Teğmen
11 Temmuz 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
1 üye
Görüntülenme
Toplam: 53 (Bu ay: 0)
Gönderileri

Dostlar selamlar, yaklaşık 1 aydır laptop bakıyorum fakat kafam o kadar karıştı ki, kendimi dipsiz bir kuyuda hissetmeye başladım.

Geçen 1 aylık sürede;

- Fiyatlar arttı

- Ben de yorgunluk sendromuna yakalandım. Beynimin yorulduğunu hissediyorum artık sürekli araştırma yapmaktan.

Son çare olarak buraya yazıp, konuya teknik açıdan hakim olan arkadaşların yorumlarıyla kendime yön verebilirim diye düşündüm. Umarım beni bu girdaptan kurtarmak için birazdan soracağım sorulara cevap verirsiniz. :)

Freelancer olarak çalışan bir dijital pazarlama uzmanıyım.

%85 İş (İşlemci yoran programlar kullanmıyorum. En önemli nokta; aynı anda belki 100 tane sekme açık oluyor.)

%10 Video(Youtube, netflix)

%5 Oyun(Sadece cs 1.6 oynuyorum, başka yok )

oranlarını karşılayabilecek bir laptop arayışım var.

Yaklaşık 5 yıldır ASUS İ5 7200 U işlemcili - 16 gb ramli - 4 gb ekran kartlı bir laptop kullanıyorum ve aslında hala çok iyi çalışıyor. Sadece işlemci biraz eski kaldığı için yavaşlamalar hissedilmeye başlandı. Ben de artık değiştirme kararı verdim.

Ben sizden laptop tavsiyesi değil, işlemci-ram tavsiyesi isteyeceğim.

Bu zamana kadar U işlemci ile işlerimi gayet iyi bir şekilde ilerletip cs 1.6 online bile oynayabildim.

Gelelim haftalardır kafamı meşgul eden sorulara:

- 5 yıldır u işlemcili bir laptop kullanan birisi olarak bundan sonra yapacağım işlemci serisinin çok bir önemi var mıdır? H serisine/12. nesil işlemciye mutlaka ama mutlaka geçmemi tavsiye eder misiniz? Yoksa U işlemci de işimi görür mü?

- Ekran kartının paylaşımlı olması %85 iş odaklı çalışan birisi olarak beni olumsuz yönde etkiler mi?

- Geçmiş yıllarda edindiğim laptop kullanım tecrübeme göre yeni alacağım laptopta en önemli özellik bataryanın uzun ömürlü olması olacak. Buna dayanarak hangi işlemcili laptoplar benim için ideal olur.

Cevap verenlere şimdiden teşekkür ederim. Lütfen beni bu çıkmazdan kurtarın :)

Merhabalar,

Yaklaşan 14 Şubat öncesinde benim gibi pırlanta hediye almayı düşünenler varsa Kapalıçarşı'nın köklü kuyumculuklarından Merim Pırlanta, online sitesinde Sevgililer Gününe özel hem indirime gitmiş hem de yeni üye olan herkese 100 TL indirim kodu veriyor.

Tüm ürünlerde olmasa da, özellikle bazı tektaş ve 5 taş pırlanta yüzüklerde karat aralıklarına göre ciddi indirim söz konusu. 100 TL indirimle baya bi sıcak fırsat gibi geldi.

Belki faydalanmak isteyen arkadaşların işine yarar bu konu.

İyi forumlar

Merhabalar,

BM4192EG model Profilo bulaşık makinası alacağız.

2000 TL'ye anlaştık. 100 TL dahi fazla verecek durumum yok. Maksimum 2000 TL verebiliyorum.

F/P açısından nasıldır önerir misiniz?
Selamlar,

Vatan Computer'dan hafta sonu KDV indirimi ile şu bilgisayarı aldım:
http://www.vatanbilgisayar.com/asus-s510uq-core-i5-7200u-2-5ghz-12gb-ram-1tb-hdd-2gb-15-6-w10-notebook.html

Özellikleri çok iyi olmasına rağmen alette garip bir yavaşlık ve anlık kasmalar var. Hele yeniden başlatma, kapatma ve açma süreleri özelliklerine göre oldukça yavaş. Hard Disk'inde problem olduğunu düşünüyorum.

Hele dün bi recovery yapayım dedim sabaha kadar bitmedi bile.

Çok şık bir tasarımı olmasına rağmen aletten soğudum. Ben bu ürünü direkt gidip iade edebilir miyim?
Selamlar,

Pejo 207'leri çok beğenen birisi olarak ateş kırmızısı dizel bir araç buldum. 2008 model, sol iki kapı değişik ve arka çamurluklar boyalı.

kozmetik olarak iyi durumda fakat 200 bin KM'de olması beni düşündürüyor. bu araçların motorları nasıldır 200 bin KM'de araç almak riskli midir?

