Yapay Zeka SEO Uyumlu – AIO (AI Overview) Uyumlu 30 Siteden Tanıtım Yazısı
Google’da sadece sıralama almak artık yetmiyor. Kullanıcılar cevapları giderek daha fazla Google AI Overview (AIO) ve yapay zeka özetlerinden görüyor. İşte tam bu noktada, markanızın dijital görünürlüğünü güçlendirmek için Yapay Zeka destekli, SEO uyumlu ve AIO uyumlu tanıtım yazıları ile 30 farklı sitede güçlü bir içerik ağı kuruyoruz.
Bu hizmet; markanızı doğru anlatan, arama niyeti odaklı, net ve güven veren içeriklerin hazırlanması ve 30 sitede yayınlanması sürecini kapsar. İçerikler yapay zeka ile hızlı üretilir; ardından okunabilirlik, tutarlılık ve SEO-AIO kriterlerine göre düzenlenerek yayına alınır.
AIO Uyumlu İçerik Nedir?
AIO uyumlu içerik; yapay zekanın kolayca anlayıp özetleyebileceği şekilde:
kısa, net ve bilgi odaklı yazılır,
sorulara doğrudan cevap verir,
başlık ve alt başlıklarla tarama kolaylığı sağlar,
madde işaretleriyle özetlenebilir yapı sunar,
güven veren anlatımla otorite sinyali oluşturur.
Bu sayede içerikleriniz; hem klasik SEO’da sıralama potansiyeli taşır hem de AI Overview gibi özet alanlarında görünme şansını artırır.

Bu Hizmet Size Ne Kazandırır?
Google görünürlüğü: SEO + AIO uyumlu metin kurgusu
Marka güveni: 30 farklı sitede yaygın görünürlük
Organik trafik: Tanıtım yazılarından web sitenize yönlendirme
Dijital otorite: Daha güçlü marka sinyalleri ve içerik ağı
Zaman tasarrufu: İçerik ve yayın süreçleri tek elden yönetim
Paket İçeriği
✅ 30 Sitede Yayın
✅ Yapay zeka destekli üretim + editör düzenlemesi
✅ SEO uyumlu başlıklar, meta mantığına uygun yapı
✅ AIO uyumlu soru-cevap blokları ve özetlenebilir format
✅ Anahtar kelime ve arama niyeti odaklı içerik kurgusu
✅ Yayın linkleri ile teslim / raporlama
İçerikler Nasıl Hazırlanır?
Sektörünüz ve hedefleriniz alınır
Anahtar kelime ve arama niyeti taslağı oluşturulur
Yapay zeka ile içerik üretilir, ardından düzenlenir
30 sitede yayın planı uygulanır
Yayın linkleri ile teslim edilir
Kimler İçin Uygun?
Yeni marka / girişim / KOBİ’ler
Yerel işletmeler (klinik, restoran, servis vb.)
E-ticaret siteleri
Hizmet sektörleri (emlak, hukuk, danışmanlık, eğitim vb.)
Kurumsal görünürlüğünü artırmak isteyen herkes
Keçiören Pimapen Tamiri
Keçiören Pimapen Tamiri & PVC Sineklik Çözümleri
Keçiören’de ev ve iş yerleriniz için pimapen (PVC) tamiri, pencere-kapı ayarı, kilit/kol değişimi ve sineklik imalat-montaj hizmetlerini hızlı ve güvenilir şekilde sunuyoruz. Amacımız net: sızdırmaz, sorunsuz çalışan kapı-pencereler ve yaz-kış konforlu yaşam alanları.
Neler Yapıyoruz?
Pimapen Tamiri & Tadilat
- Pencere/kapı ayar işlemleri (sürtme, zor kapanma, kanat sarkması)
- Kilit – kol – ispanyolet (mekanizma) değişimi
- Hava/su sızdırma problemlerine yönelik kontrol ve çözüm
- Arıza tespitine göre tamir veya parça değişimi (gereksiz işlem yok)
Sineklik İmalat & Montaj
- Katlanır (pileli), stor, manyetik sineklik seçenekleri
- Ölçüye özel üretim, temiz montaj
- Dayanıklı malzeme ile uzun ömürlü kullanım
Neden Bizi Tercih Etmelisiniz?
- Yerinde keşif ve doğru tespit: Sorunun kaynağını görmeden “tahmini işlem” yapmayız.
- Şeffaf fiyatlandırma: İşleme başlamadan önce yapılacak işlemi ve maliyeti netleştiririz.
- Hızlı servis: Keçiören’de birçok işlem aynı gün içinde çözülebilir (uygunluk ve parça durumuna göre).
- Garantili yaklaşım: Tamir ve montaj sonrası işlev testleri (kapanma, kilit, sızdırmazlık) ile teslim ederiz.
Keçiören’de Pimapen Tamiri İçin Bize Ulaşın
Pimapen tamiri, kapı/pencere ayarı, kilit değişimi veya sineklik montajı için bize yazın/arayın; ücretsiz keşif ve fiyat teklifi ile destek olalım.
