H

Onbaşı
02 Eylül 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 42 (Bu ay: 0)
Gönderileri
1 saattir uğraşıyorum, ne webden ne de mobilden Türknet Online İşlemler çalışmıyor!!!
Herkese merhaba. 1998 - 2003 yılları arasında ismini hatırlayamadığım yerli bir bilgisayar dergisi (Chip, PC World, PC Net?), derginin yanında ücretsiz olarak 1 tane müzik cdsi (audio cd) vermişti. CD'de 70li 80li yılların bazı şarkılarının coverları vardı.

Ne zamandır bu CD'yi arıyorum ama bulamadım. CD içindeki şarkılardan bazıları şunlardı:

• Bill Withers - Aint no sunshine
  • Tina Turner - What's Love Got To Do With It
  • Ginuwine - Pony

Bu CD elinde mevcut olan, internete yükleme imkanı olan var mı? En azından şarkıların tamamının isim listesi olsa o da olumlu.
Vadeli mevduat hesabı açarken yıllık vadeli mi yoksa aylık vadeli mi hesap açmak avantajlıdır? Tabiki soruyu Türkiye şartları için soruyorum. Bilgisi olan özellikle finansçı-bankacı arkadaşlar cevaplarsa sevinirim...
Lenovo Z500 dizüstü bilgisayar açıkken adaptörle şarj oluyorken ekranda hafif ışık titremesi oluyor. Problem sadece ekranın sağ tarafında. Şarjdan çektiğimde problem kalmıyor. Başka adaptör ile denedim sorun yine oldu. Problemin kaynağı ne olabilir?
Merhaba.
Lenovo Z500 laptop bilgisayarım bataryadan çalışırken hiçbir problem yok.
Fakat şarja takılıyken bilgisayarı kullandığımda ekranın sağ tarafında hafif renk titremesi oluyor. Sol tarafta problem yok. Şarjdan çektiğim anda düzeliyor. Ekran beyaz ağırlıklıyken hissediliyor, film izlerken arka plan siyaha yakınken hiç hissedilmiyor. Sorun neden olabilir nasıl çözülür?
Modemimi her kapatıp açtığımda yenilenen dış IP adresime daha önce dışarıdan ping atılabiliyordu. Birgün aniden dışarıdan modemimin IP adresine ping atamamaya başladım. Ayrıca incelediğimde erişime açık olmasına rağmen modemin web arayüzüne de dışardan erişilemediğini fark ettim.

Zyxel teknik servisi ile görüştüm sorunun Telekom kaynaklı gibi göründüğünü söylediler. (Teamviewer ile bilgisayarıma bağlanarak ayarları kontrol etti.)

Fakat TTNET Müşteri hizmetlerine telefonla ve web üzerinden bildirmeme rağmen hiçbir şekilde yardımcı olmadılar, olamadılar.

Benzer sorun yaşayan var mı?
Birkaç ay önce eve internet bağlattım. Bölgenizde 16mbps hız sağlıyoruz demişlerdi fakat yaptığım hız testleri genelde 3mbps altında çıkıyordu (Adil kullanım kotasını doldurmamışken). Birkaç defa arıza kaydı bıraktım en son gelip baktılar ve apartman tesisatından kaynaklandığını söylediler. Hızı da 8mbps'e sınırladılar. Kopma problemi zaten yoktu şimdi de yok ve hız hala yerlerde sürünüyor. İlginç şekilde genelde kimsenin evde olmadığı saatlerde hız 6mbps'e kadar çıkıyor. Sorun gerçekten tesisatta mı?

Modemdeki değerler şu şekilde:

============================================================================
ADSL Training Status: Showtime
Mode: ADSL2+
Traffic Type: ATM Mode
Link Uptime: 3 days: 7 hours: 32 minutes
ADSL Port Details Upstream Downstream
Line Rate: 0.807 Mbps 8.223 Mbps
Actual Net Data Rate: 0.797 Mbps 8.191 Mbps
Trellis Coding: OFF ON
SNR Margin: 12.5 dB 8.3 dB
Actual Delay: 0 ms 0 ms
Transmit Power: 12.3 dBm 19.7 dBm
Receive Power: 4.7 dBm 4.7 dBm
Actual INP: 0.0 symbols 0.0 symbols
Total Attenuation: 14.6 dB 17.5 dB
Attainable Net Data Rate: 0.933 Mbps 9.380 Mbps

ADSL Counters

Downstream Upstream
Since Link time = 32 min 25 sec
FEC: 0 0
CRC: 3407 4678
ES: 1164 1251
SES: 27 118
UAS: 0 0
LOS: 0 0
LOF: 0 0
LOM: 0 0
Latest 15 minutes time = 5 min 59 sec
CRC: 1 0
ES: 1 0
SES: 0 0
Previous 15 minutes time = 15 min 0 sec
CRC: 2 0
ES: 2 0
Latest 1 day time = 7 hours 35 min 59 sec
CRC: 60 1
ES: 59 1
Previous 1 day time = 24 hours 0 sec
CRC: 2929 4131
ES: 735 1095
SES: 27 112
Total time = 1 days 7 hours 35 min 59 sec
CRC: 3407 4678
ES: 1164 1251
SES: 27 118
UAS: 214 214
2007 Opel Meriva 1.6 Benzin + LPG aracım son zamanlarda hafif titreme yapmaya başladı. Özellikle kırmızı ışıkta beklerken titremeyi hissediyorum. Ayrıca aracı ilk çalıştırdıktan biraz sonra benzinden LPG'ye otomatik geçerken sarsıntılı geçiyor. Hatta bazen (nadiren) ayağım debriyajda olmasına rağmen LPG'ye geçerken araba stop ediyor. Hem titreme hem de LPG'ye geçiş problemi aynı zamanda başladı.

LPG'yi kapatıp benzinde bindiğimde titreme problemi devam ediyor, sanırım problemin LPG ile alakası yok.

Sizce problem nerden kaynaklanıyor olabilir?
Borsayla alakalı temel bir soru sormak istiyorum.

Şuan BIST100 endeksi 71.594, NASDAQ100 4.296.

Bu sayılar aslında ne ifade ediyor? NASDAQ küçük bir borsa mıdır ki BIST endeksi çok daha yüksek?
Yıldıırmlar düşüyor, bütün dünyanın elektrik tesisatları toprağa bağlı, vs... Sürekli toprağa yük gönderiyoruz. Bu (teorik olarak olsa da) ne zamana kadar devam eder? Binlerce yıl sonra dünyanın toprak vasfı kaybolacak mı?
Hakkında
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: geçen yıl
Son Mesaj Zamanı: 3 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 45
İkinci El Bölümü Mesajları: 1
Konularının görüntülenme sayısı: 1.893 (Bu ay: 57)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Donanım / Hardware
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.