Çok uzun zamandır araç arıyorum ve artık gerçekten inanılmaz bunaldım. Değerli fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar. Bi an önce şu araba arama kaosundan kurtulmak istiyorum.

Şimdiden teşekkürler.
Selamlar,

bugün öğleden sonra istanbul merkezli bir numaradan arandım.(teli sonradan araştırdım ve digitürk olarak kayıtlı olduğunu gördüm.)

süperonline müşterisi olduğum için bana özel bir kampanya olduğunu söyledi telefondaki kadın.

ingiltere premier ligi, belgesel kanalları, sinema kanalları ve süper ligdeki tüm maçlar dahil bir çok kanalı HD olarak izleyebileceğimizi hatta ilk 3 ay 12,5 TL, sonraki 9 ay 25 TL ödeyerek bu kampanyadan faydalanabileceğimizi söyledi.

Normalde digitürk'ten arandığım zaman direkt olarak ismim sorulur. Bu sefer karşıdaki kadın ismimi sormadan konuşmaya başladı. Ben de bunu hatırlatarak siz benim ismimi biliyor musunuz size nasıl güveneyim, superonline bugüne kadar bizi hep düdükledi, fırsat adı altında sunduğu kampanyalardan fazladan para aldı o yüzden güvenmiyorum dedim. Veri gizliliğinden falan bahsetti. Biz onlardan telefon numaralarınızı alıyoruz ama isimlerini vs almıyoruz dedi. (Numaramı vermişsin ismimi vermesen ne olur kardeşim allah razı olsun)

Her neyse, detay istediğimde ise; şüphelenmek konusunda haklı olduğumu söyledi fakat dedi ki; eğer onay verirseniz hiç bir şekilde telefondan işlem yapmıyoruz. Digitürk ekibinden arkadaşları size yönlendiriyoruz onlar evde kurulum yapıyolar ve siz de sözleşmeyi okuyup o anda imzalıyorsunuz dedi. Sözleşme üzerinde aynen benim söylediğim bu fiyatlar yazacak. Aksi bir şey yazarsa zaten imzalamazsınız dedi. Ben de pazartesi öğleden sonra beni tekrar arar mısınız bu kampanyayı araştıracağım dedim.

Böyle bir telefon alan ya da detay bilen var mı? Bir kaç tanıdığımı buna benzer telefonlarla bir takım faturalara mahkum bıraktılar. Eğer gerçekten böyle bir kampanya var ise çok cazip duruyor. Ama bu adamların bizi düdüklemesine o kadar çok alışmışım ki, böyle cuzi miktarda bir kampanyayı bana hediye etmelerinin altında bir şeyler arıyorum. :)
Beyler selam. Arkadaşımın bir arabası var 1.4 benzinli. Polo Basicline 2004 model.

Arabanın şehir içinde 30 kuruş yaktığını söylüyor ama bana çok zor ihtimal geldi. Benzinli olmasına rağmen bu model bu kadar az yakabilir mi yahu?
Selamlar,

Bi suredir araba ariyodum karsima opel astra 1.6 CD 2000 model bir araba çıktı.

155 bin Km
Lpg takili
Rengi lacivert, gunes yanigi vs yok.
Sadece sol arka kapi boyali

Arabalardan ve parcalarindan falan cok anlamam. O yuzden sizin degerli fikirlerinize basvurmak istedim.

Fiyati 27000 tl

Sizce 17 yasindaki bi arabaya bu para verilir mi? Bu araclari cok begeniyorum. Cok diri ve saglam oldugunu duydum.

Gunes yanigi hic yokmus ama yakin zamanda olusabilir mi?

Lpg'de ortalama sehir ici ne kadar yakar?

Yedek parcalari pahali midir?

Ilk arabam oldugu icin hayal kirikligi yasamak istemiyorum. 27 bin tl 2000 model arabaya verecegime daha yuksek modellere mi baksam daha mantikli olur?

Simdiden tesekkur ederim degerli yorumlariniz icin.
adam yürek yiyip meydanlara çıkmış beyler. 4 tane polise uçan tekme atıyo resmen

https://papiroom.com/haber_70810
Bu akşam bartında konser verecek olan inna'ya orda yaşayanlar inanmamışlar ya hahahaha olaya gel :D

aslında adamlarda haklı ya neyse :))

https://www.papiroom.com/haber_70609
Hakkında
Forum İkinci El İmzası:
Arızalı telefon,bilgisayar ve laptoplarınız onarılır.
Her türlü bilgisayar, dizüstü parçası temin edilir.
Toptan satış yapılır. Sorularınız için pm!
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 ay önce
Son Mesaj Zamanı: 10 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.041
İkinci El Bölümü Mesajları: 34
Konularının görüntülenme sayısı: 18.735 (Bu ay: 355)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 72 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.