Telefon: 0534 377 50 02
E-posta: info@keciorenpvcsineklik.com.tr
Yeni Nesil Yapay Zeka SEO Paketleri (AIO • GEO • AEO)
Google’da sıralama almak artık tek hedef değil. ChatGPT, Gemini, Copilot ve Google AI Overviews gibi üretken sistemlerde kaynak olarak görünmek, markanızın yeni “organik trafiği” haline geldi. Biz, içerik + teknik altyapı + dağıtım stratejisini birlikte kurarak markanızı bu yeni düzene hazırlarız.
Yapay Zeka SEO Nedir?
Yapay Zeka SEO, klasik arama motoru optimizasyonunun evrim geçirmiş halidir. Artık SEO yalnızca Google’da üst sıralara çıkmakla sınırlı değil. ChatGPT, Gemini, Copilot gibi yapay zekâ destekli sistemler; kullanıcıların sorularına doğrudan cevap üretir ve içerikleri kaynak olarak referans gösterebilir. Yapay Zeka SEO, markanızın bu yeni dijital düzende doğru şekilde anlaşılmasını, alıntılanmasını ve önerilmesini sağlayan stratejik bir optimizasyon sürecidir.
GEO ve AEO ile AI Cevaplarında Görünür Olun
GEO Nedir? (Generative Engine Optimization)
GEO ChatGPT ve Google AI Overviews gibi üreten yapay zekâ sistemlerinde, markanızın/içeriğinizin daha görünür olmasını ve kaynak olarak daha fazla alıntılanmasını hedefleyen içerik + dağıtım optimizasyonudur. Kısaca: “arama motoru sıralaması”ndan çok, “AI cevaplarında yer alma ve referans verilme”yi optimize eder.
AEO Nedir? (Answer Engine Optimization)
AEO; Featured Snippet, sesli asistanlar ve AI özetleri gibi cevap odaklı sistemlerin soruya doğrudan yanıt üretmesini kolaylaştırmak için içeriği soru-cevap formatına, net tanımlara ve yapılandırılmış veriye göre optimize etme yaklaşımıdır. Kısaca: “kullanıcının sorusuna en hızlı ve en net cevabı” vermeye uygun içerik üretmektir.

Başlangıç Paketi — 5000 TL
AI görünürlüğüne giriş seviyesi, teknik + temel dağıtım.
Teslimatlar:
- 40 adet DA 99–84 NF/DF karışık profil backlink
- 8 firma rehberi / blog sitesinde tanıtım yazısı + backlink
- 5 haber sitesinde tanıtım yazısı (marka sinyalleri)
- 2 Medium tanıtım yazısı + backlink
- 1 YouTube AI seslendirme tanıtım + backlink
- 1 Reddit tanıtım yazısı
- 1 LinkedIn tanıtım yazısı
- 1 Quora tanıtım yazısı
- 4 adet yapay zeka SEO uyumlu makale + schema kodları
Kime uygun?
Yeni başlayanlar, marka görünürlüğünü hızlıca artırmak isteyenler.
Güçlendirme Paketi — 8000 TL
Daha yüksek görünürlük ve daha güçlü içerik/dağıtım dengesi.
Teslimatlar:
- 50 adet DA 99–84 NF/DF karışık profil backlink
- 15 firma rehberi / blog sitesinde tanıtım yazısı + backlink
- 10 haber sitesinde tanıtım yazısı (marka sinyalleri)
- 4 Medium tanıtım yazısı + backlink
- 2 YouTube AI seslendirme tanıtım + backlink
- 2 Reddit tanıtım yazısı
- 2 LinkedIn tanıtım yazısı
- 2 Quora tanıtım yazısı
- 8 adet yapay zeka SEO uyumlu makale + schema kodları
Kime uygun?
Sektöründe rekabet artmış markalar, otoriteyi hızla güçlendirmek isteyenler.
Otorite Paketi — 10.000 TL
Marka otoritesi ve AI kaynak görünürlüğü odaklı geniş kapsam.
Teslimatlar:
- 60 adet DA 99–84 NF/DF karışık profil backlink
- 22 firma rehberi / blog sitesinde tanıtım yazısı + backlink
- 15 haber sitesinde tanıtım yazısı (marka sinyalleri)
- 6 Medium tanıtım yazısı + backlink
- 3 YouTube AI seslendirme tanıtım + backlink
- 3 Reddit tanıtım yazısı
- 3 LinkedIn tanıtım yazısı
- 3 Quora tanıtım yazısı
- 12 adet yapay zeka SEO uyumlu makale + schema kodları
Kime uygun?
Büyüme aşamasındaki markalar, “AI’da görünürlük + güven” isteyenler.
Hakimiyet Paketi — 12.000 TL
En yüksek kapsam: daha fazla içerik, daha fazla dağıtım, daha fazla kaynak sinyali.
Teslimatlar:
- 60 adet DA 99–84 NF/DF karışık profil backlink
- 30 firma rehberi / blog sitesinde tanıtım yazısı + backlink
- 20 haber sitesinde tanıtım yazısı (marka sinyalleri)
- 8 Medium tanıtım yazısı + backlink
- 4 YouTube AI seslendirme tanıtım + backlink
- 4 Reddit tanıtım yazısı
- 4 LinkedIn tanıtım yazısı
- 4 Quora tanıtım yazısı
- 15 adet yapay zeka SEO uyumlu makale + schema kodları
Kime uygun?
