Bildirim
F
@Fmacin
"er": Geleneksel rütbe sistemi koşulları geçerlidir.
Diğer rütbeleri gör
Gönderileri
|
|
Resimler
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 7 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 89
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.415 (Bu ay: 98)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Son Giriş: 7 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 10 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 89
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 6.415 (Bu ay: 98)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 3 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Eğitim ve Sınavlar
Mesajları

İkinci El Referansları

Yeni Kayıt
Özel Mesaj

Görüntülenme
1 Yanıt
0 
Hatta 2 senelik mi 4 senelik mi diye soranları da duydum diyebilirim sizlere =)Neyse konumuza dönelim, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği bölümü ilk kez bu sene yani 2011 yılında lisans dönemi öğrencilerini almaya başlamıştır.Aslında yıllardan beri bu bölüm çeşitli üniversitelerde olduğu gibi Yıldız Teknik Üniversitesi'nde de Elektrik Mühendisliği öğrencilerinin son sınıfta seçtiği alanlardan biridir.Fakat dostlar, ülkemizin giderek sanayileşmesi ve büyük çapta otomasyon işleri yapabilecek kabiliyette otomasyon mühendisliği ihtiyacı artık bu anabilimdalının bölümleşme yoluna gitmesine yol açtı.PEki nedir otomasyon şimdi biraz da buna değinelim.Otomasyon kelimesi ingilizcede Automatic Action kelimesinin birleşmesinden oluşan Automation kelimesinden Türkçemize geçmiştir.İsminden de anlaşılacağı gibi Otomasyon mühendislerinin temel yaptığı şey, akıllı sistemler oluşturmak, makinelerdeki insan sayısını minimize etmek, bunun yerine çoğu işlemi otomatik yapabilmesini sağlamaktır.İş otomatikleştirme olunca da doğal olarak Otomasyon mühendislerinin de uğraş alanı oldukça geniş bir alana yayılmıştır.Bu uğraş alanlarından bazılarını belirtecek olursak: