı. Bu da hava almayı engelliyor ve terleme yapıyor. Uzun süreli kulağınızda tutamıyorsunuz hele ki spor yaparken ekstra terlediğinizi düşünürsek baya rahatsız edici olabiliyor. Havlu ile kulaklığın iç kısmını ve kulak bölgenizi kurulamak zorunda kalabilirsiniz.

kaynak : https://www.burakgultekin.com.tr/genel/jbl-kablosuz-kulaklik-hakkinda-yorumlarim/
Zeytinyağı Nedir ? Nasıl Üretilir ? İyisi Nasıl Anlaşılır ?

Zeytinyağı Nedir ?

İnsanlık tarihi kadar eski olan, üç kutsal kitapta da adı geçen, efsanelere ve mitolojilere konu olan, gücü, dayanıklılığı ve uzun ömrü simgeleyen zeytin ağacı ve onun benzersiz ürünleri insanoğlunun sofralarına lezzet, hastalarına şifa, karanlığına aydınlık katmıştır.
Zeytin ağacı yapraklarını kışında dökmeyen, yeşil ve siyah zeytinin her ikisini de aynı gövde de zaman farkıyla yetiştiren, meyvesi zeytin işlem görmeden direk tüketilmeyen bir ağaçtır. Genelde, Akdeniz ve çevresinde denize yakın bölgelerde yaklaşık 600 metre rakıma kadar ve kışları da -7 °C soğukları geçmeyen bölgelerde yetişir. Fakat son yıllarda önemine binaen ABD’nin California eyaleti, Güney Amerika’nın Şili ve Peru ülkeleri ile Güney Afrika Cumhuriyeti ve Avustralya’da da yetiştirilmeye başlanmıştır. Ancak bu ülkelerin tamamının üretiminin payı, toplam dünya üretiminin %1’i kadardır.
Zeytinin yüzlerce çeşidi ve ırkları mevcuttur. Aynı ırk veya çeşidi farklı bölgelerde yetiştirmek,üzümlerde olduğu gibi farklı tatlara neden olabilir. Bu fark daha çok zeytinyağından anlaşılır. Yetiştiği bölgenin sıcaklığı, toprak yapısı, maruz kaldığı rüzgarlar ve etrafında ki bitki örtü çeşidi bile profesyonel bir yağ tadıcı tarafından zeytinyağında tespit edilebilir.
Zeytin meyvesi öncelikle yeşil olarak büyür, daha sonraları morlaşır(ala) ve son olarak da siyah hale gelir. Toplanan siyah zeytinler, fermente olması için tuz ile birlikte havuzlara basılır. Bu süreç 6 ila 9 ay sürer ve bu işin en doğal hali budur. Tabi üreticiler kostik tarzı bazı maddeler kullanarak bu süreyi aşağıya çekebiliyorlar. Sürecin sonunda tuzlu ve buruşuk Türk halkının çok sevdiği zeytinler ortaya çıkar. Bu zeytinleri salamura suyunun içinde veya suyunu süzüp bitkisel yağlarla (mısırözü veya Ayçiçek) yağlayıp yağlı sele olarak satarlar. Bazen iklim koşullarından dolayı zeytin dalında buruşur. Bu tip zeytinleri yine tuzla, fakat havuza basmadan çeşitli kaplara koyar ters-yüz eder ya da yuvarlarlar, buda zeytini farklı bir türde olgunlaştırma şeklidir. Bu tip kıvırcık zeytinler su salmaz, daha hızlı olgunlaşır ve tatları biraz daha acımtıraktır. Yeşil zeytinler ise yine aynı şekilde tuzla olgunlaştırılıp, salamura, çizik, taze kırma, biberli gibi şekillerde satılır.
Hemen her markette, şarküteride, çarşıda pazarda satılan, zengin fakir demeden herkesin kahvaltısında bulunan ve bolca tüketilen zeytin aslında ülkemizden başka birkaç ülke (Tunus, Cezayir ve Suriye) dışında bizden çok farklı olarak tüketilir ve yenilir. Yani Avrupa’nın, Amerika’nın veya Asya’nın hemen hemen hiçbir ülkesinde marketten aldığınız zeytinlerden bulma şansınız yoktur. Bulduklarınızı da ağzınıza attığınızda çıkarmak istersiniz. Çünkü konfit denilen buruşmamış düz yüzeyi ile tuzsuz yöntemle üretilmiş zeytinler, genelde pizzalarda, salatalarda ve bazı farklı yemekler de kullanılır.
Zeytinin aksine zeytinyağını ise,yoğunluğu Akdeniz bölgesinden başlamak üzere her ülkede bulmak mümkündür. Çünkü, zeytinyağı hemen her yemeğe yakışabilen, hatta çiğ olarak da tüketilmesi mümkün olan sağlıklı, uzun ömürlü ve çok amaçlı bir gıdadır. Ayrıca tarihte amforalarla gemilerde farklı ülkelere taşınarak farklı kültürlere ulaştırılmış ve bir ticaret emtiası olarak da görülmüştür.

Zeytinyağı Nasıl Üretilir ?


Zeytinyağı genelde mekanik yöntemlerle ve hiçbir katkı maddesi kullanılmadan direk olarak üretilir. İnsanoğlunun tarihinde zeytinyağı, gıdadan başka, ilaç ve merhem yapımında, ahşap cilalamada, saç ve cilt nemlendirmede, sabun ve diğer yağ çıkarıcılarda, kandil yakıtında ve doğal yağlayıcı olarak bin bir çeşit farklı alanda kullanılmıştır.
Zeytinyağı elde etmenin değişmeyen 3 aşaması vardır bunlar; Ezerek kırıp parçalama, sıkma (farklı yöntemler kullanılabilir) ve son olarak da acı suyunu yağdan ayrıştırma. Eskilerde, taş değirmenlerde hayvan gücü kullanılıp döndürülerek kırılır ve ezilirdi, sonrasında ezilen bu hamur, kimi zaman bez torbalara konup ahşap teknelerde ayaklarla, kimi zamanda keçe veya çuldan yapılmış materyallere konulup baskı kollu ve vidalı pres sistemleri kullanılarak sıkılırdı. Günümüzde, bu yöntemlerin bazıları hala devam etmekte fakat çoğunlukla kontinü sistem denilen el değmeden ve havaya maruz bırakmadan sıkılan daha verimli ve sağlık bir yöntem kullanılmaktadır.

Geleneksel Taş Baskı(Taş Kırma) Yoluyla Zeytinyağı Üretimi

Geleneksel yöntemde, zeytinler direkt olarak değirmene atılıp kendi ekseni etrafında dönen ezici yuvarlak taşlar vasıtasıyla kırılır. Bu yönteme her ne kadar taş baskı yöntemi dense de bu yanlış bir ifadedir. Çünkü taşın kullanıldığı yer, baskı yapılan yer değil, öğütüp kırılıp ezilme yapıldığı yerdir. Zeytinyağı taşların arasından falan sızmamaktadır ve doğru ifade “Taş Kırma” olmalıdır. Tabi artık günümüzde değirmenler hayvan gücü ile değil elektrik motorları ile döndürülmektedir. Kırılıp ezilmiş olan ve hamur haline gelen zeytinler, eskiden kıldan yapılmış çuvallara günümüzde ise polyester ve naylondan yapılmış çuvallara konulur ve bu çuvallar mekanik (üzerilerine ağırlık koyarak, ayakla ezerek, vida ile sıkıştırarak) veya hidrolik olarak preslenir.
İkinci bir presleme yöntemi de daire şeklinde ortası delik olan çullara(paspasa) yayılan zeytin hamuru, üst üste koyulur yine mekanik veya hidrolik olarak sıkılır. Bu sıkım süresince torba veya çullara hamurun yumuşaması ve yağın rahat çıkması için sıcak su verilir. Süzülen acı suyla karışık zeytinyağı su dolu kaplarda bekletilir ve zeytinyağı, suyun üzerine çıkınca üstten alınır.

Kontinü Sistemle Zeytinyağı Üretimi


Kontinü (sürekli) sistemde ise, zeytinler krom nikel metalden üretilmiş tamamen açık havaya kapalı sistemin içerisinde ilerleyerek sıkılır. Kontinü sistemde yürüyen banda dökülen zeytinler, ilk olarak yıkama havuzundan geçerek temizlenir. Daha sonra kırıcılar ile kırılıp, malaksör denilen hamur yoğurma bölümlerine alınarak yağın kolay çıkması için bir müddet burada yoğurulur. Uygun kıvama geldikten sonra yine el değmeden sistemin içerisinde dekantör denilen ve merkez kaç kuvveti ile sıkılan bölüme geçer. Son olarak da seperatör denilen kısımda zeytinyağı acı sudan da ayrılarak kullanıma hazır hale gelir.
Sıkılan zeytin hamuru, makinelerin 2 faz veya 3 faz olma durumuna göre, acı su, prina ve yağı ayırır. Kontinü sistemler ilk önce 3 faz olarak içerisine sıcak su ilave edilen ve zeytinyağı, acı su ve prinayı 3 farklı bölümden çıkaracak şekilde üretilirken, şimdilerde teknolojisi geliştirilerek 2 faz şeklinde su ilave edilmeden ve bir tarafa zeytinyağı bir tarafa da acı su ve prinayı birlikte çıkaran son sisteme dönüştürülmüştür.

Geleneksel Taş Baskı ve Kontinü Sistem Zeytinyağı Sıkımının Karşılaştırılması


Geleneksel yöntem ve kontinü sistemi karşılaştıracak olursak, geleneksel taş kırma yöntemi uzun yıllar kullanılmış olmasına rağmen, günümüze gelindiğinde kontinü sistemle artık çok daha verimli, çok daha sağlıklı, hijyenik ve kaliteli bir şekilde zeytinyağı üretilmektedir. Sonuçta zeytinyağı bir gıda maddesidir ve taş baskı denen yöntemde zeytin hamuru, zeytinyağının bozulmasına neden olan suya, havaya, sıcağa ve hijyenik olmayan şartlara maruz kalmaktadır. Sıcak su yağdaki polifenollere zarar verir ve istenilen kalitede yağ elde etmemizi engeller. Hava oksidasyona neden olur ki bu da zeytinyağında ki peroksit değerini yükseltir. Peroksit değerinin yüksek olması da yağın bozulduğunu gösterir. Ayrıca çullar ve çuvallar uygulamada gerçekten de yeteri kadar temizlenememekte ve bu zeytinyağında kusurlara sebep olmaktadır. Kontinü sistemde ise kapalı devre bir sistem olmasından dolayı havayla temas yoktur. Yine paslanmaz krom nikelden üretilmiş sistem kolayca yıkanıp temizlenebilir. Geleneksel sisteme göre maliyet, verimlilik ve kaliteli ürün açısından bir çok artıya sahiptir.

Zeytinyağının Sınıflandırılması

Türk Gıda Kodeksi 2010/35 nolu tebliğine göre zeytinyağı şöyle ifade edilir: Sadece zeytin ağacı Olea europaea L. meyvelerinden elde edilen yağlardır. Çözücü kullanılarak ekstrakte edilen veya reesterifikasyon işlemi ile doğal trigliserid yapısı değiştirilmiş yağlar ve diğer yağlarla karışımı bu tanımın dışındadır. Buna göre zeytinyağları 4 ana kategoriye ayrılır.

Natürel Zeytinyağı (Virgin Olive Oil)

Zeytin ağacı meyvesinden doğal niteliklerinde değişikliğe neden olmayacak bir ısıl ortamda, sadece yıkama, dekantasyon, santrifüj ve filtrasyon işlemleri gibi mekanik veya fiziksel işlemler uygulanarak elde edilen; kendi kategorisindeki ürünlerin fiziksel, kimyasal ve duyusal özelliklerini taşıyan yağları ifade eder. Natürel zeytinyağları genel olarak 3’e ayrılır.

Natürel Sızma Zeytinyağı (Extra Virgin Olive Oil)


Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 0,8 gramdan fazla olmayan yağlardır. Kesinlikle ilk tercih olması gereken yağ olarak düşünülmelidir. İçinde hiçbir katkı malzemesi veya korucu yoktur. Direkt olarak yenebileceği gibi, salatalara, her çeşit yemeklere uygundur ve lezzet katar.

Natürel Birinci Zeytinyağı (Virgin Olive Oil)

Doğrudan tüketime uygun, serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 2,0 gramdan fazla olmayan yağlardır. Ülkemizde pek revaçta olmasa da bazı ülkelerde direk ambalajlanıp satılır. Fiyat olarak Sızma yağlara göre daha hesaplıdır. Direkt olarak tüketmekten ziyade yemeklerde kullanılabilir.

Ham Zeytinyağı (Lampante Olive Oil)

Serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her 100 gramda 2,0 gramdan fazla olan veya duyusal ve karakteristik özellikleri bakımından doğrudan tüketime uygun olmayan, rafinasyon veya teknik amaçlı kullanıma uygun yağlar olarak sınıflandırılır. Bu yağlar rafine edilerek, rafine yağ olarak veya riviera yağların içerisinde kullanılır. Son tüketici bu yağlarla piyasada pek karşılaşmaz.

Rafine Zeytinyağı (Refined Olive Oil)

Ham zeytinyağının doğal trigliserid yapısında değişikliğe yol açmayan metotlarla rafine edilmeleri sonucu elde edilen ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda 0,3 gramdan fazla olmayan yağdır. Yani başka bir tabirle bir nevi yüksek asitten, kötü kokulardan, tattan ve kusurlardan arındırılmış yağdır. Tadı çok hafif ve kokusuz neredeyse su gibidir.

Riviera Zeytinyağı (Olive Oil)


Rafine zeytinyağı ile doğrudan tüketime uygun natürel zeytinyağları karışımından oluşan ve serbest yağ asitliği oleik asit cinsinden her l00 gramda l,0 gramdan fazla olmayan yağdır. Diğer bir deyişle temizlenmiş ve kusurları giderilerek rafine edilmiş ham zeytinyağlarına (rafine zeytinyağına), Natürel sızma veya Natürel birinci zeytinyağı ilave edilerek yapılan zeytinyağı çeşididir. Genellikle, lokantalarda yemek sanayilerinde ve otellerde kullanılır. Kızartmalar için çok uygundur.

Çeşnili Zeytinyağı (Flovared Olive Oil)

Zeytinyağlarına değişik baharat, bitki, meyve ve sebzelerin ilave edilmesi ile elde edilen ve diğer özellikleri açısından bu Tebliğ kapsamında kendi kategorisindeki ürünlerin özelliklerini taşıyan yağdır. Kekikli, acı biberli ve biberiyeli gibi örneklerine rastlamak mümkündür.

Kaliteli Zeytinyağını Nasıl Anlayabiliriz ?

Natürel zeytinyağları fiziksel ve kimyasal özelliklerinin yanı sıra duyusal yani tat ve koku olarak da ayrışır. Bir zeytinyağının her ne kadar kimyasal analiz değerleri limitler içerisinde olsa da duyusal olarak eksikler golsüz bir futbol maçı gibi yavan olabilir. Duyusal olarak iki temel özellik vardır, bunlar pozitif ve negatif olarak belirlenmiştir.
Pozitif yani olumlu özellikler;

Meyvemsilik: Bu özellik yağın, sağlam olgun ya da olgunlaşmamış zeytinden elde edilişine göre gelen karakteristik kokusudur. Yağ yeşil zeytinden sıkılmış ise aroması (kokusu) daha çok çimensi, yeşil yaprak ve yeşil meyveleri anımsatır, yağ olgun meyveden sıkılmışsa yeşil ve olgun meyveyi birlikte hatırlatır. Meyvemsilik genelde koklayarak anlaşılır.

Acılık: Yeşil ya da siyaha geçen morumsu ala zeytinlerden elde edilen yağın karakteristik ilk belirgin özelliğidir. Dillin daha çok yanlarında hissedilen bir acılık (bitter) ve/veya burukluk tadıdır. Zeytinde ki oleuropein maddesinden kaynaklanır. Yeşil zeytini ısırdığınızda ağızda kalan tada çok benzer.

Yakıcılık: Zeytinyağının duyusal karakteristiği olan yakma hissi boğazda hissedilir. Karabiber yakıcılığı gibidir ve bir öksürtme hissi verir. Genelde yeşil zeytinden elde edilmiş Erken Hasat Zeytinyağlarında daha belirgindir. Yanma hissi genizden aşağıya mideye doğru inmez sadece genizde kalır.

Negatif yani kusur sayılan duyusal özellikler ise;
Çamurlu Tortu: Yer altı tanklarında veya fıçıların altında ki tortu ile birlikte saklanan yağlarda anaerobik fermantasyon meydana gelir ve yağa kusurlu koku ve tat verir.

Topraksı: Üzerinde ki toprağı ve çamuru yıkanmadan sıkılmış zeytinyağı tadıdır.

Kızışma: Sıkım öncesi hasır veya naylon çuvallarda yığın olarak uzun süre saklanan ve dolayısıyla fermantasyona uğramış zeytinlerden üretilen yağların karakteristik tat ve kokusunu tanımlar.

Eski Bayat / Okside: Uzun süre hava temasına maruz kalmış (okside olmuş) yağların tadıdır. Oksijenle temas bir kusurdur. Yağlı boya gibi bir kokuya neden olur.

Şarabımsı/Sirkemsi: Bazı yağların şarap veya sirkeyi hatırlatan asidik ve ekşimsi tat ve kokusudur. Bu tat zeytin hamurunun, iyi temizlenmemiş hasırlar kullanılması (geleneksel olarak üretilen yöntemlerde), ile zeytin hamurunun kırıcı, malaksör ve dekantör geçişlerinde iyi temizlik yapılmamasından meydana gelir. Aerobik fermantasyon sonucunda asetik asit, etil asetat ve etanol oluşmasından kaynaklanır.

Küflü/rutubetli: Yüksek ısı ve nem altında beklemiş zeytinin yığınlarının oluşturduğu aromadır. Bu tür nemli ortamlarda veya topraktan toplanmış dip zeytinlerde küf ve maya gelişir. Bu zeytinlerden sıkılmış yağların karakteristik tat ve kokusudur.

Islak odunsu: Don zararına uğramış zeytinlerden sıkılmış zeytinyağının tadıdır.

Kurtlu: (Bactrocera oleae) yani zeytin sineği kurtlarının zararına maruz kalmış zeytinlerden elde edilen yağda tatlı bir tat oluşur. Yanmış şeker (karemelize) tadı algılanır ve bu negatif bir özelliktir.

Salamura: Salamura zeytinlerden elde edilmiş yağın karakteristik tadıdır.

Metalik: Zeytin meyvesinin kırıcıdan son ana kadar paslı yüzeye temas etmesi veya lak kullanılmamış eski tenekelerde beklemesi sonucu yağın aldığı metalik tattır.

Isıtılmış/Yanmış: Üretim sırasında özellikle hamurun yüksek ısıya maruz kalması sonucu yanık yağ tadı oluşur.

Samansı/Odunsu: Sıcak iklim şartlarından dolayı kurumuş zeytinlerden üretilen yağın karakteristik tadıdır.

Kaba: Eski yağların ağızda bıraktığı kalın, macunsu bir histir.

Karasu: Karasu ile yağın uzun süre temas etmesi halinde fermente olması ve yağa geçen kötü koku ve tattır.

Soğuk Sıkım Zeytinyağı Nedir ?

Maalesef ülkemizde ki üreticilerin çoğu zeytin kilogramı başına daha fazla zeytinyağı elde etmek için malaksör aşamasında zeytin hamurunu yüksek ısıda işleyerek veya enzim katarak sıkım yapar. Böylece kilogram başına randımanı arttırır fakat zeytinyağı kalitesini düşürür ve duyusal açıdan ısıtılmış/yanmış gibi kusurlara neden olduğu gibi acılık ve yakıcılığı da kaybederler.
Soğuk sıkım zeytinyağı, kırıcıdan çıkan zeytin hamurunun 27 °C derecenin altında ekstraksiyonu ve santrifüjü ile elde edilmiş natürel sızma zeytinyağlarıdır. Düşük ısıda elde edildiği için içerisinde ki fenol bileşikleri ve oleuropein maddesi çok yüksektir ve ağızdaki acılık tadını bu bileşikler verir. Genelde en kalitelisi 2 fazlı kontinü sistem sıkımlardan elde edilir. Sıcağa ve suya maruz kalmadığı için duyusal açıdan çok daha kusursuz ve besleyici değeri daha yüksektir. Ülkemizde son dönemde, tüketicinin bilinçlenmesi ile birlikte talebi artmaya başlamıştır.

Erken Hasat Zeytinyağı Nedir?