Rekabetin sert olduğu sektörler ve “pazar liderliği” hedefleyen markalar.
Ücretsiz Firma Rehberleri
Firma rehberi, farklı sektörlerdeki işletmelerin temel bilgilerini (firma adı, hizmet alanı, adres, telefon, çalışma saatleri ve açıklama metni gibi) tek bir yerde toplayan dijital/klasik dizin sistemidir. İnsanlar acil bir ihtiyaçta ya da fiyat/alternatif karşılaştırması yapmak istediğinde ilk olarak bu tür listelere bakar. Bu yüzden firma rehberleri, özellikle yerel müşteri hedefleyen işletmeler için “bulunabilirlik” sağlayan önemli bir kanaldır. Web sitesi olmayan firmalar için ise rehber kaydı, internet üzerindeki en görünür kurumsal kimliklerden biri hâline gelir.
Bu noktada tanıtım yazısının önemi çok büyüktür. Çünkü kullanıcılar genellikle uzun uzun okumaz; birkaç cümlede firmanın ne sunduğunu, hangi konuda uzman olduğunu ve neden tercih edilmesi gerektiğini anlamak ister. İyi yazılmış bir tanıtım; firmanın hizmet kapsamını netleştirir, güven oluşturur ve iletişime geçme ihtimalini artırır. Aynı zamanda rehberlerde benzer firmalar yan yana listelendiği için, özgün bir açıklama metni sizi rakiplerden ayıran en pratik unsurdur. Kısacası tanıtım metni, rehber sayfanızın “satış temsilcisi” gibi çalışır.
Firma rehberlerinin faydaları; yeni müşteri talepleri oluşturmak, marka bilinirliğini artırmak, yerel aramalarda daha kolay bulunmak ve iletişim bilgilerinin doğru şekilde yayılmasını sağlamaktır. Birçok kişi rehber sayfasındaki telefon numarası veya adres üzerinden doğrudan arama yapar ya da yol tarifi alır. Bu nedenle rehber kaydınızı güncel tutmak ve tanıtım metnini hedef kitlenize uygun anahtar kelimelerle hazırlamak, daha fazla dönüş almanın en etkili yollarından biridir.
- İşletmeKaydet
- Ücretsiz firma rehberi kaydı oluşturabileceğiniz, işletme bilgilerinizi görünür kılmaya yardımcı bir rehber platformudur. Firma iletişim ve temel bilgilerinin listelenmesine olanak sağlar.
- Site:
- YerelFirma
- Yerel işletmelerin ücretsiz şekilde listelenebildiği bir firma rehberi altyapısı sunar. Firmaların kategori ve iletişim bilgileriyle bulunabilirliğini artırmayı hedefler.
- Site:
- FirmaBulurum
- Firmaların ücretsiz tanıtım girişi yapabildiği, arama odaklı bir firma rehberidir. İşletme bilgilerini tek sayfada derleyerek erişimi kolaylaştırır.
- Site:
- BuFirma
- Ücretsiz firma ekleme ve listeleme mantığıyla çalışan bir işletme rehberi platformudur. Firma bilgilerini düzenli şekilde sunarak hızlı erişim sağlar.
- Site:
- FirmaAlemi
- Firmaların ücretsiz şekilde rehbere eklenebildiği, kategori bazlı arama sunan bir dizin yapısıdır. İşletme görünürlüğünü artırmaya yardımcı olur.
- Site:
- HizliFirma
- Ücretsiz firma kaydı ve temel işletme bilgilerinin yayımlanabildiği hızlı listeleme platformudur. Arama ve kategori yapısıyla bulunmayı kolaylaştırır.
- Site:
- FasonRehberi
- İşletmelerin ücretsiz tanıtım bilgileriyle yer alabileceği bir firma rehberi sitesidir. Kategori bazlı listeleme ile erişilebilirliği destekler.
- Site:
- FirmaGir
- Ücretsiz firma ekleme mantığıyla çalışan, işletmelerin iletişim bilgilerini ve temel tanıtımını sunan bir rehber platformudur. Firma sayfalarıyla görünürlüğü güçlendirir.
- Site:
- KonumKaydet
- Ücretsiz firma kaydı ve işletme konum/iletişim bilgilerinin listelenmesine odaklanan bir rehber sistemidir. Firma bilgilerini tek yerde toplar.
- Site:
- TekFirma
- Firmaların ücretsiz olarak tanıtım sayfası oluşturabildiği bir işletme rehberidir. Kategori ve arama yapısı ile kullanıcıların firmaya ulaşmasını kolaylaştırır.
- Site:
- KobiKaydet
- KOBİ’lerin ücretsiz şekilde rehbere eklenebildiği, firma bilgilerini düzenli sunan bir dizin platformudur. İşletme görünürlüğünü artırmayı hedefler.
