Yüzbaşı
09 Ocak 2012
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
2 üye
Görüntülenme
Toplam: 99 (Bu ay: 0)
Gönderileri
KONU SİLİNEBİLİR
silinebilir
Bıçak alınmıştır.Silineblir
Bıçak alınmıştır.Silinebilir
Evet arkadaşlar bugün işten gelirken korkunç birşeyler karşılaştık.caddenin başından 2.binada oturuyorum ve 1.bina boşaltılmıştı hatta babamın dükkan ordaydı neyse.O bina yıkılırken saha dolabı yanındaydı kaldırımda ve bina yıkılırken üstüne moloz felan düşmüş ve anasını bellemişler.dsl ışıgı yanmıyor benim ve komşuyu arayıp sordum onlarında interneti yokmuş.Şimdi bunu tekrar yaparlar mı,ne zaman yaparlar veya uzun sürerse ne yapmalıyım.Türknet kullanıyorum.Türknete acaba iptal dilekçemi göndersem mi yapılana kadar boşuna fatura ödemiyelim diye.Başına böyle birşey gelen var mı
Modemi resetledikten sonra crc sürekli artıyor ve biryerden sonra kopma veya internette yavaşlama yaşıyorum mesele 30dan başlıyor 31-32-33-34-35 felan oluyor.hat değerlerim nasıl ayrıca benim bunun için ne yapmam lazım.gündüzleri çalıştıgım için akşamları evde oyun felan oynuyorum.skypedan düşüyorum,oyundan düşüyorum,siteler felan açılmıyor yani kısacası internet olmuyor ama internet bağlantım da sorun olmuyor ama internet gidiyor anlamadım.ara ara yapıyor böyle.ayrıca bu sabah türknet aradı vdsl altyapım destekliyormuş.istiyorsanız vdsl aktaralım dediler tamam dedim ama ben bu crc için dün modemi tekrar kurdum zaten vdsl sinyali geliyordu.değerleri de atıcam aşşagıya bu arada yapa'dayım.biraz karışık anlattım ama şu sorunu bir türlü çözemedim.iç tesisatı türknete başlangıçla birlikte yeniledim ortalama 2 ay oldu ve bu crc sorunu en başından beri yoktu sonradan çıktı.lütfen yardım edin.bir de bu hat zayıflaması değerim normal mi.ne yapmam lazım.

bu asus adsl hat değelerim ve crc yükselmeye devam ediyor...

bu Zyxel VMG3312-B10B vdsl değerlerim (yeni kurmuştum modemi crc artıyordu giderek)

bu asus vdsl hat değelerim(yeni kurmuştum modemi crc artıyor giderek)
İnternetim bir kaç gün önce fast pathden interleaved e aktarılmış.fast path de ortalama hızım 8 felandı ama pingim olmuyordu fena sayılmazdı.interleavede atıldıktan sonra download hızım yükseldi gibi gözüküyor ama hem oyunlarda ping oluyor hem facebook da felan dolanırken fotograflar ve videolar daha yavaş yükleniyor.dün arıza kaydı açtım tekrar fast path yaptırmak için bugün degiştirilmiş diye sms geldi kaydı da kapatmışlar ama hala aynı.

Fast path

Interleaved

Superonline 16mbps 50gb kotalı adsl interneti kullanıyordum.Cuma günü türknete geçtim hem mesajda hem telefon görüşmesinde bana birşey yapmanıza gerek yok aynı hat üzerinden internetinizi alacaksınız dedi ve öyle oldu girdim kullanamaya başladım.Ertesi gün cumartesi yani türk telekomdan biri geldi yeni hat çaktı nedense ankastreye neyse.
Oazartesi 7-8mbps internet alıyorum diye arıza kaydı açtım.
Salı günü 11 gibi dsl ışıgım söndü ve o gün hiç gelmedi.
Çarşamba günü bu ankastreye yeni çaktıkları kablodan şüphelendim ve hattımı oraya bagladım ama internetim 4mbpse sabitlenmiş durumdaydı ve ben 2-3 olarak kullanıyordum.
Perşembe facebook,twitter,donanımhaber,btk,online işlemler felan heryerden saldırmaya başladım hızımın güncellenmesi için ve bu arada 4-5 gün kullandıgım internet için fatura çıkmış:)
Cuma hiçbiryerden haber alamadım ve hızım hala 2-3mbps.
Şimdi bu 5 günlük süre içerisinde bir kere bile aranmadım ve pazartesi oluşturdugum arıza kaydım hala açık oldugundan dolayı yeni bir arıza kaydı oluşturamıyorum.Ben bu rezaletten bu faturayı ödemeden kurtulup,süperonline taahhüd bedelini sırtlayıp ttnete geçmek istiyorum.Bu faturadan kurtulmamın bir yolu yok mu.Keşke bana yardımcı olsalardı ve bu igrenç şeyleri bana yaşatmasalardı.

Bu şuan aldıgım hız.

Bu şuan ki modem hat degerleri.

Bu bana gelen fatura.

Bu da arıza çözülemeyen arıza kaydım.
Cuma günü süperonline yalın adsl 16mbpsden türknete geçiş yaptım.bana kullanıcı adı ve şifre geldi ve ben birşey yapmadan sadece kullanıcı adı ve şifreyle internetimi kullanmaya başladım ve müşteri temsilcisi bana sizin birşey yapmanıza gerek yok aynı hat üzerinizden interneti alıcaksınız dedi.Yani sorun yoktu aynı kablodan internet kullanımını saglıyordum. .Cumartesi de türk telekomdan biri gelip ankastre kutusuna yeni bir yere yeni kablo çaktı ve üstüne rıdvan tamaç türknet diye not düştü.Ta ki düne kadar.Dün sabah 11 gibi internetim gitti dsl ışıgı söndü.Dün bir işlem yapmadım.Baktım bugün yine gelmedi bende eski superonlinede ki çakılı olan kablomu iptal edip cumartesi tt ekibinin bagladıgı yere bagladım iç tesisatımı.DSL ışıgım yandı ve internetim geldi fakat şimdi de download hızım 3-4mbps çıkıyor.Yani ankastre kutusunda yaptıgım degişiklik sonrası internetim geldi ama hızım acayip düşük.Sizce ne yapmalıyım.Lütfen yardım edin
Forumdan bir arkadaşın tavsiyesi üzerine evime gelen cat5 kablonun içinde ki turuncu beyaz-turuncu bakır kabloları mavi beyaz-mavi ile degiştirdim.dün 6-7 alıyordum ve pingim vardı oyunlarda ama download hızım ne 8den aşşa iniyor ne yukarı çıkıyor.Forumda az çok dolaşıyorum bu konularda bilgi sahibi oluyorum.Cuma günüde arıza kaydı açmıştım hızım düşük diye ama benden kaynaklı oldugunu söylediler.Bende iç tesisatı degiştirdim.Şimdi türknet benim hızımı max rate de yazan 10520 kbps'e sabitlemiş sanırsam.Şimdi ben arıza kaydı açıp bunlardan hızımı yükseltmesini mi isteyim.Eger öyleyse bu hat degerleri ile kaça yükseltirlerse kopma yaşamam.Teşekkürler

Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 3 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 403
İkinci El Bölümü Mesajları: 14
Konularının görüntülenme sayısı: 6.017 (Bu ay: 219)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 50 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.