Zeytinin ağacından farklı dönemlerden toplanan zeytinler sıkıldığında, farklı tatlarda zeytinyağı elde edilmesine neden olur. Zeytin hasatının erken döneminde yani yeşilken veya siyaha dönemeden ala iken toplanan zeytinlerden sıkılarak elde edilen yağlara erken hasat zeytinyağı denir. Erken hasat zeytinyağlarında, 1 kg yağ elde etmek için kullanılan zeytin miktarı, olgun hasat yani siyah zeytinden sıkılan zeytinyağlarına göre daha fazladır ve maliyet daha yüksektir. Ancak elde edilen zeytinyağın kalitesi çok daha iyidir. Erken hasat zeytinyağlarının aroması ve kokusu daha çok yeşil meyveleri hatırlatır ve yakıcılığı daha yüksektir.

Kaliteli Zeytinyağı Nasıl Üretilir ?

Kaliteli bir zeytinyağı üretmek zeytinin toplanması aşamasından başlar ve en son noktada zeytinyağının saklama koşullarına kadar devam eder. Kaliteli bir zeytinyağı üretmek için aşağıdaki yollar izlenebilir.

• Kesinlikle dip zeytinler ile ağaçtan toplanan zeytinler birbirine karıştırılmamalı ve sadece ağaçtan toplanan sağlıklı zeytinler sıkılmalıdır.
• Mümkünse zeytinler ağaca ve zeytinlere zarar vermeden yeşilken veya hasadın erken döneminde toplanmalı, dalından koparıldıktan en kısa sürede yağ haneye ulaştırılıp en kısa sürede sıkılmalıdır. Dalından kopan zeytinin fermantasyonu başlar ve geciktikçe oleik asit miktarı yükselerek kalitesi düşmeye başlar bu sebeple ne kadar kısa sürede sıkım gerçekleşirse o kadar kaliteli yağ elde edilir.
• Zeytinler kesinlikle çuvallara konup bekletilmemeli, her tarafı hava alabilen zeytin selelerine konup gideceği yere öyle taşınmalıdır.
• Zeytinler iyice yıkanmalıdır (mümkünse çift yıkama). Makinenin yıkama suyu sık sık değiştirilmelidir.
• Her partiden önce makinenin içerisinde kalan zeytin hamurları temizlenmeli ve bir sonraki sıkımın kalitesi düşürülmemelidir.
• Kırıcıdan sıcak su ve talk tozu verilmemelidir.
• Mümkünse 2 fazlı makine ve tecrübeli bir operatör kullanılmalıdır. Malaksörde ki süre gereksiz uzatılmamalıdır ve kapakları açık bırakılmamalıdır
• 27 °C nin üzerine asla çıkılmamalıdır.
• Seperatörden çıkan zeytinyağı el değmeden paslanmaz krom nikel tanklara alınmalı ve hava ile ilişiği kesilmelidir. Tankların bulunduğu yer 22 °C derece ısıyı geçmemelidir. Zeytinyağı asla ve asla plastik bidonlarda saklanmamalıdır.
• Konik şeklinde ki tanklarda ki dinlenme süresi beklenmeli, posa dibe çöktükten sonra, standartlara uygun toprak filtreden sonra da kâğıt filtreden geçirip, sadece koyu renk cam şişe veya içi laklı tenekelere konulmalıdır.
• Tanklarda ki eksilen yağ yerine nitrojen gazı basılıp kalan yağın hava ile teması kesilmelidir.
• Eve alınan zeytinyağı tenekelerin köşesi delinip yağın hava ile temasına sebebiyet verilmemeli veya şişelerin kapakları açık bırakılmamalı ve güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır.

Zeytinyağı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar


İnternette, bazı gazetelerin magazin eklerinde veya bazı firmaların pazarlama departmanları tarafından kasten veya bilgisizlik sonucunda uydurulmuş ve ortada dolaşan hiçbir bilimsel veriye dayanmayan bazı bilgiler dolaşmakta. Aşağıda bu gerçek dışı bilgileri sizinle paylaşacağım.

• En kaliteli sızma zeytinyağı taş baskı olandır:
Son dönemlerde birçok firma bu argümanı kullanmaya başlamış ve insanları sanki eski yöntemler kullanılırsa daha sağlıklı bir yağa ulaşılabileceğine inandırmaya çalışmışlardır. Oysa ki bu tamamen bir pazarlama aldatmacasıdır. Taş baskı diye bir şey yoktur ve taşların arasından yağ falan sızmaz. Zeytinin kırma işlemi kendi ekseni etrafında dönen bir taş ile yapıldığından taş kırma olarak ifade etmek daha doğru olur. Yukarıda da anlattığımız gibi bu yöntemde zeytin hamuru, sıcağa, suya, havaya ve hijyenik olmayan şartlara maruz kalır ve kusurlara çok açıktır.
• Burun Yağı – Ayak yağı- Zeytin Sütü – Gözyaşı adlı zeytinyağı çeşitleri çok zahmetle ve az üretilebilen birer şifa kaynağıdır:
Bu da tamamen bir pazarlama aldatmacası olup bu tür yağlar, yukarıda saydığımız birçok negatif duyusal kriterlere maruz kalmış, hijyenik olmayan ve içerisinde ki karasu ayrıştırılmadan satılan uydurma ürünlerdir.
• Köyden gelen ve tarla kenarlarında satılan zeytinyağları doğal ve gerçektir.:
Tamamı olmasa bile bu tür yağların büyük çoğunluğu hiçbir denetime tabi değildir, yanlış ambalajlama ile plastik kaplarda ve güneş altında uzun süre durduğundan tercih edilmemelidir.
• Zeytinyağı ile kızartma olmaz.:
Zeytinyağında buharlaşan birleşikler olması sebebiyle birçok kişi bu yanlışa düşer. Aksine kızartma zeytinyağı ile olmalıdır çünkü zeytinyağı ısıtıldığında, ayçiçek, mısırözü vb. diğer bitkisel yağlar gibi kansere sebebiyet veren trans yağlar açığa çıkarmaz. Ayrıca zeytinyağının yanma derecesi bu tür bitkisel tohum yağlarına göre daha yüksektir. Kısaca kaliteli bir zeytinyağı ile pilavda yapılır, yumurtada yapılır, kızartmada yapılır.
• Zeytinyağının asidi yüksekse acıdır.:
Yukarıda da anlattığımız gibi acılık olumlu bir kriter olup içerdiği fenoller ve oleuropein maddesinden kaynaklanır.
• Kaliteli zeytinyağını analiz etmek için tuz ruhu kullanabilirsiniz. Karışım kırmızıya dönerse zeytinyağı kalitelidir.:
Bunu anlamanın 2 yolu vardır ama tuzruhu bunlardan biri değildir. Birincisi tam teşekküllü bir laboratuvar ikincisi de duyusal analiz.
• İyi bir zeytinyağı zeytin kokmalı:
Zeytin salamura yöntemi ile yapılır, zeytinyağı zeytin kokuyorsa bu olumsuz bir kriterdir ve böyle bir yağ kusurludur.
• Zeytinyağı koyu yeşilse kalitelidir:
Zeytinyağının rengi kaliteli bir yağı ayırt etmek için bir kriter değildir. Duyusal analiz panellerinde zeytinyağının renginden olumlu ya da olumsuz etkilenmemek için koyu mavi renkte yağın rengini belli etmeyen tadım bardakları kullanılır.
• Zeytinyağı donarsa kalitelidir:
Sudan farklı olarak zeytinyağı 6-7 °C altında kristalize olup donmaya başlar ama bitkisel yağ karıştırılmış zeytinyağları da donabilir veya bazen kaliteli bir zeytinyağında da kısmı donma olabilir. Sadece donmasına bakarak kaliteli olduğunu söylemek yanıltıcı olur.