- Site:
- SirketKaydet
- Şirketlerin ücretsiz firma rehberi kaydı yapabildiği, temel tanıtım ve iletişim bilgilerini yayımlayan bir platformdur. Listeleme ile erişimi kolaylaştırır.
- Site:
- FirmaKarti
- Firmaların ücretsiz olarak rehbere eklenip “firma kartı” mantığıyla bilgilerinin gösterilebildiği bir dizindir. Tanıtım ve iletişim bilgilerine hızlı erişim sağlar.
- Site:
- FirmaKunye
- Ücretsiz firma rehberi kaydı yaparak işletme künyesi/temel bilgilerinin listelenebildiği bir platformdur. Firma bilgilerini düzenli ve erişilebilir sunar.
- Site:
- FirmaSEO
- Firmaların ücretsiz listeleme ile dijital görünürlüğünü desteklemeye odaklanan bir firma rehberidir. Firma sayfalarıyla arama sonuçlarında bulunabilirliği artırmayı amaçlar.
- Site:
- FirmaRehberiEkle
- Ücretsiz firma rehberi kaydı oluşturabileceğiniz, işletme bilgilerinizi listeleyen bir platformdur. Kategori bazlı aramalarla erişimi kolaylaştırır.
- Site:
- FirmaOfisi
- Firmaların ücretsiz şekilde rehbere eklenebildiği, tanıtım ve iletişim bilgilerini tek sayfada sunan bir işletme dizinidir. Kullanıcıların hızlı ulaşmasını sağlar.
- Site:
- FirmaGetir
- Ücretsiz firma ekleme imkânı sunan, işletme bilgilerini listeleyen bir firma rehberi platformudur. Kategori ve arama yapısıyla keşfedilebilirliği artırır.
- Site:
- LiderFirma
- Firmaların ücretsiz tanıtım bilgileriyle listelenebildiği bir firma rehberi sitesidir. Firma sayfalarıyla iletişim ve temel bilgiler düzenli şekilde sunulur.
- Site:
- AdresFirma
- Ücretsiz firma kaydı ile işletme adres ve iletişim bilgilerini yayımlamaya odaklanan bir rehberdir. Firma bilgilerini kolay erişilebilir hale getirir.
- Site:
- FirmaDizin
- İşletmelerin ücretsiz olarak dizine eklenebildiği, kategori bazlı listeleme sunan bir firma rehberi altyapısıdır. Firma görünürlüğünü destekler.
- Site:
- SanalFirmaRehberi
- Ücretsiz firma rehberi kaydı oluşturup işletme bilgilerini çevrimiçi listeleyebileceğiniz bir platformdur. Arama ve kategori mantığı ile erişimi kolaylaştırır.
- Site:
- TCFirmaRehberi
- Firmaların ücretsiz şekilde tanıtım ve iletişim bilgileriyle yer alabildiği bir firma rehberi sitesidir. Düzenli listeleme yapısıyla bulunabilirliği artırır.
- Site:
- VipFirmaRehberi
- Ücretsiz firma ekleme ve işletme bilgilerini listeleme imkânı sunan bir firma rehberidir. Kategori bazlı yapı ile kullanıcıların firmaya ulaşmasını kolaylaştırır.
- Site:
- Rehberİlan
- Firmaların ücretsiz olarak rehbere eklenerek temel bilgilerinin yayınlanabildiği bir dizin platformudur. İşletme tanıtımını sade ve hızlı biçimde sunar.
- Site:
- FirmaRehberiBul
- Ücretsiz firma rehberi kaydı oluşturabileceğiniz, firma bilgilerini arama odaklı şekilde listeleyen bir platformdur. İşletmelerin görünürlüğünü destekler.
- Site:
- TelRehberi
- Ücretsiz firma listeleriyle işletmelerin iletişim bilgilerinin erişilebilir olmasını amaçlayan bir rehber altyapısıdır. Kategori/arama ile firmaya ulaşımı kolaylaştırır.
- Site:
- UlusalFirmaRehberi
- Firmaların ücretsiz olarak ulusal çapta listelenebildiği bir firma rehberi platformudur. İşletme bilgilerini düzenli sunarak erişimi artırmayı hedefler.
- Site:
- SirketData
- Ücretsiz firma rehberi mantığıyla şirket/firma bilgilerinin listelenebildiği bir dizin yapısı sunar. Temel bilgilerin tek noktada görüntülenmesine yardımcı olur.
- Site:
- SirketMagazin
- Firmaların ücretsiz şekilde rehbere eklenerek temel tanıtım bilgilerinin paylaşılabildiği bir platformdur. Listeleme yapısı ile bulunabilirliği destekler.
