T

Er
16 Mayıs 2011
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
0 üye
Görüntülenme
Toplam: 22 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar Selamlar,

Geçtiğimiz hafta içerisinde Kia Rio 2018 model aracıma hafif bir ses sistemi yaptırdım. Satıcı ile konuşmam neticesinde önlere 1 takım Hertz marka DSK 165 mid takımlı ve arkalara yine Hertz marka K165 mid takımlı hoparlörler taktırdım.

Önler;https://www.carvocal.com/urun/dsk-165
Arkalar;https://www.carvocal.com/urun/uno-k165

Gözlemlediğim kadarıyla müziklerden neredeyse hiç bass alamıyorum. Aracın kendi teybinin ekolayzırında bass'ı değiştirdiğimde en son ile en baştaki arasında neredeyse hiç ses farkı yok. Ben hali hazırda araçta bulunan stok hoparlörlerden daha iyi ses alırım diye düşünüyordum.

Sorular
1) Acaba 2 farklı mid takımı alınca performans mı düştü?
2) Öndekileri arkaya, arkadakileri öne mi taktırmalıydım?
3) Araca amfi almadım. Amfi alsam bass, mid ve tiz olarak daha etkin bir ses kalitesine ulaşabilir miyim?
4) Bu sisteme nasıl bir Amfi almalıyım?
5) Bir de subwoofer önerisinde bulunabilirseniz sevinirim.

Genel olarak bu konudaki görüşlerinizi paylaşır mısınız?

Ek bilgi: Amfi ve sub için ilerleyen dönemde ortalama olarak ses sistemi için 1500-2000 TL daha harcamayı düşünüyorum.

Teşekkürler şimdiden yorumlar için.
Arkadaşlar selamlar,

Forum içerisinde ve internette birçok kişi araç stop etmesi ile ilgili konu açmış ve yorumlar yapılmış. Fakat benim sorunuma benzer bir sorun göremedim.

Aracım Hyundai i20 2009 model Prins LPG'li. Aracımla ilgili şöyle bir sorun yaşanıyor; aracı çalıştırdıktan sonra ortalama 10 dakika sonra (2. veya 3. vitesteyken genelde) araç stop ediyor. Hemen sonrasında marşı almaya çalıştığımda marşı çok zor alıyor, bazen gaz pedalı desteklemek zorunda kalıyorum. Sonrasında ise hiçbir sorun yaşamadan aracımı kullanmaya devam ediyorum.

Sorunla ilgili şöyle bir detay keşfettim. Aracı çalıştırdıktan ortalama 2-3 dakika sonra aracımı durdurup (marş kapama), yine 2-3 dakika bekleyip tekrar çalıştırdığımda 5-6 dakika sonra araç duruyor. Bu şekilde test ederken 3 defa aracım stop etti. Fakat bazı günler stop etmediği de oluyor. Sorunun tam olarak ne olduğunu anlayabilmiş değilim. Hyundai yetkili servisine götürdüm herhangi bir hata kodu olmadığını belirttiler. Halen çözümü için uğraşıyorlar.

Önemli Bilgi: Bu sorun araç LPG'deyken de Benzin'deyken de yaşanıyor.

Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar fikirlerini paylaşabilirse çok mutlu olurum. Çok uzun bir süredir bu sorunun çözümü için uğraşıyorum.
Arkadaşlar Selamlar,

Yarın sabah 3 arkadaş Atatürk Havaalanından Arnavutluk'a uçacağız. Oradan da araba kiralayıp Budva/Karadağ'a geçmeyi planlıyoruz. Merak ettiğim bir kaç konu var.

1) Arabayı kiralarken tabi ki ülke değiştireceğimizi söyleyeceğiz. Bu durumu fiyatı yükseltiyor mu?
2) İnsanlar Green Card gibi bir şeyden bahsediyor. Bunu almak zorunda mıyım?
3) Arnavutluk'tan Karadağ'a geçerken bir sıkıntı oluyor mu? Ekstra para ya da Green Card tarzı bir zorunluluk var mı? Yoksa direkt geçiş yapabilir miyim?

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler Şimdiden!
Arkadaşlar birşey soracaktım ben.Bu sene YGS ye girdim 207 puanım var.LYS ye kayıt yapmadım ve açıköğretimde 4 yıllık bir bölüme geçmek istiyorum.Acaba LYS ye girmeden geçiş yapılıyor mu ve işleyişi nasıl? Yani bildiğim kadarıyla eylülde başlayan ve ekimde biten bi başvuru dönemi var.Bu başvuru döneminden önce yapmam gereken birşey var mı benim ?

Birde şöyle bir durum var.Ben şuan bir üniversitede 2 yıllık okuyorum.Bildiğim kadarıyla bir üniversitede okurken açık öğretime geçme hakkın oluyormuş.Ve 4 senelik açıköğretimi galiba 3 senede bitirebiliyormuşsun.Bu durumu açıklayabilirmisiniz ?

Yardımcı olursanız çok sevinirim..
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 9
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 4.259 (Bu ay: 336)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 0 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.