Kaliteli Bir Zeytinyağı Nasıl Seçilir ?


Kaliteli bir zeytinyağı seçmek için öncelikle bu yağın nereden geldiği, üreticinin denetlenip denetlenmediğini ve herhangi bir problem yaşanması durumunda üreticiye ulaşılıp ulaşılamadığına dikkat etmek gerekir. Bu sebeple ilk olarak dikkat etmemiz gereken şey, aldığımız ürünün bir markasının olması, üretim yeri ve üretici bilgilerinin ürünün etiketinde belirtilmesi ve yine TR ile başlayan ve Tarım ve Orman bakanlığınca verilmiş bir koda sahip olmasıdır. Bu bilgiler ilgili firmanın belirli dönemlerde denetlendiğini, bir kaydının olduğunu ve gerekmesi halinde kendilerine ulaşılabileceğini gösterir. Markanın çok meşhur olması çok önemli değildir hatta bazı büyük markalar endüstriyel çapta olacağından bazen aleyhte bile olabilir.
Eğer aradığınız direkt tüketime uygun, salatalara dökebileceğiniz ya da ekmeğinizi banabileceğiniz bir zeytinyağı ise kesinlikle Natürel Sızma Zeytinyağı tercih etmelisiniz. Hatta gerçekten besin değeri yüksek E vitamini ve antioksidan deposu soğuk sıkım natürel sızma zeytinyağını tercih etmelisiniz. Kendi damak tadınıza göre Erken hasat veya Olgun hasat tercih edebilirsiniz. Benim kişisel tercihim erken hasat olacaktır. Eğer hızlı bir zeytinyağı tüketicisi iseniz filtresiz erken hasat zeytinyağı sizin için biçilmiş kaftandır diyebilirim. Herhangi bir bölgenin yağı en kalitelidir demek çok zordur. Eğer doğru şartlarda üretilmişse her bölgenin yağı iyi olabilir bu sebeple bölgesel öneri yanlış yönlendirme olabilir.
Kesinlikle pet şişe ambalajlarda zeytinyağı tercih etmemelisiniz. Ya koyu renk cam şişe ya da içi lak kaplı tenekeler tercih etmelisiniz. Bir zeytinyağında olmazsa olmaz 3 şey gerekir, meyvemsilik, acılık ve yakıcılık. Zeytinyağını ufak bir bardağa koyup bir elinizle ağzını kapatıp diğer elinizle ovuşturup ısıtmalı ve kesik kesik koklamalı, çimen, badem, domates gibi yeşil meyveleri andıran kokular alabilmelisiniz. Sonra ufak bir yudum içmeli dilinizin üzerinde dolaştırıp yutmadan önce ağzınızın kenarlarından bir iki kez hava çekerek yutmalısınız. Eğer dilinizin kenarlarında bir acılık hissediyorsanız doğru yoldasınız. Son olarak genzini kaşındırıp öksürtme hissi veren bir zeytinyağı bulduysanız gönül rahatlığı ile alıp güvenle kullanabilirsiniz.
Zeytinyağınızın ağzını asla açık bırakmamalı aynı zamanda güneş ışığına da maruz bırakmamalısınız. Kızartma için kullanmayı düşünüyorsanız daha ekonomik olması için riviera veya sadece yemeklerde kullanacaksanız natürel birinci zeytinyağı da tercih edilebilirsiniz.

Zeytinyağının Faydaları
Her şeyden önce zeytinyağı besleyici değeri çok yüksek bir gıdadır. Yüzyıllardır birçok hastalığın tedavisinde kullanılmıştır. İçeriğinde E, A, D ve K vitaminleri, protein, yine kalsiyum, fosfor ve potasyum gibi çeşitli mineralleri barındırır. Yapılan araştırmalarda Akdeniz diyeti (zeytinyağlı yiyecekler) ile beslenen birçok ülke insanının kalp krizi ve kalp damar hastalıkları riskinin diğerlerine göre çok daha az olduğu gözlenmiştir.
Zeytinyağı kolesterolü düzenler. Damar tıkanıklığına yol açan kötü huylu (LDL) kolesterolü azaltırken, iyi huylu (HDL) kolesterolü normal seviyede tutar. İçerisinde bulunan oleuropein maddesinin damar genişleterek tansiyon düşürücü ektisinin olduğu tespit edilmiş ve kalp ritim bozukluklarını giderdiği gözlenmiştir.
Mükemmel bir antioksidan kaynağı olarak görülmelidir. Cildi yaşlanmanın etkilerinden koruyan skualen içerir. Yine E vitamini sayesinde cilt için harika bir besleyici ve canlandırıcı bir yağdır. Hem yenilerek hem de sürülerek cilde fayda sağlamaktadır. Akne tedavisi, siyah noktalar, cilt çatlakları ve kırışıklıklar için idealdir. Makyaj temizleme de kuru ciltlerde ve saç bakımında da kullanılabilir.
Sindirim sistemine olan etkisi de göz ardı edilemez. Bağırsak hareketlerini düzenler, basur ve kabızlık gibi rahatsızlıklara iyi gelir. Mide rahatsızlıklarına karşı koruyucudur. Mide asitliğini azaltarak ülser, gastrit gibi hastalıklara karşı etkili olup, safra kesesinin taş üretme riskini azaltır. Yaşlılar ve çocuklarda dahi sindirimi kolaydır.
İçerdiği vitaminler ve kalsiyum sayesinde çocukların beyin ve kemik gelişiminde etkili olduğu gibi, özellikle yaşlılarda kemik erimesine karşı da etkili bir gıda olarak tüketilebilir. Anne sütüne yakın oranda linoleik asit içerir.
Bazı tip kanserlere karşı etkili bir silahtır. Düzenli tüketimi meme kanseri, kolon kanseri, prostat kanseri ve cilt kanserlerini önler. Zeytinyağı Alzheimer riskini azalttığı gibi kan şekeri kontrolü sağlar.
Zeytinyağı ile birçok kozmetik ürünü, kremler, ağrı kesiciler, yanık merhemleri yapılmaktadır. Sağlıklı bronzlaşmak isteyenler için doğal bir güneş kremidir. Zeytinyağından üretilmiş, şampuan ve sabunlar mevcuttur.
Sağlık ve kozmetik ürünlerinin dışında, iyi bir ahşap cilası, doğal bir yağlayıcı ve bir yakıt türüdür.
Bu kadim ve benzersiz yağı evimizden ve sofralarımızdan eksik etmemeniz dileği ile sağlıklı günler dilerim.

kaynak : https://www.burakgultekin.com.tr/genel/zeytinyagi-nedir-nasil-uretilir-iyisi-nasil-anlasilir/
Instagram hesap silme – Kapatma Dondurma Nasıl Yapılır ? 2019

Merhaba arkadaşlar,

Bu yazımda instagram hesabı nasıl dondurulur , instagram hesabı nasıl silinir bunlardan bahsedeceğim. Lafı çok uzatmayacağım direkt konuya giriyorum ki istediğinizi alıp çıkabilesiniz.