- Site:
firma rehberi bul - firma rehberi - firma ekle
rehber ilan - firma rehberi - firma rehberleri - firma ekle
firma rehberi - ücretsiz firma kaydet - firma bulurum
ücretsiz firma rehberi - firma gir - firma rehberi
yerel firma - firma rehberi - firma ekle
firma tel rehberi - firma telefonları - firma rehberi
firma rehberi ekle - firma ekle - firmalar
şirket magazin - şirket rehberi - şirket ekle
hızlı firma - firma rehberi - firma ekle
firma ekle - şirket rehberi - firma kayıt rehberi
firma rehberi - firma ekle - firma alemi
bu firma - firma rehberi - firma ekle
ticari firma rehberi - firma ekle - firma kaydet
firma ekle - firma rehberi - fason rehberi
şirket data - şirket rehberi - şirket ekle
sanal firma rehberi - firma ekle
ulusal firma rehberi - firma ekle - firma kaydet
vip firma rehberi - vip firma ekle - firma kayıtGeo ve Aeo Hizmeti
Dijital dünyada arama alışkanlıkları hızla değişiyor. Artık kullanıcılar sadece Google’da arama yapmakla kalmıyor; ChatGPT, Gemini, Copilot gibi yapay zeka sistemlerinden doğrudan cevap alıyor.
Bu değişimle birlikte SEO kavramı da evrim geçirdi. İşte bu noktada GEO (Generative Engine Optimization) ve AEO (Answer Engine Optimization) devreye giriyor.
GEO (Generative Engine Optimization) Nedir?
GEO, üretken yapay zekâ sistemlerinde (ChatGPT, Gemini vb.) markanızın, içeriğinizin veya web sitenizin referans olarak kullanılmasını hedefleyen optimizasyon çalışmalarını kapsar.
Yani amaç yalnızca Google’da sıralama almak değil, yapay zekâ cevap üretirken güvenilir kaynak olarak gösterilmektir.
GEO Neleri Kapsar?
- Semantik ve bağlamsal içerik üretimi
- Konu otoritesi oluşturma
- Yapısal veri (Schema) kullanımı
- Marka güven sinyalleri
- Derinlemesine rehber içerikler
- Kaynak gösterilebilir bilgi mimarisi
GEO Neden Önemlidir?
Yapay zekâ sistemleri içerikleri sadece anahtar kelimeye göre değil;
✔ Anlam bütünlüğüne
✔ Güvenilirliğe
✔ Otoriteye
✔ Veri tutarlılığına
göre analiz eder.
Bu nedenle klasik SEO çalışmaları tek başına yeterli değildir
🚀 GEO Hizmeti Almak İster Misiniz?
Markanızın yapay zeka destekli sistemlerde referans gösterilen bir kaynak haline gelmesi için profesyonel GEO stratejileri geliştirebilirsiniz.
👉 Detaylı bilgi ve hizmet için https://edsseo.com/yapay-zeka-arama-motoru-optimasyonu-geo
AEO (Answer Engine Optimization) Nedir?
AEO, kullanıcıların sorduğu sorulara doğrudan ve net cevap veren içerikler üreterek cevap motorlarında görünür olmayı hedefler.
Google’ın featured snippet alanı, “People Also Ask” bölümü ve yapay zeka destekli cevap sistemleri AEO’nun temel çalışma alanıdır.
AEO Neleri Kapsar?
- Soru-cevap formatlı içerikler
- Net ve yapılandırılmış açıklamalar
- Kısa, öz ve doğrudan yanıtlar
- Schema (FAQ, HowTo vb.) kullanımı
- Arama niyetine uygun içerik planlaması
AEO Neden Önemlidir?
Kullanıcılar artık uzun aramalar yapmak yerine doğrudan cevap almak istiyor.
AEO çalışmaları sayesinde:
✔ Sıfırıncı sırada görünürlük
✔ Daha yüksek tıklanma oranı
✔ Marka güvenilirliği
✔ Organik trafik artışı
sağlanabilir.
🎯 AEO Hizmeti Hakkında Detaylı Bilgi
Cevap motorlarında ve yapay zeka sonuçlarında öne çıkmak için profesyonel AEO stratejileri hakkında bilgi alabilirsiniz.
👉 Hizmet detayları için: https://edsseo.com/yapay-zeka-arama-motoru-optimasyonu-aeo
GEO ve AEO, SEO’nun geleceği değil bugünkü gerekliliğidir.
Arama motorlarında görünür olmak artık yeterli değil; yapay zekâ sistemlerinde güvenilir kaynak olmak gerekiyor.
Bu dönüşüme erken adapte olan markalar rekabette önemli avantaj elde eder.
Yapay Zeka SEO Nedir?
Son dönemde sıkça duyduğumuz “Yapay Zeka SEO” kavramı, klasik arama motoru optimizasyonunun evrim geçirmiş halidir.
Artık SEO sadece Google’da üst sıralara çıkmakla sınırlı değil. ChatGPT, Gemini, Copilot gibi yapay zeka destekli sistemler; kullanıcıların sorularına doğrudan cevap üretiyor ve içerikleri kaynak olarak referans gösterebiliyor. İşte Yapay Zeka SEO, bu yeni dijital düzene uyum sağlama sürecidir.
Klasik SEO ile Yapay Zeka SEO Arasındaki Fark
Klasik SEO’da:
- Anahtar kelime yoğunluğu
- Backlink sayısı
- Teknik optimizasyon
- Meta etiketler
ön plandaydı.
