CountFit - Fitness Set & Tekrar Takibi (iOS)
Merhaba arkadaşlar,
Size bir süredir üzerinde çalıştığım ve sonunda yayınladığım bir uygulamayı anlatmak istiyorum. Açıkçası ben öyle her gün salona giden, çok sıkı spor yapan biri değilim. Haftada 1-2 kez gitmeye çalışıyordum ama fitness'ta devamlılığın ne kadar önemli olduğunu da biliyordum. Benim salonda yaşadığım bazı sıkıntılar vardı:
- Set sürelerini pek tutturamıyordum.
- Dinlenme aralarını ayarlayamıyordum, bazen dalıp gidiyordum.
- Hangi sette olduğumu sık sık unutuyordum.
- Tekrar sayılarına da çok dikkat ettiğim söylenemezdi.
- Hatta bazen bir önceki antrenmanda kaç kilo kaldırdığımı, kaç set yaptığımı bile hatırlamıyordum.
Bu yüzden bir ara salona online Excel tablolarıyla gidip formüllerle takip yapmaya çalıştım. Bir yere kadar işe yarıyordu ama arayüzü falan çok kötüydü, pek pratik değildi. Piyasada bu tarz uygulamalar vardır elbet ama ya kullanımı bana uymadı ya da istediğim özellikler tam olarak yoktu, bir türlü tam içime sineni bulamadım.
Ben de hem bu kendi ihtiyaçlarımı karşılamak hem de biraz yapay zeka ve yazılım tecrübemi kullanmak adına ilk mobil uygulamam olan CountFit'i geliştirdim. CountFit ile neler yapabiliyorsunuz, kısaca bahsedeyim:

- Tüm antrenman programınızı bir kereligine ekliyorsunuz.
- Antrenman gününüzde belirlediğiniz saatte bir hatırlatma bildirimi alıyorsunuz.
- Her egzersiz için set, tekrar, dinlenme ve egzersiz süresini kendiniz belirleyebiliyorsunuz.
- İsterseniz egzersizler için farklı ses efektleri ayarlayabiliyorsunuz.
- Spor sırasında sürekli telefona bakmak zor oluyor, biliyorum. O yüzden:
- Sesli asistan ekledim. Bu size kaç kilo kaldırmanız gerektiğini, dinlenme sürenizi ve bir sonraki set hakkında bilgi veriyor (sadece ingilizce, ayarlardan açmanız gerekiyor).
- Dinlenme süresi bitince otomatik olarak bir sonraki sete geçiyor (bu da ayarlardan aktif ediliyor).
- Her egzersiz ve program için notlar alıp, sonra bu notları takip edebiliyorsunuz.
- Program ve egzersizler için ayrı istatistik sayfaları var. Orada ortalama ne kadar süre harcadığınızı, kaç kilo kaldırdığınızı görebilir, isterseniz bu verileri Excel olarak dışa aktarabilirsiniz.
- Antrenman bittiğinde ise, o seans boyunca topladığınız tüm istatistikleri (örn. toplam kaç kg kaldırdığınız gibi bilgileri) tek bir sayfada görüp, bunu isterseniz direkt Instagram gibi sosyal medya hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz.
- Biraz da eğlence katmak için madalyalar ve antrenman sonunda kaldırdığınız toplam ağırlığın "bir fil kadar" gibi gerçek dünya karşılaştırmalarını ekledim.
- "Challenge Modu" adinda bir özellik ekledim, bununla birlikte setleriniz bittiğinde kendinize ekstra bir set daha ekleyebiliyorsunuz.

Uygulamaya herhangi bir reklam veya premium üyelik koymadım.Yurtdışında yaşadığım ve tam zamanlı çalıştığım için vize durumları şu anda biraz karışık, o yüzden bir süre tüm özellikler ücretsiz olacak.
Bununla birlikte,uygulama tamamen offline çalışıyor ve herhangi bir üyelik de gerektirmiyor. Yani girdiğiniz hiçbir antrenman verisi ya da kişisel istatistiğiniz bana ulaşmıyor; tüm bilgileriniz sadece kendi telefonunuzda kalıyor ve kontrolü de tamamen sizde.
Link: https://apps.apple.com/de/app/countfit-sets-reps-tracker/id6740293815
Bu benim ilk app'im ve denerseniz geri bildirimlerinizi, yorumlarınızı paylaşırsanız çok sevinirim.
MafiaX - Online Mafya Rol Yapma ve Simülasyon Oyunu (IOS)
Selam arkadaşlar,
Eskiden browser üzerinden oynadığımız mafya oyunlarını hatırlarsınız, ben de onların müptelasıydım 2008-2010 zamanlarında, ancak günümüzde maalesef hepsi kapandı. İşte o zamanlar oynadığımız oyunlardan esinlenerek modern bir görünümle ve yeni özelliklerle iOS için ilk online mafya oyunumu yaptım: MafiaX.
- Oyunda bir mafya babasını canlandırıyorsunuz. Her sezon görevleri yaparak ve sağ kalarak birinci sırada bitirmeye çalışıyorsunuz.
- Hub ana ekranından tüm işlerinizi yönetiyorsunuz. En üstte Level, XP (görevlerle ve saldırılarla artıyor), Can (saldırı alınca düşer, zamanla dolar), Enerji (görev ve sporla düşer, saatlik dolar), Nakit Para ve Mermi gibi istatistikleriniz yer alıyor.