Instagram dondurma Nasıl Yapılır ?

Arkadaşlar dondurma işleminden önce şu hususlara dikkat edin.

1- instagram hesabınızı dondurduğunuzda hesabınız kalıcı olarak silinmez.



2- instagram hesabınızı dondurduktan sonra giriş yaptığınızda otomatik olarak açılmış olur.

3- dondurduktan sonra tekrar açarsanız en az 1 hafta süreyle tekrar hesabı dondurmanız mümkün değildir.

4- instagram hesabınızı dondurup tekrar açtığınızda takipçiler,beğeniler,mesajlar vs hiçbir bilgi kaybolmaz , aynen geri ulaşabilirsiniz.



İlk olarak instagramın sitesine giriyoruz > https://instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

daha sonra önünüze açılacak ekrandan instagram hesabınıza giriş yapınız. giriş yaptıktan sonra önünüze bir sayfa açılacak. bu sayfadaki ilk alandan instagram hesabınızı neden kapatmak istediğinizi seçiyorsunuz. İkinci alana ise şifrenizi yeniden giriyorsunuz ve hesabımı geçici olarak kapat butonuna basıyorsunuz.(eğer ingilizce ise bu butonda yazar) ve işlem sonucunda hesabınız dondurulmuştur.

altta resimlerle gösterdim anlamazsanız oradan bakarsınız. biri Türkçe biri ingilizce için.

İnstagram Hesap Silme-Dondurma Nasıl Yapılır ?

İnstagram Hesap Silme-Dondurma Nasıl Yapılır ?



instagram Uygulamadan Hesap Dondurma Nasıl Yapılır?


arkadaşlar biliyorsunuz ki instagram sürekli güncellenen bir uygulama. önceki versiyonlarında hesap kısmında “hesabı dondur” direkt listelenirken artık listelenmiyor. bir ara kaldırılmıştı sonra tekrar geldi açıkçası bir geçerliliği yok. internette aradım taradım uygulamadan hesap dondurmayı bulamadım zaten.bunu buraya yazdım ki aramada önünüze çıkarsam bilin ki ben aradım bulamadım , sizde boş yere uygulamayla cebelleşmeyin üstteki linkten halledin.

instagram Kalıcı Olarak Hesap Silme

instagram hesabınızı kalıcı olarak silmeden önce şunları unutmayın.

1- hesabınızı geri açmanız mümkün olmayacaktır.yani takipçileriniz , mesajlarınız , fotoğraflarınız tamamen silinir.

2- aynı kullanıcı adıyla tekrar hesap açamazsınız.

şimdi silme işlemine geçelim.

ilk önce instagramın sitesine bu linkten giriyoruz > https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/accounts/remove/request/permanent/

daha sonra instagram kullanıcı adı şifremizi giriyoruz. önümüze hesap silme ekranı geliyor. bu ekrandan ilk önce hesabı neden silmek istediğimizi seçiyoruz. bunun pek bir önemi yok veri toplamak adına yapılıyor , artık sizin insafınıza kalmış doğru bilgiyi vermek. sebebi seçtikten sonra alt kısımda şifrenizi tekrar girmeniz isteniyor. daha sonra en alttaki hesabımı kalıcı olarak sil ya da delete account butonuna basarak silme işlemini tamamlıyorsunuz.

aşağıda anlamayan için resimli gösterdim.
İnstagram Hesap Silme-Dondurma Nasıl Yapılır ?

İnstagram Hesap Silme-Dondurma Nasıl Yapılır ?


instagram uygulamadan hesap silme nasıl yapılır ?

arkadaşlar biliyorsunuz ki instagram sürekli güncellenen bir uygulama. önceki versiyonlarında hesap kısmında “hesabı sil” direkt listelenirken artık listelenmiyor. bir ara kaldırılmıştı sonra tekrar geldi açıkçası bir geçerliliği yok. internette aradım taradım uygulamadan hesap silmeyi bulamadım zaten.bunu buraya yazdım ki aramada önünüze çıkarsam bilin ki ben aradım bulamadım , sizde boş yere uygulamayla cebelleşmeyin üstteki linkten halledin.

umarım yardımcı olabilmişimdir , anlamadığınız bir nokta olursa yorumlarda belirtebilirsiniz.


Nalbur-Hırdavatçı Ne Satar ?
Merhaba arkadaşlar, bu yazıda nalbur-hırdavatçılıkla uğraşan esnafın hangi ürünleri sattığından veya satması gerektiğinden bahsedeceğiz. Öncelikle konu hakkında bilginiz yoksa ilk önce >>> Nalbur-Hırdavat Ne Demek ? <<<< yazımızı okumanızı öneririm.



Bilgi sahibi olduğunuzu varsayarak devam ediyorum. Hırdavat sektörü çok geniş bir sektör arkadaşlar. Bu yüzden şanslı olduğunuzu varsayabilirim çünkü insanlar sektörünüzle direkt olarak alakalı olmayan şeyleri bile direkt sizinle bağdaştırabilir. Halk gözünde hurdacılık gibi görülmesinin belki de tek faydası budur :)



Şimdi ürünlerden bahsetmeye geçelim. Detaylı ürün listesi arıyorsanız >>> Nalbur-Hırdavat Malzeme İsimleri Listesi <<< yazısını okuyabilirsiniz. Burada biraz daha genel bahsedeceğim.

Nalburda Satılan Malzemeler
Sanayiide Kullanılabilecek Her Türlü Makina
Arkadaşlar sanayii üzerinde kullanılabilecek taşınabilir* makinaların hepsini getirip satabilirsiniz. Bunları tutacak depo

nuz yoksa deposu olan biriyle anlaşıp stok tutmadan aracı şeklinde ürün bile satabilirsiniz. Makina ne kadar büyük olursa o kadar kar oranı yüksek olur.

Onun dışında daire testere,şerit testere , diğer testere çeşitleri , aşındırıcılar vs. bu kategori altında temin edebileceğiniz ürünlerden sayılabilir.



Her Türlü El Aleti
Aslında bu kısma çok değinmeye gerek yok çünkü el aletleri saymakla bitmez. Her çeşit pense,matkap ucu,tornavida,çekiç,balyoz,matkap,cımbız,kargaburun,silikon tabancaları,büyüteçler,proskitler vs. her türlü ürünü satabilirsiniz.