Yapay Zeka SEO’da ise:
- Kullanıcı niyeti (search intent)
- Semantik bütünlük
- Konu otoritesi
- Güvenilirlik sinyalleri (E-E-A-T)
- Soru-cevap yapıları
- İçerik derinliği
- Veri yapılandırması (schema)
çok daha kritik hale geldi.
Çünkü yapay zekâ sistemleri yalnızca kelime eşleşmesine değil, anlam ilişkisine ve bağlamsal doğruluğa göre içerik seçiyor.
Yapay Zeka SEO Neleri Kapsar?
1️⃣ AEO (Answer Engine Optimization)
Kullanıcı sorularına doğrudan cevap veren içerik üretmek.
Örneğin: “Yapay zeka SEO nedir?” gibi net sorulara açık ve yapılandırılmış cevaplar vermek.
2️⃣ GEO (Generative Engine Optimization)
Üretken yapay zekâ sistemlerinin içeriğinizi referans almasını sağlamak.
Bu, marka bilinirliği açısından büyük avantaj sağlar.
3️⃣ AIO (AI Optimization)
Web sitesinin teknik ve içerik yapısının yapay zeka sistemlerine uygun hale getirilmesi:
- Schema işaretlemeleri
- İçerik hiyerarşisi
- Net başlık yapısı
- Kaynak gösterilebilir veri düzeni
Yapay Zeka SEO Neden Önemli?
- Kullanıcı davranışı değişti.
- İnsanlar arama yapmaktan çok, doğrudan cevap almayı tercih ediyor.
- Sıfırıncı sıra (featured snippet) artık yeterli değil.
- Yapay zeka cevaplarında yer almak yeni rekabet alanı haline geldi.
Özellikle hizmet sektörü, sağlık, hukuk, yazılım ve danışmanlık alanlarında bu dönüşüm çok daha hızlı ilerliyor.
Yapay Zeka SEO İçin Neler Yapılmalı?
Forum üyeleri için pratik öneriler:
✔ İçeriklerinizi soru-cevap mantığında yapılandırın
✔ Konu bütünlüğü olan kapsamlı rehber içerikler üretin
✔ Yazar otoritesini ve uzmanlık bilgisini belirtin
✔ Güvenilir kaynaklara referans verin
✔ Teknik SEO altyapısını ihmal etmeyin
✔ Schema markup kullanın
✔ Tek bir anahtar kelimeye değil konu kümelerine odaklanın
Yapay Zeka SEO, geleceğin değil bugünün gerekliliğidir.
Sadece Google’da görünmek değil, yapay zeka sistemlerinde referans gösterilen marka olmak hedeflenmelidir.
Bu dönüşüme erken adapte olan markalar ciddi rekabet avantajı elde edecektir.
Yapay zeka arama motoru optimizasyonu hakkında daha detaylı bilgi almak veya profesyonel destek incelemek isteyenler için:
👉
eds seo - web tasarım - yapay zeka seoEds Seo Hizmetler
EdsSEO olarak işletmelerin dijital dünyada güçlü, sürdürülebilir ve ölçülebilir büyüme elde etmesini sağlıyoruz. SEO, yapay zeka optimizasyonu, güvenlik testleri, web tasarım ve dijital pazarlama çözümlerimizle markanızı rekabette bir adım öne taşıyoruz.
📍 Maps SEO & Local SEO
Yerel aramalarda görünür olmak, fiziksel işletmeler için hayati öneme sahiptir. Maps SEO & Local SEO hizmetimiz ile Google Haritalar ve yerel arama sonuçlarında üst sıralarda yer almanızı sağlıyoruz.
Hizmet kapsamı:
- Google Business Profile optimizasyonu
- Yerel anahtar kelime stratejisi
- NAP (Name, Address, Phone) tutarlılığı
- Yerel backlink ve otorite çalışmaları
- Yorum ve itibar yönetimi
Hedefimiz, bulunduğunuz bölgede sizi en görünür marka haline getirmek.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo📧 E-Mail Pazarlama (E-Mail Marketing)
E-posta pazarlama, en yüksek yatırım getirisine (ROI) sahip dijital pazarlama kanallarından biridir. Stratejik segmentasyon, otomasyon ve dönüşüm odaklı içeriklerle satışlarınızı artırıyoruz.
Hizmet kapsamı:
- E-posta otomasyon kurguları
- Satış funnel entegrasyonu
- Segmentasyon ve kişiselleştirme
- Açılma ve tıklanma oranı optimizasyonu
- KVKK ve GDPR uyumlu altyapı
Markanızın müşterileriyle güçlü ve sürdürülebilir bağ kurmasını sağlıyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🌐 Web Tasarım & Kurumsal Web Sitesi
Kurumsal kimliğinizi yansıtan, hızlı, güvenli ve SEO uyumlu web siteleri tasarlıyoruz. Sadece tasarım değil, dönüşüm odaklı kullanıcı deneyimi sunuyoruz.