Bu ana ekrandaki işler de şöyle ayrılıyor: Görevler, Bilgilendirme, Üretim & Finans, Şans & Kumar ve Saldırı.
Görevler Kısmında:
- Görevler (Tasks): Çeşitli görevler var, bunları yaparak EXP ve para kazanıyorsunuz. Her görevde enerji gidiyor.
- GYM: Saldırı veya defans puanlarınızı egzersizlerle yükseltebiliyorsunuz. Bu da enerji harcatıyor.
- YAKINDA - Aile (Family): Kendi isminizi verdiğiniz ailenizi kurabilecek veya başkalarının ailelerine katılabileceksiniz. Ailede üyeler her gün check-in yaptıkça para birikiyor, bu günlük toplanan parayı aile babası üyelere dağıtabiliyor ya da ailenin gelişimi için kullanabiliyor. Aile içinden duyurular da yapılabilecek.
Bilgilendirme Kısmında:
- Mesajlar (Messages): Diğer oyuncularla mesajlaşabiliyorsunuz.
- Lider Tablosu (Leaderboard): Herkesin sıralamasını görüyorsunuz.
- Gazete (Newspaper): Oyunda olan bitenler, gayrimenkül piyasasının durumu, saldırılar gibi bilgileri buradan takip edebilirsiniz.
Üretim & Finans Kısmında:
- Gayrimenkül(Property): Her sezon sınırlı sayıda gayrimenkül çıkıyor, bazen stok artabiliyor.
- Banka (Bank): Nakit paranızı bankaya yatırıp günlük faiz alabiliyorsunuz (şu an %5).
- Mühimmat Fabrikası (Ammo Factory): Düzenli mermi üretiyor, buradan alım satım yapabilirsiniz. Stok sınırlı.
- Mühimmat Pazarı (Ammo Market): Diğer oyunculara mermi satabiliyorsunuz, özellikle fabrikada stok bitince işe yarıyor.
- YAKINDA - Kripto (Crypto): Oyun içinde bir yapay kripto coini olacak, oyuncular oyundan kazandıkları paralarla coini alıp satarak değerini etkileyebilecek.

Şans & Kumar Kısmında:
- Şans (Luck): Zar atıp tek veya çifte paranızı koyarak, ikiye katlamaya çalışıyorsunuz. Başardıkça oran artıyor.
- At Yarışı (Horse Racing): Herhangi bir ata para basıp 10 kata kadar kazanma şansınız var.
- Rulet (Roulette): Başka bir oyuncuyla rulet oynuyorsunuz. 6 mermi var, oyuncuda en fazla 2 kez ateşlenirse ölüyor. Ortaya para konuyor, kazanan hepsini alıyor.
- YAKINDA - Futbol (Football): Maç sonucuna (A takımı, B takımı veya beraberlik) iddaa oynayıp paranızı ikiye katlayabileceksiniz.

Saldırı Kısmında:
- Dedektif (Detective): 50.000 S karşılığında bir oyuncu hakkında bilgi alabiliyorsunuz (koruması, leveli, parası, saldırı başarı oranı vs.).
- Saldırı (Attack): İstediğiniz oyuncuya mermi kullanarak saldırabiliyorsunuz. Eğer dedektif raporuyla saldırırsanız başarı şansınız artıyor. Başarılı olursanız, saldırdığınız oyuncu yaralanıyor veya ölüyor, parası da size geçebiliyor.
- Hastane (Hospital): Belli bir ücret karşılığında enerjinizi veya canınızı doldurabiliyorsunuz.
Şu anki ayarlarda oyunda her sezon 3 ay sürecek ve sonra her şey sıfırlanacak. Sadece sezon birincisi, ikincisi ve üçüncüsü madalya alıyor. Bazen sezon içinde polis şehirden çekiliyor, herkes birbirine saldırabiliyor. O zaman isterseniz koruma alabiliyorsunuz. Bazen de ateşkes oluyor, saldırı yapılamıyor (Bunu Hubtan takip edebilirsiniz).
Şu anda herhangi bir reklam, premium üyelik veya gerçek parayla alınan hiçbir şey yok. Yurtdışında yaşadığım ve bir şirkette tam zamanlı çalıştığım için vize durumları biraz karışık, o yüzden bir süre böyle kalacak. Ancak oyundaki dengeyi her zaman korumaya çalışacağım.
Oyunu tek başıma boş zamanlarımda hobi olarak geliştiriyorum, global bir oyun yapmaya ve oyunda mesajlaşma olduğu icin şimdilik sadece ingilizce olarak yayınladım. Yakında yazdığım özellikleri de versiyon 1.2'de eklemeyi planlıyorum. Şu anda 45 oyuncu var, ilginizi çekerse sizleri de beklerim. Fikirleriniz olursa buradan veya cevikdev@gmail.com adresinden lütfen bana yazın.
Oyun linki:

CHEGG yapamadığınız ödev veya kitap sorusu olan BURAYA
|
Otomatik Surf İle İnternetten Para Kazan | Günde 4 TL Kazan |
|
4500 tlye kadar oyun laptop tavsiye
|
Laptop touchpad sorunu
|
Senizle.com | Reklamsız Full HD Film İzleme Sitesi
|
Windows xp görev çubuğu sorunu
|
Meslek: Öğrenci
Son Giriş: 2 hafta önce
Son Mesaj Zamanı: 2 hafta
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 103
İkinci El Bölümü Mesajları: 2
Konularının görüntülenme sayısı: 2.668 (Bu ay: 228)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 26 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Sıcak Fırsatlar