Eğer hedef kitleniz daha çok yerel halksa yani bu işi profesyonel yapan insanlardan ziyade amacınız evlere girmekse bir tamir çantasını doldurabilecek malzemelere ağırlık verin.



İdeal bir tamir çantasında neler bulunur derseniz ;

Farklı boyutlarda büyük ve küçük anahtarlar
Farklı uçlara ve boyutlara sahip tornavidalar
Cırcır ve cırcır vidası
L ucu
Boru anahtarı
Pense
Çekiç
Farklı boyutlarda ve uçlarda vida,çivi
Metre
Kontrol kalemi
Fener
Yan keski
Kargaburun


Tüm bunların yanında otomotiv malzemeleri, inşaat malzemeleri, elektrik malzemeleri, el aletleri, elektrikli takımlar ve aksesuarlar, hırdavat, ev dekorasyonu ürünleri, ev eşyaları, bahçe aletleri, kereste, boya/boya malzemeleri, su tesisatı/ısıtma/soğutma ürünleri, spor eşyaları ve daha fazlası satabilirsiniz.

Aklıma gelenler bunlar eğer unuttuğum bir şey varsa yorum atarak tamamlarsanız sevinirim.


Nasıl Hırdavat Dükkanı Açabilirim ? - Nalbur-Hırdavat Dükkanı Açmak İçin Neler Gereklidir ? adlı yazımızı okumak istiyorsanız yazının üstüne basarak okuyabilirsiniz.


Nalbur-Hırdavat işinde para var mı ? kar marjı nedir ? diye merak ediyorsanız , yazının üstüne basarak okuyabilirsiniz.


kaynak : https://nalburhirdavat.blogspot.com/2018/11/nalbur-hrdavatc-ne-satar.html


Merhabalar arkadaşlar, bu yazıda hırdavat - nalbur dükkanı açmak isteyenler bunu nasıl yapabileceğinden bahsedeceğim.

Nalbur dükkanını kaç para açacağınızı arıyorsanız onu detaylı bir şekilde >>>> Nalbur-Hırdavatçı Dükkanı Açmak Kaç Para Mal Olur ? <<<< yandaki yazıdan detaylı bir şekilde okuyabilirsiniz. Bu yazıda sadece resmi prosedürden bahsedeceğim.

Öncelikle bu belgeler her il ve her belediyeye göre değişmektedir. Ama %90 ' lık doğruluk payı vardır diyebilirim , belki ekstra belgeler çıkabilir.


Nalbur Dükkanı Açmak İstiyorum Diyenler
Nalbur Açmak İçin Gerekli Belgeler
Nüfus kağıdı,tapu ve vergi levhası fotokopisi
2 adet fotoğraf
İkametgah
Dükkanınız kiralıksa kira kontratı , size aitse tapu
Esnaf veya ticaret odası kaydınızın fotokopisi
Sigorta veya bağkur belgeniz eğer emekli iseniz emeklilik cüzdanı fotokopisi
Aynı iş yerine ait iş yeri açma ruhsatı varsa onu belediyeye geri vermeniz gerekiyor. Bu olmadan aynı iş yerine izin verilmez , bu maddeye dikkat edin.
İtfaiyeden "Yangın Önlemi Alınmıştır." belgesi almanız gerekli
Sabıka kaydı
İmza sirküleri
Siz yine de belediyenize gidip belgelerin hepsini kontrol edin. Eğer nalbur - hırdavat işinde para var mı diye merak ediyorsanız >>>Nalbur-Hırdavat İşinde Para Var Mı ? <<< yandaki yazımızı okuyabilirsiniz.

kaynak : https://nalburhirdavat.blogspot.com/2018/11/hrdavat-nalbur-dukkan-nasl-aclr.html

Nalbur- Hırdavat İşinde Para Var Mı ?
Merhabalar, bu yazıda nalbur - hırdavat işinde para var mı ? kar marjı ne kadar ? iyi kazandırıyor mu ? gibi soruları cevaplayacağız.
Öncelikle bu yazının uzun ömürlü olabilmesi için mevcut dolar kurundan biraz bağımsız konuşacağım. Şu an dolar kuru alttaki 5,36. Yarın bir gün Allah göstermesin 7-8 olursa "yav kardeşim dolar bilmem kaç olmuş ne karı ne parası benim şurada nalburum var sinek avlıyoruz" vs. yazmayın.

Neyse şimdi hızlı hızlı soruları cevaplandırmaya başlayalım.
Hırdavat işinde para var mı ? Var arkadaşlar. Ama nasıl var ? Öncelikle bu işe girmeden önce piyasayı çok iyi araştırmalısınız. İlk önce bulunduğunuz ildeki tedarikçileri araştırın. Hiç alışveriş yapmayacak bile olsanız hepsi
nden bir şekilde fiyat ve stok bilgisi edinin.Bunun size şöyle faydaları olabilir ;

1-Fiyatlar konusunda iyi/kötü bilgi edinmenizi sağlar.
2-Bulunduğunuz ildeki mevcut ürün çeşitliliği nedir bunu görürsünüz.
3-Bazen müşterilerinizin acil tedarik talepleri olabilir il dışında bir firmadan gün içinde alamadığınız ürünü il içindeki bir firmadan alıp/ alamama şansınız olduğunu bilerek hareket edersiniz.

Hırdavat işinde çok fazla ürün olsa da genelde bulunduğunuz çevreye göre belirli başlı ürünleri çok fazla satarsınız. Pareto prensibi her işte olduğu gibi hırdavat sektöründe de geçerlidir. Ürünlerinizin %20 ' lik bir kısmı karınızın %80 'lik bir kısmını oluşturur. Ne tarz ürünler satacağınız konusuna burada çok fazla girmeyeceğim. O detayları istiyorsanız >>>> Nalbur-Hırdavatçıda Satılan Malzemeler Nelerdir [Detaylı] ? <<<< yandaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Evet şimdi geldik dükkanı açmak için uygun lokasyon belirlemeye. Unutmayın dükkanı açmak bir işin en kolay kısmıdır. İşin en zor kısmı bulunduğun şartları , ortamı analiz etmektir. Tabii ki bunlar başarılı olmak isteyen ve işini şansa bırakmak istemeyenlerin uyması gereken kurallardır.
İlk önce dükkanı açmak istediğiniz muhitte eğer sizle benzer ya da aynı işi yapanlar varsa gidin mekanlarını inceleyin. Konuşabiliyorsanız gidin konuşun yaptıkları iş hakkında ve durumları hakkında bilgi edinin. Daha sonra etrafınızdaki okul,hastane,demirci,tamirci,mobilyacı,tesisatçı gibi işinize yarayabilecek ya da kritik olan işletmeleri listeleyin. Kendinize göre bir değerlendirme yapın ve buna göre hareket edin. Yakın çevrenize neler satabileceğiniz az çok bu analiz sonucu ortaya çıkacaktır. Bunu okuyunca "Nalbur ne satar ? " diye düşündüyseniz çok detaya girmeden >>>> Nalbur - Hırdavatçı Ne Satar ? <<<< yandaki makalemizi okuyabilirsiniz.