Hizmet kapsamı:
- Özgün ve mobil uyumlu tasarım
- SEO altyapılı kodlama
- Hız optimizasyonu
- Yönetim paneli entegrasyonu
- Güvenlik ve performans yapılandırması
Web siteniz dijital vitrininizdir; biz bu vitrini profesyonel şekilde tasarlıyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🌱 Web Sitesi Karbon Ayak İzi Analizi
Dijital sürdürülebilirlik artık bir tercih değil, gerekliliktir. Web sitenizin karbon ayak izini ölçüyor ve daha çevreci bir dijital altyapı oluşturmanıza yardımcı oluyoruz.
Hizmet kapsamı:
- Sunucu ve veri tüketim analizi
- Performans ve enerji optimizasyonu
- Yeşil hosting önerileri
- Sürdürülebilir web standartları danışmanlığı
Hem çevreye hem markanıza değer katın.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🔐 Web Sitesi Zafiyet Testi & Güvenlik
Web sitenizdeki güvenlik açıklarını tespit ediyor ve olası saldırılara karşı önlem alıyoruz.
Hizmet kapsamı:
- OWASP tabanlı güvenlik testleri
- SQL Injection, XSS, CSRF kontrolleri
- Sunucu yapılandırma analizi
- Güvenlik raporlaması
Dijital varlıklarınızı koruma altına alıyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo📄 Web Zafiyet Testi Sözleşmesi
Profesyonel güvenlik testleri için yasal çerçeve büyük önem taşır. Web zafiyet testi sözleşmesi hizmetimiz, test süreçlerinin yasal ve güvenli şekilde yürütülmesini sağlar.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🤖 Yapay Zeka Arama Motoru Optimizasyonu
Arama motorları artık yapay zeka temelli çalışıyor. EdsSEO olarak yeni nesil optimizasyon çözümleri sunuyoruz.
🌍 GEO (Generative Engine Optimization)
Yapay zeka destekli arama motorlarında (ChatGPT, Gemini vb.) görünürlüğünüzü artırıyoruz. İçeriklerinizi üretken yapay zekaların referans vereceği şekilde optimize ediyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🎯 AEO (Answer Engine Optimization)
Kullanıcıların sorduğu sorulara doğrudan cevap veren içerik yapısı oluşturuyoruz. Featured snippet ve sesli arama sonuçlarına yönelik optimizasyon sağlıyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🧠 AIO (Artificial Intelligence Optimization)
Web sitenizin tamamını yapay zeka algoritmalarına uygun hale getiriyoruz. Veri yapısı, içerik semantiği ve teknik altyapı optimizasyonu ile geleceğe hazır SEO sunuyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo⚙️ Site İçi SEO & Teknik SEO
Web sitenizin teknik altyapısını güçlendiriyoruz. Arama motorlarının sitenizi daha iyi taraması ve anlaması için kapsamlı optimizasyon sağlıyoruz.
Hizmet kapsamı:
- Teknik SEO denetimi
- İç linkleme stratejisi
- Schema yapılandırması
- Hız optimizasyonu
- Crawl budget yönetimi
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo📱 Sosyal Medya Yönetimi
Markanızın sosyal medyada güçlü ve tutarlı bir varlık göstermesini sağlıyoruz.
Hizmet kapsamı:
- İçerik planlaması
- Tasarım ve kreatif üretim
- Reklam yönetimi
- Performans analizi
- Topluluk yönetimi
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo📊 Dijital Pazarlama
Tüm dijital kanalları entegre eden 360° pazarlama stratejileri geliştiriyoruz.
Hizmet kapsamı:
- SEO & SEM
- Sosyal medya reklamları
- E-posta pazarlama
- Performans kampanyaları
- Veri analitiği
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo🔎 SEO – Arama Motoru Optimizasyonu
Organik arama sonuçlarında sürdürülebilir büyüme sağlıyoruz. Stratejik anahtar kelime analizi, teknik SEO, içerik optimizasyonu ve backlink çalışmaları ile kalıcı sıralama artışı hedefliyoruz.
🔗
eds seo - web tasarım - yapay zeka seoEdsSEO Ücretsiz Araçlar
🛠️ Ücretsiz Anahtar Kelime Oluşturucu
Web siteniz için doğru anahtar kelimeleri bulmak SEO’nun temelidir. Ücretsiz Anahtar Kelime Oluşturucu aracı, belirlediğiniz bir konu veya kelime etrafında alakalı ve hedef odaklı anahtar kelime önerileri üretir.
Long-tail (uzun kuyruklu) anahtar kelimeler sayesinde daha düşük rekabetli ve yüksek dönüşüm potansiyeline sahip aramalara ulaşabilirsiniz. İçerik planlaması, blog yazıları, kategori açıklamaları ve reklam kampanyaları için güçlü bir temel oluşturur.
🔗 Araç Linki:
eds seo - web tasarım - yapay zeka seo
📊 Ücretsiz SEO Analizi
Web sitenizin SEO performansını kapsamlı şekilde analiz eder. Teknik SEO hataları, meta etiket eksiklikleri, başlık yapıları, mobil uyumluluk ve performans gibi birçok kritik kriteri kontrol eder.
Bu araç sayesinde sitenizdeki eksikleri net şekilde görebilir ve arama motoru sıralamalarınızı iyileştirmek için aksiyon alabilirsiniz.