Bütün piyasayı öğrendiğiniz olay tamam şimdi bir diğer önemli konu dükkan seçimi. Arkadaşlar nalbur-hırdavat sektöründe müşteriye ne kadar mal gösterirseniz o kadar satış yaparsınız. Bir nevi bakkal gibi düşünün. Dizayn konusunda ürünleri birbiri ile alakalı dizmek çok önemlidir. Ürünleri öyle bir dizin ki müşteri ihtiyacının olduğu ama unuttuğu ürünü dizilişiniz sayesinde hatırlayabilsin. Bütün bunlar için dükkanınızı da büyük seçmelisiniz. Bu küçük dükkanda iş yapamazsınız manasına gelmiyor tabii ki. İnsanların herhangi bir alternatifi yoksa , çevreniz çok genişse ya da düşük fiyata ürün satabiliyorsanız isterseniz kutu kadar dükkan tutun hiç önemi yok. Ama ben bu yazıyı okuma potansiyeli olacak kişilerin bu vasıflardan bir yada bir kaçında sıkıntı yaşayacağını düşündüğüm için bu şekilde bahsediyorum.

Tüm bu aşamaları başarılı bir şekilde geçtikten sonra elinizde para da varsa zaten bu işi yürütebilirsiniz. Eğer doğru analizi yapmayı başarırsanız Nalburlukta veya hırdavat sektöründe kesinlikle para VAR'dır. Aksini söyleyen nalburdur :) Bütün analizi yaptınız tamam kardeşim ben bu nalburu açacağım ama bana kaça mal olacak diye düşünüyorsanız >>>> Nalbur-Hırdavatçı Dükkanı Açma Maliyeti Nedir ? <<<< bu makalemizi okuyun , kafanızdaki soruları cevaplandıracaktır.

Umarım faydalı olmuştur. Eksik ya da hatalı gördüğünüz kısımları yorumlara yazmaktan çekinmeyin. Özellikle bu işte para yok sakın girmeyin diyecek hırdavatçı arkadaşları bekliyorum.


kaynak : https://nalburhirdavat.blogspot.com/2018/11/nalbur-hrdavat-isinde-para-var-m.html

Nalbur - Hırdavat Ne Demek ?

Merhaba arkadaşlar, nalburluk ve hırdavatçılık ile ilgili her türlü bilginin bulunacağı blogumuzun ilk yazısında bunların ne olduğundan bahsetmek istedim.

Nalbur Ne Demek ? - Nalbur Ne İş Yapar ?
Nalbur eski zamanlarda atların ayağına takılan nalları yapan ustaya verilen bir isimdi fakat bu anlam zamanla deforme olmuştur. Günümüzde kullanılan anlamı ; İnşaat malzemesi,boya,tesisat malzemeleri vs. yapı işlerinde ku
llanılan bütün malzemelerin satıldığı dükkan veya bu işleri yapan kimseye verilen isimdir.

Hırdavat Ne Demek ? Hırdavatçı Ne İş Yapar ?
Hırdavat kelime anlamı olarak TDK'da "Kilit, tel, çivi vb. metal eşya" olarak geçmektedir. Hırdavatçı halk arasında bilinen nalbur ile aynı eşyaları(İnşaat malzemesi,boya,tesisat malzemeleri vs.) satan kişi. Tek farkı nalbur hem meslek adı hem kişiyi hem de dükkanı niteleyebilirken hırdavat işi yapıp çok para :) kazanana hırdavatçı , iş yapılan dükkana da hırdavatçı denir. Hırdavat işinde para var mı ? Kar marjı nedir diye merak ediyorsanız >>>> Hırdavat-Nalbur İşinde Kar Marjı Nedir ? <<<< ok işaretlerinin gösterdiği yazıyı kesinlikle okumanızı tavsiye ederim.

Nalbur - Hırdavat iş yapmak isteyip nelerin gerekli olduğunu veya dükkanın nasıl açılacağını bilmiyorsanız ; >>> Hırdavat-Nalbur Dükkanı Nasıl Açılır ? <<<< bu yazımızı okuyabilirsiniz.


Umarım yardımcı olmuştur.

kaynak : https://nalburhirdavat.blogspot.com/2018/11/nalbur-hrdavat-ne-demek.html
Sorunsuz İnstagram Api Nasıl Alınır ?
Merhaba arkadaşlar,

İnstagram API ‘si almak için dün akşamdan beri cebelleşiyorum. Ama sürekli aşağıdaki hatayı alıyordum. Çok can sıkıcı hale gelmişti , en sonunda bir adet chrome eklentisiyle sorunu çözmeyi başardım.

quote:

Sınama çözümü doğru değildi. Lütfen tekrar dene.

Submission error: please fill out all required fields.


Öncelikle instagram hesabınıza giriş yapın vehttps://www.instagram.com/developer/clients/manage/ şu urlye girin. Sağ üstten Register New Client butonuna basın.

Eğer önünüze bu tarz captcha olmayan bir ekran geliyorsa eklentiyi yüklemeden client alamayacak ve yukarıdaki hata ile saatlerce cebelleşeceksiniz. Bu makaleyi okuyorsanız şanslısınız çünkü çözümü için uğraşmanıza gerek kalmayacak 🙂

Google Chrome mağazasında olan Disable Content-Security-Policy
eklentisini indirmeniz gerecek . Hemen yandaki linkten sayfasına gidebilirsiniz : https://chrome.google.com/webstore/detail/disable-content-security/ieelmcmcagommplceebfedjlakkhpden?hl=tr. Yandex’te çalışmıyor haberiniz olsun.

Eklentiyi yüklediniz kurdunuz. Kırmızı alanla işaretlediğim şekilde pasif gözüktüğünde eklenti pasif demektir. Eklentiyi aktifleştirdiğinizde captcha gözükecektir.

O işaretlenen alanın üstüne bir kere tıklayıp eklentiyi aktif ettikten sonra sayfayı yenileyin. Ve form sağlıklı bir şekilde önünüze gelecektir. Alttaki resimdeki göründüğü gibi doldurup apinizi alabilirsiniz.

Kırmızı ile bahsettiğim alanda nerede çalışma yapacaksanız o urlyi vermelisiniz. Bu URL sizin kullanıcıdan erişim için izin isteyip daha sonra izni alıp yönleneceği URL’dir. Doğru yazmanızı öneririm.

Umarım işinize yarar.



kaynak : https://www.burakgultekin.com.tr/instagram/sorunsuz-instagram-api-nasil-alinir/
Hakkında
Konum: Bursa, Nilüfer
Forum İmzası:
trendyol kaydedilme satılır
Forum İkinci El İmzası:
trendyol kaydedilme satılır
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Mesaj Sayısı: 13
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 26
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 55.497 (Bu ay: 1.508)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 5 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.