🔗 Araç Linki:
📌 Ücretsiz Pinleme Aracı
Web sayfanızdaki önemli içerik bölümlerini sabitlemek ve stratejik olarak öne çıkarmak için geliştirilmiştir. Özellikle belirli alanların vurgulanması, kullanıcı deneyiminin iyileştirilmesi ve içerik organizasyonu açısından faydalıdır.
Daha düzenli ve stratejik bir içerik yapısı oluşturmanıza yardımcı olur.
🔗 Araç Linki:
🚀 Ücretsiz Hız Testi
Web sitenizin yüklenme hızını analiz eder ve performans verilerini detaylı şekilde sunar. Sayfa açılış süresi, performans metrikleri ve optimizasyon önerileri sayesinde sitenizi hızlandırabilirsiniz.
Site hızı hem SEO hem de kullanıcı deneyimi açısından kritik öneme sahiptir. Daha hızlı siteler daha yüksek sıralama ve dönüşüm oranı elde eder.
🔗 Araç Linki:
🧾 İşletme Schema Üretici
İşletmenize ait yapılandırılmış veri (Schema.org) kodlarını kolayca oluşturmanızı sağlar. İşletme adı, adres, telefon, logo ve çalışma saatleri gibi bilgileri arama motorlarına doğru formatta iletmenize yardımcı olur.
Yerel SEO performansını artırmak ve Google’da zengin sonuç (rich snippet) elde etmek için ideal bir araçtır.
🔗 Araç Linki:
❓ SSS Şeması Üretici
Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) bölümü için JSON-LD formatında schema kodu üretir. Arama motorlarının SSS içeriğinizi daha iyi anlamasını sağlar.
Doğru yapılandırılmış SSS şeması sayesinde arama sonuçlarında genişletilmiş snippet görünümü elde edebilirsiniz ve tıklanma oranlarınız artabilir.
🔗 Araç Linki:
🔐 JS Obfuscation ve Lisanslama
JavaScript kodlarınızı koruma altına almanızı sağlar. Kod obfuscation (karıştırma) yöntemiyle kaynak kodun okunmasını zorlaştırır ve lisanslama sistemiyle yetkisiz kullanımın önüne geçer.
Özellikle ücretli yazılım ve özel projeler geliştirenler için güvenlik açısından büyük avantaj sağlar.
🔗 Araç Linki:
🖼️ WebP Dönüştürücü
Görsellerinizi WebP formatına dönüştürerek dosya boyutunu küçültür ve kalite kaybını minimumda tutar.
Daha küçük görseller daha hızlı yükleme süresi demektir. Bu da SEO performansına ve kullanıcı deneyimine doğrudan katkı sağlar.
🔗 Araç Linki:
✏️ Resim Düzenleyici
Görsellerinizi kırpma, yeniden boyutlandırma ve düzenleme işlemlerini kolayca yapmanızı sağlar. Web sitenize yüklemeden önce görselleri optimize ederek hem performans hem de görsel kaliteyi artırabilirsiniz.
SEO uyumlu görseller oluşturmak için ideal bir yardımcı araçtır.
🔗 Araç Linki:
eds seo - web tasarım - yapay zeka seoÜcretsiz Seo Analizi
SEO Analiz Aracı Hakkında
Bu araç, web sitenizin arama motoru optimizasyonunu (SEO) kapsamlı bir şekilde analiz eder ve iyileştirme önerileri sunar.
Detaylı Analiz
70+ SEO faktörü kontrol edilir: Meta etiketler, başlıklar, içerik kalitesi, performans ve teknik SEO
AI Destekli Öneriler
Yapay zeka, sitenizi analiz edip kişiselleştirilmiş iyileştirme önerileri sunar
Güvenli ve Hızlı
Verileriniz güvende kalır ve analiz sonuçları 30-90 saniye içinde hazır
eds seo - web tasarım - yapay zeka seoWeb Sitesi Dijital Karbon Ayak İzi Testi
Web sitesi karbon ayak izi hesaplama aracı ile sitenizin çevresel etkisini saniyeler içinde analiz edin. Sayfa boyutu, veri transferi ve enerji tüketimine dayalı ölçümlerle dijital karbon ayak izinizi öğrenin, yeşil hosting, performans ve SEO uyumlu optimizasyon önerileriyle web sitenizi daha sürdürülebilir, hızlı ve çevre dostu hale getirin.
Yasal Uyarı: Bu araç tarafından sunulan karbon ayak izi ölçümleri ve analiz sonuçları bilgilendirme amaçlıdır. Hesaplamalar, genel kabul görmüş dijital karbon ayak izi metrikleri ve tahmini veriler kullanılarak yapılmakta olup resmi, hukuki veya bağlayıcı bir çevresel rapor niteliği taşımaz. Elde edilen sonuçlar, yasal düzenlemeler, sertifikasyon süreçleri veya resmi beyanlar için tek başına dayanak olarak kullanılmamalıdır.
Son Giriş: geçen hafta
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 149
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 0 (Bu ay: 668)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Web Tasarım - Programlama

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
Yanıt Yok
0